Helt plötsligt tog vi ett steg närmare ett svenskt Natomedlemskap

Trots Erdogans tidigare uttalande om hur viktigt det var att Sverige och Finland levde upp till de ställda kraven om vapenexport, utlämningar samt terrorister, kom Turkiet vid kvällens möte helt oväntat överens med Sverige/Finland om att de ska få status som inbjudna länder i försvarsalliansen Nato. Ett avtal upprättades också mellan parterna som innebär att Turkiet nu går med på att släppa in Sverige i Nato. Nästa vecka kommer det hållas förhandlingar i Bryssel och när de är klara så kommer Sverige få status som inbjudet land.

Man undrar vad Erdogan fick betalt för helomvändningen och hur kommer Ryssland reagera på detta – blir vi nästa måltavla nu? En sak är i alla fall säker, Socialdemokraterna vinner lätt valet i höst efter kvällens ”framgång” och kanske innebär en del av avtalet med Erdogan att S ska hjälpa partiet Nyans in i riksdagen. Plötsligt ser framtiden mycket mörk ut.

#allaharettpris

Bildkälla: Aftonbladet

29 reaktioner till “Helt plötsligt tog vi ett steg närmare ett svenskt Natomedlemskap

 1. Med tanke på din tidigare analys idag så kanske du ska börja med att försöka hålla dig till att analysera saker som du har någon kunskap om?? internationell politik har du ju sällan lyckats pricka in någon riktig analys i…

  Gilla

  1. Till och med svensk media har i dag skrivit om att det troligen inte skulle bli något, så jag var inte ensam i mina antaganden, men det känns så klart bra för dig att få klämma åt mig på ditt sätt.

   Eftersom du i varje kommentar du gör skriver om att du tycker jag är inkompetent och foliehatt med mera så undrar jag varför du är här? Om man inte gillar något så hänger man inte på de sidorna och läser samt kommenterar om hur alla som diskuterar här är idioter. Jag föreslår därför att du surfar vidare om du inte vill framstå som patetisk.

   Gillad av 4 personer

   1. Patetisk? Gång på gång presenterar du felaktiga analyser påtalar man det så kallar du en patetisk, gång på gång presenterar du ”alternativ” fakta och begär man en liten länk med någon minsta vetenskaplig undersökning som ens kan visa på en liten chans att du ev. har rätt så kan du inte det. då det faktiskt finns folk som läser det du skriver så tycker jag det är viktigt att påpeka när du har fel, är det patetiskt???

    Gilla

   2. Att återkommande hänga på en privatpersons sida vars åsikter man ogillar är patetiskt ja. I dina ögon är det felaktiga analyser och ”alternativa fakta”, men du representerar inte alla läsare och därför förstår jag inte varför du fortsätter läsa + kommentera här eftersom du inte tillför något mer än att förstöra kommentarsfält för de som vill diskutera fritt utan att någon ska stämpla de som idioter. Adjö.

    Gillad av 5 personer

  2. ”Johan”,man känner igen ditt sätt att skriva och fortsätt gärna mer så skall logaritmerna avslöja din riktiga identitet. Det är bara en fråga om tid ditt fega kräk. Hur många alias kör du med egentligen?

   Gilla

  3. Sen bör vi ställa frågan, hur kompetent är bedömaren. Vilken kompetens har denna anonyma Johan att bedöma andra. Hur många av er går till by-smeden för a diagnostisera cancer. Sedan skall vi komma ihåg att inget har ändrats. Villkoren för att stödja ett NATO medlemskap är desamma. Kommer Sverige genuint att uppfylla dom. Jag tvivlar. Detta är bara en ordvig show.

   Gilla

   1. Glädjande nog kommer Turkiet via partiet Nyans att få en rejäl samarbetspartner. Gulan Avci,gift med Expos öra och öga i riksdagen,Fredrik Malm,yrar om alienerade muslimer som kommer att stödja Nyans. Hon har säkert rätt där men en bättre förklaring är att Nyans står för konservativa värden och det borde tilltala även icke-muslimer. Jag kommer definitivt att stödja och rösta på Nyans,ett rejält parti som inte dagtingar. Turkiet har på någon månad gjort mer för Sverige än någon svensk politiker vad gäller terroristbekämpning. Jag är konservativ och alienerad från samhället och Nyans passar mig perfekt. Fattig landsbygd och utsatt förort har väldigt mycket gemensamt dessutom. Bortvalda delar av samhället.

    Gilla

  4. Och du Johan, statsvetare borde ha gjort en analys om vad som händer när människor blir marginaliserade,utslängda från samhället. Vi har nu det nya Partiet Nyans som kan samla alla oss som på något sätt är just det,alienerade från samhället. Snacka om utebliven analys och kraften i folks vrede har man inte förstått. Kolla gärna hur Partiet Nyans arbetar. Man knackar dörr,man möter människor face to face,man kör inga spektakulära utspel som andas desperation,nä man arbetar tyst och metodiskt för att återupprätta ett bra samhälle. Inget av de nuvarande etablerade partierna kommer att våga ta i de svåra frågorna eftersom de är infiltrerade av sionister och SD är ett av de farligaste partierna just nu. Sionister har kuppat SD och vi riskerar att få en Israel-Palestina-situation här ifall SD får inflytande.

   Gilla

 2. Sverige skall alltså bli ett säkrare land om vi förbinder oss till att bli fiende till Ryssland under oöverskådlig tid genom att bli medlem i NATO. Fiendskap till detta land och granne skulle alltså ge oss mer säkerhet än om vi odlade vänskapliga relationer? Hur i helskotta kan våra styrande tro på sådana dumheter?

  Gillad av 5 personer

  1. Rune, om du tycker det är svårt att förstå så kan jag förklara; säkerheten består i att om t ex Ryssland funderar på att angripa Gotland, så kommer dom nog att tänka sig för, eftersom dom då får NATO emot sig, inte bara Sverige. Och fiende till Ryssland har vi väl varit i 7-800 år eller så. Hade Ryssland (el Sovjet) hamnat i krig med NATO så hade vi oxå blivit indragna på en gång, eftersom vi samarbetat med NATO sen förut. Skillnaden nu är att vi får en garanti om vi blir anfalla. Fast vi är ju inte med än, förstås. (Men som vi hoppas.. 😇) Förstår du nu?

   Gilla

   1. Exakt vi är inte med ännu så när Ryssland bestämmer sig för att avfyra några missiler mot Sverige som bara tar några minuter är vi aska innan omvärlden ens hunnit reagera. Dessutom är Ryssland med BRICS-länder överlägsna Nato så jag håller med Rune i att det är ett misstag att ta det här steget.

    Gilla

   2. Om vi i Sverige har ett starkt försvar och i övrigt odlar vänskaplig politik gentemot Ryssland så skulle de ju förstås aldrig fundera på att angripa Gotland.

    Gillad av 1 person

 3. Vad jag kan se har egentligen inget förändrats. Turkiet ha lovat att släppa in Sverige i NATO, men villkoren är desamma som förut. Det betyder återuppta vapensändningarna, lämna ut terroristerna, sluta stödja terrorismen. Sedan är frågan, kommer Sverige att göra det, eller som så ofta bara försöka leka med orden och skapa potemkinkulisser så inget verkligt har hänt, men det ser annorlunda ut. När terroristerna har flugits till Turkiet och fysiskt över lämnats, då är det villkoret uppfyllt, men kommer det att hända. När det gäller stöd till terrorism, kommer Sverige att klippa det, eller bara föröka mygla det genom andra kanaler under andra namn.

  Gillad av 1 person

 4. För att citera en mycket pantad partiledare en gång sa ”såg inte detta komma”, frågan blir till vilket pris? Men som socialdemokraterna tänker så kan de försaka all sin politik bara de får vara med de stora pojkarna och förstöra i sandlådan.

  Gillad av 1 person

  1. De har inget att frukta ifall de är oskyldiga och till skillnad från Sverige så kan de få en rättegång där de kan bemöta anklagelser. Det kan inte vi här i Sverige när Expo hänger ut oss utan rättegång. Turkiet är en rättstat men inte Sverige.

   Gilla

   1. Jag kollade lite vad magasinetparagraf är för något och chefredaktören tycks vara en gammal stalinist. Nädu,trovärdigheten är noll hos det magasinet. Påståendet att Turkiet inte är en rättstat måste komma från helt oberoende källor för att vara trovärdiga.

    Gilla

   2. Det är inte tidningen som påstår det utan en etablerad advokat som besökt Turkiet som internationell rättegångsobservatör tillsammans med diplomater och jurister från hela Europa.

    ”Advokat Mikael Westerlund arbetar huvudsakligen med brottmål som försvarsadvokat men han åtar sig även uppdrag som målsägandebiträde.
    Mikael Westerlund är styrelseledamot i Svenska avdelningen av Internationella Juristkommissionen och har ett särskilt intresse av internationell straff- och processrätt. Han deltar inte sällan som internationell rättegångsobservatör vid rättegångar utomlands där det finns anledning att anta att grundläggande rättigheter kommer att kränkas. Han föreläser regelbundet om straff- och processrätt. Därutöver deltar han regelbundet i Advokatsamfundets remissarbete.
    Mikael Westerlund är anställd vid Advokatfirman De Basso.”

    Gilla

   3. ”Respekten för de mänskliga rättigheterna, demokratin och rättsstatens principer urholkas löpande i Turkiet. Landet saknar idag ett oberoende rättsväsende och rättssäkerheten har undergrävts väsentligt sedan Recep Tayyip Erdoğan och hans AKP tog över styret. Turkiet fälls också löpande av Europadomstolen för mänskliga rättigheter men domstolens domar verkställs inte.”
    https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/206576-turkiet-kontra-demokratiska-rattsstater/

    Gilla

  2. Uttalandet från regeringen om att inga skall utlämnas utan bevis är ju bara floskler. Skall regeringen bedöma bevisen? Snacka om en fallerande rättstat som Sverige. Anklagelser skall givetvis prövas i domstol och kan inte avgöras på en kafferast. Magdalena Andersson snackar skit och hon vet att hon måste utlämna dessa misstänkta terrorister. Den svenska regeringen vet inte vilka spelare de har att göra med. Hela situationen förs och regisseras av Turkiet och jag ryser av beundran över hur man kan putta in Sveriges regering i ett hörn. Smart att dag ett godkänna medlemskap och dag två presentera villkoren.

   Gilla

 5. Du ryser av beundran över hur en slemmig diktator spelar sitt spel.. Säger en del om dig, Rolf. Hur som helst, Sverige kommer naturligtvis inte att lämna ut någon som har rent mjöl i påsen. Och Erdogan vill spela lite tuff för att vinna röster nästa år. Sen petar Biden honom i ögat lite igen tills det blir lugnt…

  Gilla

  1. Vem skall bedöma om någon har rent mjöl i påsen? Svensk domstol? Magdalena Andersson? Eller kanske Turkisk domstol? Begär ett land utvisning så gäller internationella överenskommelser och att Sverige inte följer dessa säger en hel del. Vi snackar om misstänkta terrorister som finns i Sverige och kan utgöra ett hot mot oss. Kurder är inte per automatik oskyldiga och inte heller åtalsimmuna. Man skulle kunna tro motsatsen.

   Gilla

 6. Och du, Rune; hur naiv får man bli? Du tror inte att Ryssland skulle vilja ha Gotland av den enkla anledningen att den är så strategiskt viktig? T ex inför ett anfall mot Baltikum. Vänskapliga relationer, tjena! Det enda som räknas i Kreml är makt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s