Ukrainare i öst välkomnar de ryska styrkorna och vill inte bli evakuerade

Den senaste tiden har såväl medias som makthavarnas intresse svalnat för Zelensky och Ukrainakonflikten, vilket troligen bottnar i att det inte går så bra för Ukraina som man tidigare basunerat ut samtidigt som alltmer som talar emot medias falska bild av kriget sipprar ut.

När TV-kanalen France 24 nyligen gjorde ett reportage från staden Lisichansk fick de oväntade reaktioner från stadens invånare som hoppas att ryssarna ska vinna kriget och de vägrade även att evakueras från den krigsdrabbade staden.

Att tusentals ukrainare faktiskt stödjer Putins armé och vill vara en del av Ryssland samt många öppet säger att det är ukrainska armén som skjuter på dem samt dödar deras barn – inte ryssarna som är deras vänner – är något som vi sällan får reda på genom svensk media som hellre serverar oss en tillrättalagd bild. Samma sak med Azovbataljonen vars sanna natur döljs i västmedias rapportering.

När invånarna själva säger att de vill förenas med ryssarna – inte Tyskland eller Europa – hade det mest logiska varit att den politiska eliten tänkte om och lyssnade på folket istället för att fler offer ska få sätta livet till i onödan, men icke eftersom det inte överensstämmer med agendan.

#followthemoney

4 reaktioner till “Ukrainare i öst välkomnar de ryska styrkorna och vill inte bli evakuerade

 1. Ja, det ligger till så att östra delarna av Ukraina egentligen vill tillhöra Ryssland och den västra halvan som tidigare varit polskt, rumänskt och andra nationaliteter också vill lämna Ukraina. Det egentliga Ukraina är bara en liten stat runt Kiev och Ukraina skapades i praktiken av Sovjetstaten av byråkratiska skäl. Att det är USA och EU som av geopolitiska skäl håller igång kriget är ju uppenbart och visst är det så att nazismen tyvärr har stort fäste i Kiev och påverkan på regimen där. Zelensky han kommer att sticka så fort det inte finns mer pengar att krama ur Ukraina och Ukraina är egentligen bara intressant för dess bördiga jord som blir alltmer viktig i dessa livsmedelskrisens dagar. Ur geopolitisk synpunkt är den ukrainska befolkningen bara i vägen för oligarkernas plan att ta över denna jordbruksmark och ju fortare befolkningen flyttar eller elimineras desto bättre för deras agenda.

  Gillad av 2 personer

  1. Sorgligt. Ser nu att Bojo vid dagens G7-möte kommer uppmana till mer finansiellt stöd till UA, så lär säkert dimpa ner nya miljarder på Z:s konto inom kort.

   Gilla

  2. Visst finns det många ryssar i östra Ukraina som vill att området ska tillhöra Ryssland samt en del Ukrainare,kom dock ihåg att upp till 1,6 miljoner människor som bodde där flydde till andra delar av Ukraina när Ryssland startade kriget där 2014. Ryssland har dessutom erkänt Ukrainas gränser i internationella avtal och har således inte några legitima skäl att angripa någon del av Ukraina militärt enligt de internationella lagar de själva varit med och stiftat. Nazisterna fick under 5% i senaste valet, vad hade de Ryska nazisterna fått i ett fritt val i Ryssland??
   Din historiekunskap om Ukraina är verkligen skral, Ukraina var med och skapade Sovjetunionen 1922, då som en egen republik ihop med Ryssland,Vitryssland och Transkaukasien. Vill du veta mer så besök ett bibliotek och läs lite böcker så kan du få lite baskunskap! Ukraina har stora tillgångar av bla järn, mangan, nickel, uran, naturgas och olja så visst finns det ekonomiska intressen att lägga beslag på dessa tillgångar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s