Om ett EU-land misslyckas med att fylla sin gaslagringsanläggning före november är hela blocket i fara

Den holländska klimat- och energiministern Rob Jetten varnade i dag i en tidningsintervju för att en gaskris i ett EU-land skulle provocera fram en dominoeffekt och snabbt sprida sig över hela blocket.

-”Det är bra om vissa medlemsländer kan fylla sina gaslager senast den 1 november, men om andra länder misslyckas med att nå 80 % – särskilt stora länder som Tyskland – måste man vara medveten om att det kommer bli en dominoeffekt för hela Europa.”

Ministern deklarerade att om den ryska gasförsörjningen upphör kommer Nederländerna stå med grannländerna, men han betonade samtidigt att avtappning av gasfältet Groningen (tidigare ett av Europas största gasfält och kontinentens största gaskälla i årtionden) ska vara en sista utväg.

2019 meddelade den nederländska regeringen att det jättelika fältet i den nordöstra delen av landet skulle stängas av senast i oktober 2022 för att begränsa seismiska risker i regionen, med gas som därefter endast skulle utvinnas i händelse av extremt väder eller oförutsedda omständigheter.

Förra veckan hävde Nederländerna alla restriktioner för koleldade kraftverk för att minska naturgasförbrukningen samtidigt som de gjorde en brådskande vädjan till företag att spara så mycket energi som möjligt inför vintersäsongen. Energiministern planerar att i veckan presentera en plan för att bygga två kärnkraftverk i landet.

Återigen ser vi hur fel det blivit när EU:s sanktioner mot Ryssland slår tillbaka på länderna själva, men man väljer hellre att nästan slå knut på sig själv än att krypa till korset för medborgarnas bästa. I dag höjs för övrigt priserna på drivmedel återigen och vi gräver djupt i plånböckerna utan att knussla för vi vill följa våra politiska ledares direktiv eftersom vi då framstår som ”goda”.

#fallerenfalleralla

#vibetalar

https://www.rt.com/business/557967-eu-gas-crisis-domino-effect/

4 reaktioner till “Om ett EU-land misslyckas med att fylla sin gaslagringsanläggning före november är hela blocket i fara

  1. När jag fick syn på rubriken från Jenny P via pren.
    Tänkte jag….FN vad bråttom de har att lagra koldioxidgas i borrhål före November, jordens undergång är ju i antågande ser jag på
    SVTs väderkartor, de är ju illröda nu för tiden.

    Gillad av 1 person

  2. Det gamla uttrycket att skjuta sig själv i foten räcker inte längre till för att beskriva idiotin i den nu USA kontrollerade vasallsamlingen kallad Europa. Nu ser det mer ut som att ladda om och skjuta hela befolkningen i knäna, och sedan ladda om för att skjuta sig själv i huvudet. Glöm inte att allt detta drivs av USA, och det är Europa som i slutändan får ta värsta stryk, inte USA.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s