Burkiniförbud i Frankrike

Efter ett beslut i Frankrikes högsta förvaltningsdomstol i går, är badkläder som täcker hela kroppen inte längre tillåtna i simbassängerna i den franska staden Grenoble. Detta gäller även så kallade burkinis, som är ett muslimskt badplagg för kvinnor.

För cirka fyra veckor sedan beslutade en knapp majoritet i Grenobles kommunfullmäktige att tillåta burkinis i offentliga simbassänger, ett beslut som väckte starka protester från såväl högerkanten som aktivister som anser att burkinin är en symbol för kvinnoförtryck.

Därför gick staten in och tog fallet till domstol som i går konstaterade att användningen av burkini ”undergräver likabehandling av användare av plagget, så att den offentliga tjänstens neutralitet äventyras”.

Den franske inrikesministern Gérald Darmanin är nöjd med beslutet; -”Det är en seger för vår lag om separatism, för sekularismen samt först och främst för hela republiken.”

Ett av argumenten för att förbjuda heltäckande plagg i offentliga simhallar har varit hänsynen till hygienen.

Intressant och jag håller med om att det är ohygieniskt samtidigt som det dock ger muslimska flickor en möjlighet att lära sig simma. Men till skillnad från Frankrike, där de kan diskutera sådana här saker offentligt och även fatta beslut som sticker i ögonen på vissa grupper, skulle något liknande aldrig kunna ske i Sverige utan att framkalla ramaskri från etablissemanget som sätter ribban för vad som är politiskt korrekt att tycka och där allt som går emot den satta tonen upplevs som främlingsfientligt samt islamofobiskt.

#onlyinsweden

https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE14173476/fransk-domstol-har-forbudt-burkini-i-grenobles-svoemmebade/

En reaktion till “Burkiniförbud i Frankrike

 1. Det finns förstås betydligt mer effektiva metoder, men dessa är fel enligt värdegrunden och den politiska korrektheten som finns i vårt land, och vi vet ju alla att värdegrunden är viktigare än verkligheten.

  Vi repeterar den svenska värdegrunden!
  Värdegrund är Verklighet.
  Alla är lika värda.
  En chans till är en rättighet

  IRONI!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s