Ännu en påminnelse om att för få i det här landet hanterar svenska språket

Efter en hektisk dag på Legoland chillar vi nu på hotellet och när jag skrollade igenom nyheterna fick jag syn på denna reklam. Tänkte först i mitt trötta tillstånd att jag är utomlands, men sedan kom jag på att det är Göteborgspostens sida som jag är inne på.

Märkligt att vi i Sverige har sluta-röka-reklam på arabiska, eller egentligen inte eftersom det redan är allmänt känt att vi har en stor andel av befolkningen som varken förstår eller kan prata svenska trots att de bott en stor del av sitt liv i Sverige.

Varför man måste ha med en hijabklädd kvinna på bilden är oklart – alla som pratar arabiska är inte per automatik muslimer och Nicorette borde inte lyfta fram ett plagg som i mångas ögon symboliserar kvinnoförtryck, men när det kommer till att tjäna pengar och synas i rätt sammanhang har företagen inga skrupler.

Snart är det riksdagsval och våra lismande politiker levererar sina fagra löften om att nu ska det minsann börja ställas krav på människor i det svenska samhället och den här gången ska vi lyckas få bukt med integrationsproblemen – jo jo, det vet vi hur det har gått med det hittills. Allt kan sammanfattas i mycket snack ingen verkstad, som är ett signum för svensk politik.

#lesstalkmoreaction

3 reaktioner till “Ännu en påminnelse om att för få i det här landet hanterar svenska språket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s