Gjordes en konsekvensanalys innan EU:s klimatministrar kom överens om att stoppa försäljningen av nya fossilbilar?

Tyskland som inför G7-mötet ville övertyga övriga länder om att dra tillbaka planen på att avsluta all internationell finansiering av utländska fossilbränsleföretag, tycks ha svängt igen eftersom EU:s klimatministrar har kommit överens om ett paket med klimatlagstiftning som bland annat innefattar att stoppa försäljningen av nya fossilbilar 2035 samt stärka det befintliga kvothandelssystem som gäller industri och energi.

Planen att alla ska köra elbilar tycks dock inte helt genomtänkt, något som polisen i Dresden blivit varse om som testar två elpatrullbilar från VW under ett år.

Statspolischefen Jörg Kubiessa var från början väldigt öppen för detta, men hans entusiasm blev kortvarig eftersom ordningsmaktens laddningsstationer inte är tillräckligt starka. Testförarna måste använda offentliga laddstationer och enligt tillverkaren tar processen 35 till 45 minuter för en snabbladdningsstation.

En fulladdad bil med den officiella beteckningen ID.4 har en räckvidd på 450 kilometer, men trots att man har en 205 hk motor bör en jakt på motorväg undvikas eftersom toppfarten är 160 kilometer i timmen och för sådana insatser kommer den sachsiska polisen sannolikt att fortsätta använda konventionella patrullbilar oavsett utfallet av e-bilstestfasen då de behöver bilar som går i 220 kilometer i timmen. Om förbudet mot nya fossilbilar blir verklighet får den tyska ordningsmakten således investera i Tesla istället. 😉

Skämt åsido, varför är det ingen som ställer relevanta frågor till EU-ministrarna – exempelvis hur vi ska få tillräckligt med elstolpar och framförallt el i stolparna när vi redan nu har problem med elförsörjningen?

Att godtyckligt besluta om så stora frågor som kommer inverka på vår infrastruktur utan att ha en riktig plan med en färdig konsekvensanalys känns mycket oansvarigt, men har tyvärr blivit ett signum för EU som verkar leva efter devisen att bara man får godhetspoäng så ordnar det sig på något sätt och allt som innefattar klimatet samt den gröna omställningen inkluderar per automatik godhetsgaranti. Så länge vi betalar utan protester mot galenskaperna kommer det fortsätta på samma sätt.

#swexit

Saxony’s police drive electric cars – but there are no charging stations

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE14196991/euministre-er-enige-om-at-stoppe-for-salg-af-fossile-biler-i-2035/

8 reaktioner till “Gjordes en konsekvensanalys innan EU:s klimatministrar kom överens om att stoppa försäljningen av nya fossilbilar?

 1. Då jag tittar kallt och sakligt på det som händer och våra politikers påhitt blir jag bara oroligare och oroligare. Länge sedan politiker tänkt efter innan senast NATO…. kom som en blixt från klar himmel…. numer gäller påverkansop för att folk inte skall protestera…..

  Gillad av 4 personer

 2. Vinst maximering?
  U’re commodity reggad på NYSE via $lavnummer mm..
  Snacka om koncentrationsläger.
  Hemsk?
  Får jag?
  Om man ”roddar” vårat DNA via sk vaccin tex är vi sk människor då?
  Du ser implicationen, va?

  Gilla

 3. Hade våra styrande kunnat stava till men även tillämpad konsekvensanalys som arbetsmetod så hade Sverige inte varit såpass botten körda som vi är idag, man blir både orolig och ledsen över vilket Sverige vi lämnar över till våra barn. De tror verkligen på riktigt att man kan styra ett land enbart med hjälp av partifärg och detta gäller oberoende parti som sitter i sandlådan Rosenbad med utkik på Regeringen. Alla inom denna sekt verka ha slutat tänka och går enbart på färg, upplevelser och om någon konstig dröm om att rättfärdiga alla andra men inte svenskar, de kommer längst ner i deras tro. Ju mer jävelskap/kriminalitet/våld du hittar på, ju mer bidrag man lever på, betalar ingenting i skatt, ju mer man spottar på samhället ju högre status verkar man få och högre upp i hierakin kommer man i detta mycket sjuka land Sverige.

  Gillad av 2 personer

 4. Hur löser man detta?
  Ett tips:kolla hur lejoninorna löser problemet.
  De har förstått det här med inavel.
  Visst är de vackra?
  Inte lätt att vara man….
  Vi har kraften, dock.
  Galet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s