Nej till EU:s planerade förbud mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer

EU:s ogenomtänkta förslag att förbjuda nya bilar med förbränningsmotorer stoppas av Tysklands regering och bilarna kommer fortsättningsvis att få säljas i Tyskland även efter 2035. Landets finansminister Christian Lindner meddelade beslutet i tisdags under ett evenemang anordnat av industriförbundet BDI.

Förbudet som är en del av det stora klimatpaketet ”Fit for 55” som EU-kommissionen presenterade förra året och som röstades igenom av EU:s parlament i början av juni där man samtidigt röstade nej till ett undantag för förbränningsmotorer som tankas med förnyelsebara så kallade e-bränslen, innebär att biltillverkarna måste minska medelutsläppen av koldioxid från deras nybilsförsäljning till noll till år 2035.

Lagens slutgiltiga utformning ska nu förhandlas med EU:s medlemsländer i ministerrådet innan det träder i kraft.
Hur de andra medlemsländerna kommer att agera är ännu okänt, men förutom Tyskland har även Frankrike, Tjeckien och Italien tidigare motsatt sig ett totalförbud mot nya förbränningsmotorbilar.

Som av en händelse har svensk media förbisett att rapportera om denna nyhet och Miljöpartiet har inte heller kommenterat, det är väl för riskabelt eftersom det skulle kunna påverka svenska väljare i ”fel” riktning.

https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20220622/tyskland-sager-nej-till-eus-forbranningsmotorforbud/

5 reaktioner till “Nej till EU:s planerade förbud mot nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer

 1. Idioter. Detta bara visar hur bakom flötet EUs ledning är. En diktator som liksom Nicolae Ceausescu tror på sin gudomliga makt och kallelse. Dom reser handen och deklarerar att alla fossilbilars skall bort. I Kina är vägarna fulla av elbilar nu, men inga förbud. Elbilar kostar mindre än hälften att köpa, ingen skatt, fri parkering, billigt bränsle, tysta, kul att köra, och bara en bråkdel i underhållskostnader. Den som inte väljer en elbil borde anmäla sig på närmaste psykakut. Man sätter upp systemet så folk vill ha elbilar, av egen vilja, i Europa försöker man diktera vad folk kall göra, och det fungerar inte.

  Gilla

 2. Marknaden kommer själv att reglera detta och det blir inte många fossilbilar 2035. Vem vill skämma ut sig genom att åka omkring i en stinkande fossilbil när majoriteten kör eldrivet. Min nästa bil kommer definitivt att drivas med el. Antingen blir det en Polestar eller en Volvo,men eldrivet blir det. Utvecklingen går just nu i rasande fart och inom några år kommer majoriteten fordon som säljs att vara eldrivna. De fossilbilar som ändå kommer att säljas kommer att vara så få och dyra att vanligt folk inte har råd att köpa.

  Gilla

  1. Om marknaden hade varit styrande skulle sannolikt antalet elbilar varit försvinnande få. Det är vänsterliberala politiker som skapat dagens situation och bl a kostnaderna för drivmedel.

   Principerna bakom dagens elbilar är för övrigt väl kända. Redan för ca 100 år sedan rullade experimentella elbilar från bl a Renault på Paris gator.

   Att idag betala dyrt för kinesiska bilar för att kunna parkera en inbillad godhetssymbol på garageuppfarten är bara dumt. Låt tekniken mogna och visa sin duglighet först.

   Att de många elbilarna på Kinas gator dessutom laddas med elektricitet producerad med i huvudsak kolkraft och i andra hand olja är för övrigt lätt att förbise.

   Gillad av 1 person

   1. Tänstemannen. Bara för din information. I Kina var det inga styrande som skapade marknaden för elbilar, det var brukarna och köparna. Det var inga experimentella elbilar, en gång dominerades gatorna av elbilar. Anledningen till att elbilarna dog ut var att USA oligarkerna ville monopolisera drivmedlet för att tjäna pengar. Teknologin bakom dagens elbilar var inte alls kända för 100 år sedan. Du betalar dyrt för Kinas elbilar därför att staten i maskopi med Europas fossilbilsindustri drar upp priset för att skydda fossilbilarna, och skatteinkomsterna. I Kina köper du en elbil för mindre än hälften av vad en fossilbil kostar, dramatiskt lägre driftkostnader och underhåll dessutom. I Kina är tekniken mogen och har visat sin duglighet, det är ingen tillfällighet att 30% till 40% av bilarna på vägen nu är elbilar. Kinas elbilar laddas med el från kärnkraftverk, vattenkraft, solkraft och vindkraft. Dessutom använder dom bra en bråkdel av den energi en svensk fossilbil förbrukar. Om du är så okunnig, kanske det är en bra rekommendation att inte annonsera det så öppet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s