Lidandet förlängs – G7 lovar fortsatt ekonomiskt och militärt stöd

Det tre dagar långa G7-mötet som startade i dag i Bayern inleddes mycket oprofessionellt med hån från bland annat Storbritanniens premiärminister Boris Johnson riktat mot Rysslands president Vladimir Putin med referens till hans vana att bli fotad barbröstad.

De sju stormakterna lär heller inte ha några planer på att försöka mäkla fred i Ukrainakonflikten så att lidandet upphör hos civilbefolkningen, eftersom ett utkast till kommuniké som Bloomberg tagit del av visar att de lovar fortsatt stöd till Ukraina i alla möjliga former så länge det behövs.

”Vi kommer att fortsätta att ge ekonomiskt, humanitärt, militärt och diplomatiskt stöd samt stå med Ukraina så länge det tar.”

Ryssland har tidigare varnat USA, EU och deras allierade för att förse Ukraina med vapen eftersom det bara kommer att förlänga konflikten, men västerländska ledare har ignorerat uttalandena och nu fortsätter man uppenbarligen på samma inslagna väg.

I dag kom även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Frankrikes president Emmanuel Macron överens om att fortsätta stödja Ukraina militärt för att stärka landet i både kriget och vid eventuella framtida förhandlingar.

G7-ledarna verkar heller inte ha några planer på att upphöra med sanktionerna mot Ryssland och den brittiska regeringen meddelade redan innan mötet att USA, Storbritannien, Kanada samt Japan under toppmötet ska förbjuda import av ryskt guld. Enligt Reuters förs det under toppmötet dessutom mycket konstruktiva samtal om ett potentiellt tak för priset på rysk oljeimport.

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz erkände tidigare i dag att västvärlden nu står inför många utmaningar: fallande tillväxttakt, stigande inflation, brist på råvaror och störningar i leveranskedjor samtidigt som han uttryckte förtroende för att G7 kommer lyckas sända en mycket tydlig signal från toppmötet om enighet och beslutsamma åtgärder.

Att den nuvarande ekonomiska turbulensen runt om i världen inte har särskilt mycket med konflikten i Ukraina att göra, utan snarare är resultatet av många års oansvarig makroekonomisk politik pratar man dock aldrig om eftersom det är lättare att skylla sina egenskapade problem på någon annan istället för att själv ta ansvar för sina handlingar.

Återigen visar det politiska toppskiktet att de varken sätter folket i Ukraina eller Europas invånare i första rummet.

#followthemoney

#fuckpeace

#vibetalar

https://www.expressen.se/nyheter/johnsons-han-mot-putin-ska-vi-ta-av-kladerna/

https://www.rt.com/russia/557871-g7-support-ukraine-indefinite/

8 reaktioner till “Lidandet förlängs – G7 lovar fortsatt ekonomiskt och militärt stöd

 1. Ukrainska män skall alltså dö för det militärindustriella komplexet i väst, för landområden som helt tydligt inte tillhör dem, men tillhör de rysktalande ukrainare som nassar i maskopi med USA har terrorbombat sedan 2014. Varje ukrainsk man som inte skjuter sitt nassebefäl är en förrädare mot sig själv och sitt eget folk.

  Gilla

  1. Självklart att ukrainarna försvarar sitt land mot dessa naziryzzar. Läskigt, hur du håller bunkernassen om axlarna. Kommer du att känna likadant om dom går in i Polen eller Litauen? Ser fram emot när Himars börjar precisionsbomba ryskt art. på allvar, då vänder förhoppningsvis detta på allvar. 👊

   Gilla

   1. Kommer inte att hända! Så fort dessa löjliga Himars levererats så kommer en Kinzalmissil att radera bort den precis som med alla tidigare Nato och USA-vapen. Det är bara för västvärlden att tugga i sig att de hamnat långt på efterkälken när det gäller missil-teknologi och i stället ta lärdomar. CNN hade ett reportage där de frågande hur länge det skulle dröja innan USA hade liknande missiler…Ca fem år blev svaret, problemet är att det sa man för fem år sedan också.

    Gillad av 1 person

 2. Du TROR det… Så Ukraina blev inte drabbat av andra världskriget, då?
  Läs på lite om Wagner group, t ex. Nassar finnns i alla europeiska länder och Ryssland är definitivt inget undantag. Och att precisionsbomba ett köpcentrum full med folk hintar ju om att det tänket finns i högsta ledningen.

  Gilla

 3. What!! Hoppsan, det har jag helt missat. Vem var det då? Färöarna? Uganda? Belgien? Nä, jag går bet. Snälla Jenny, upplys mig..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s