Tiotusentals demonstrerade mot ökade kostnader och Nato

I går fylldes Bryssels gator med upp mot 80.000 demonstranter som deltog i en organiserad protest för att uttrycka ilska över de stigande levnadskostnaderna i Belgien samtidigt som många fördömde den USA-ledda Nato-alliansen samt dess inblandning i den ukrainska konflikten.

Förutom att gatorna fylldes med demonstranter, ledde protesten även till massinställda flygningar på Bryssels flygplats eftersom fackföreningar som representerade säkerhetspersonal gick ut i strejk. Kollektivtrafikvägar runt staden fungerade också med drastiskt reducerad kapacitet.

Inflationen i Belgien nådde 9% i juni, vilket är den högsta nivån på fyra decennier. När köpkraften minskar kräver demonstranter lönehöjningar och skattesänkningar.

Många kopplade också sina svåra ekonomiska svårigheter till EU:s sanktioner mot Ryssland och Nato-alliansens brådska att beväpna Ukraina. Demonstranter krävde att deras ledare spenderade pengar på löner istället för vapen och skanderade ”stoppa Nato.”

Liknande protester har ägt rum över hela Europa på senare tid, i lördags marscherade exempelvis tusentals fackföreningsmedlemmar i London mot de höga kostnaderna.

Trots att EU i april förutspådde att deras åtgärder mot Ryssland skulle ”utplåna de senaste 15 åren av Rysslands ekonomiska vinster”, har Rysslands energiintäkter nått rekordnivåer sedan februari och den ryska rubeln är för närvarande på den högsta nivån på sju år gentemot euron. Ändå står Magdalena Andersson och hennes gelikar och orerar om att vi ska fortsätta klämma åt Ryssland. Ofattbart att folk inte förstår att EU snart är bankrutt på grund av politikerelitens försorg och det drabbar såväl oss som våra barn som kommer få ta den största smällen.

#vembetalar

https://www.rt.com/news/557512-brussels-nato-protest-economy/

14 reaktioner till “Tiotusentals demonstrerade mot ökade kostnader och Nato

 1. ”EU snart är bankrutt på grund av politikerelitens försorg”, detta hade varit bästa som hade kunnat hända EU. Visst de blir vi och våra barn som får ta smällen men frågan är om inte det är värt det! Allt för att komma loss från EU och bli självstyrande igen.

  Gillad av 5 personer

 2. OM man trycker 600miljarder låtsaspengar mot en BNP på 6000 miljarder borde det inte bli 10% inflation då? Nu ligger dock prisökningarna i butik högre… och mycket av de 6miljarderna var onödigt nästan som ett självändamål…..

  Gillad av 3 personer

 3. Väldigt okunnigt inlägg basaerat på rysk desinformation. Att rubeln ligger högt beror inte på handel med valutan utan på att Ryssland har genomfört en rad av åtgärder mot ryska företag som tex tvingar dem att växla in 80% av sina exportinkomster till Rubel.
  Iom att Ryssland även är under handelsbojkott så har deras möjlighet att importera från väst kraftigt begränsats som i sig herr rubeln ett lyft men innebär kraftiga problem för ryssarna då de inte längre här tillgång till västerländsk teknologi.

  Gilla

  1. Du som är så kunnig i ämnet har väl inte missat att Ryssland precis som
   många andra länder även gör affärer i sin egen valuta och på så vis undgår att göra sig beroende av petro-dollarn och därför blir rubeln starkare gentemot dollarn. Således gynnar Putin sig själv och inte Biden. Eftersom Kina och Ryssland utökar sitt samarbete, får Ryssland den senaste tekniken via Kina som dessutom producerar de flesta högteknologiska produkterna som vi använder i väst.

   Handelsblockaden gäller för övrigt en minoritet av jordens länder, de flesta vill fortsätta sina goda relationer med Ryssland.

   Gillad av 1 person

   1. Jaa USA försöker att sänka i första hand EU och i andra hand sig själva och f_n vet on de inte redan lyskats åtminstone vad gälle EU…. BTW länge sedan man sade att U. höll på att vinna kriget…. hade man skrivit detta på Ryska kanske ryssarna också förstått att det är kört…. men i stället stänger man kommunikationer och startar koleldning….. Nu sitter mössorna ner till anklarna…..

    Gilla

  2. Hå hå hå. Ryssarna har inte tillgång till Sveriges avdankade gamla patriotmissiler som inte kan skjuta ned ryska 3M22 Zircon som går i 8-9 ggr ljudhastigheten… Vem är det som har kraftiga problem?

   Gilla

   1. Nu är ju visserligen inte Patriot till för att skjuta ner sjömålsrobotar, utan är ett markbaserat luftvärnssystem inklusive viss effekt mot ballistiska robotar. Således är det du som har fel så ta du på dig foliehatten igen och njut av midsommar.

    Gilla

   2. Ok. Kanske är jag inkompetent på missil-biten? Man varför bidrar du inte till kompetenshöjningen?

    Vad för modernt har vi tillgång till som kan skjuta ned ryska moderna missiler?

    Och vad ska vi ha det avdankade Patriot-systemet till? Det synes mig (som är inkompetent) inte vara så ”patriotiskt” alls.

    ”Johan” låter inte heller så väldigt kompetent, på tal om ”foliehatt”.

    Gilla

  3. Oj vilken himla tur att rubeln ligger högt för det finns dels en massa saker som kan köpas via andra länder precis som Ryssland säljer olja till Indien som raffinerar och säljer till väst…… USA/EU är inte längre vad det var tvärtom….. det som händer nu är att verkligheten kommer ikapp EU och USA…. vänta bara tills ”västerländsk teknologi.” inte exporteras från Kina längre…. behövs bara att Kina enas för att väst skall bli en skugga…. MEN vi har haft billig arbetskraft länge….. tyvärr har vi inte billig arbetskraft i Sverige…..

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s