Flera personer gripna i Iran efter att tonårsflickor utan hijab minglat med pojkar

Se där ja, en video som visar tonårsflickor som beter sig som fullständigt normala människor och minglar offentligt med andra ungdomar av motsatta könet utan att täcka sitt hår. Men eftersom det här var i Iran blev det så klart repressalier direkt efter att videon lagts upp på sociala medier och iranska myndigheter har nu gripit 10 personer i den södra staden Shiraz.

Den för många förhatliga hijaben är som bekant obligatorisk för kvinnor i Iran sedan Irans revolution 1979 då det teokratiska styret förbjöd kvinnor att visa håret offentligt och kvinnor som bryter mot den strikta klädkoden riskerar att bli trakasserade samt arresterade av Irans moralpolis, känd som Gasht-e Ershad. Bedrövligt!

#låtallaflickorfåkännavindenblåsagenomhåret

https://mobile.twitter.com/aroozbeh/status/1539981571763077120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1539981571763077120%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fenglish.alarabiya.net%2FNews%2Fmiddle-east%2F2022%2F06%2F24%2FIran-arrests-10-after-video-shows-teenage-girls-without-hijabs-mingling-with-boys-

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2022/06/24/Iran-arrests-10-after-video-shows-teenage-girls-without-hijabs-mingling-with-boys-

En reaktion till “Flera personer gripna i Iran efter att tonårsflickor utan hijab minglat med pojkar

  1. Vet inte om det är många med mig som inte får ihop ekvationen, vi har en feministisk regering som gör allt för islam, muslimerna och deras tro, på detta har vi sen väldigt många homosexuella som också välkomnar dem med öppna armar, vi har präster, media och alla PK-människor som verkar älska denna mångfald av en kultur och religion som bara vill ont, vill döda och lemlästa alla som inte vill delar deras tro. Är de bara dumma eller i vilken verklighet lever dom i? Deras politik handlar bara om att vinna och att ta över landet de har satt sina klor i. Vi måste strida, stå emot allt vad denna religion för med sig om inte så kan vi backa vårt samhälle ett par hundra år. Välj vilken ni vill men kom inte klaga sen om det skulle skita sig.

    Vi måste stå upp för kvinnan, flickor och tjejers frihet och rättvisa. Vi väljer det gör inte dom om islam får bestämma. GLÖM ALDRIG DET.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s