Inget Natomedlemskap för Sverige och Finland om deras stöd till terrorism fortsätter enligt Turkiets utrikesminister

Efter att Turkiet satt käppar i hjulet för Sveriges och Finlands Natomedlemskap har luften gått ur den hetsiga Natodebatten i båda länderna, där såväl politiker som media lämnat sin kaxiga attityd bakom sig när verkligheten gjorde sig påmind.

När Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavuşoğlu talade vid ett möte i går i Malatya-provinsen, slog han fast att Turkiet inte kommer att göra några eftergifter när det gäller säkerhet och att de står fast vid detta angående Natomedlemskapet för Sverige och Finland.

-”Det vi ber dem om är inte något omöjligt. Du stödjer terroristorganisationer eller stödjer dem inte. Du öppnar dina dörrar och är värd för terroristorganisationer, tillåter alla typer av deras aktiviteter, blundar för deras finansiering. Du bidrager till att barn med våld skickas därifrån till Qandil eller andra områden. Om du vill vara en allierad kan du inte se Turkiet som en fiende. Du kan inte sanktionera det på grund av dess kamp mot terrorismen. I fallet med fortsättningen av dessa metoder kan Sverige och Finland inte vara NATO-medlemmar.”

Çavuşoğlu kritiserade också Sverige för att ha sänt intervjuer med terroristhuvudmän i Sveriges Television (SVT) som nyligen intervjuade en av PKK-organisationens huvudmän Ferhat Abdi Şahin. SVT intervjuade också Salih Muslim, en framstående person inom YPG den 25 maj.

Çavuşoğlu kritiserade även västländernas reaktioner på Turkiets gränsöverskridande terrorbekämpningsoperationer och frågade varför de är oroliga för terroristerna istället för de många liv – inklusive poliser, soldater och civila – som tagits av dessa terroristorganisationer.

-”Deras mål är att stärka PKK/YPG. Vi rensar bort terrorister från Iraks norra del med vår operation Claw-Key. Samtidigt som vi rensar regionen från terrorister stödjer vi inte bara Irak i allmänhet utan också våra kurdiska bröder som bor där. Kurdernas största fiende är PKK, YPG.”

Medan Finland och Sverige sagt att samtalen för att lösa tvisten ska fortsätta, sade Erdoğan nyligen att Ankara inte hade fått några svar på sina krav, inklusive att stoppa stödet till terroristgrupper, häva vapenembargon mot Ankara samt utlämna terroristmisstänkta som man eftersträvar.

Erdogan kritiserade också västländernas dubbelmoral och påminde om att Grekland blockerat Natomedlemskapet för Makedonien i 12 år, vilket inte väckte lika mycket uppmärksamhet som att Turkiet uttryckt reservationer mot Sveriges och Finlands medlemskap.

Någon lösning är heller inte att vänta vid Natotoppmötet nästa vecka eftersom Turkiet deklarerat att de inte betraktar toppmötet som en sista deadline för att hantera de invändningar landet fört fram mot att Finland och Sverige går med i alliansen.

Det här måste betraktas som ett rejält politiskt misslyckande för både Sverige och Finland som ett tag såg ut att ha tagit ut segern i förskott innan Turkiet kom med sin kalldusch, men de svenska väljarna fortsätter ha högt förtroende för Andersson och Kristersson som båda lär sitta säkert efter höstens val ty i Sverige lyckas alltid våra inkompetenta politiker hänga sig kvar vid makten år efter år.

#visågdetintekomma

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkey-expects-nordic-countries-to-halt-support-for-terrorism-cavusoglu

2 reaktioner till “Inget Natomedlemskap för Sverige och Finland om deras stöd till terrorism fortsätter enligt Turkiets utrikesminister

  1. Tack Jenny, ja du Sverige klappa sig för bröstet vara bäst på allt tji får dom.Tack att du delar ned dig av det mainstream aldrig skulle göra.Carin
    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s