Tyskland vill att G7-länderna backar om stopp av finansiering av utländskt fossilbränsle

Enligt Bloomberg försöker Tyskland inför morgondagens G7-möte övertyga övriga G7-länder om att överge åtagandet att avsluta direkt internationell finansiering av utländska fossilbränsleföretag i slutet av det här året, som G7-ministrarna enades om i maj.

G7 består av sju av världens största industrialiserade ekonomier – Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Storbritannien, Tyskland och USA. Även EU deltager i gruppens möten. Tyskland ber nu G7-medlemmar att erkänna att offentligt stödda investeringar i gassektorn är nödvändiga som ett tillfälligt svar på den nuvarande energikrisen. Förslaget är enligt uppgift fortfarande under diskussion och kan ändras innan G7-toppmötet startar i morgon i de bayerska alperna med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz som värd.

Både Tyskland och Italien är starkt beroende av rysk gas, men medan Storbritannien motsätter sig förslaget är det oklart om Italien kommer stödja planen och hur rimmar detta i sådana fall med Parisavtalet samt klimatpropagandan som drivits under längre tid nu när en del gör helomvändningar när konsekvenserna blir kännbara?

Sanktionerna mot Ryssland har definitivt slagit in en kil bland de europeiska länderna nu när det slår tillbaka på västländernas egna ekonomier och medan vi i väst sitter på pottkanten har BRICS-länderna enats ytterligare de senaste dagarna. Men vi medborgare står ändå där med mössan i hand – villiga att backa våra hycklande politiska ledare till vilket pris som helst.

#vibetalar

https://www.rt.com/business/557813-germany-fossil-financing-energy-crisis/

En reaktion till “Tyskland vill att G7-länderna backar om stopp av finansiering av utländskt fossilbränsle

  1. Egentligen handlar inte det inte om vad G-7 vill utan vilka konsekvenser nationen och medborgarna får ta utav deras beslut/handlande. Det borde vara straffbart att inte sätta sin nation och medborgare i första rummet, men som sagt vad den sista idioten är inte född än.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s