Plötsligt välkomnar man åter det som sägs vara den enskilt största källan till global uppvärmning

Som ett led i den europeiska energikrisen säger sig flera länder nu vara beredda att återigen införa kol som energikälla. Således är man hellre villig att försämra för klimatet genom att öka utsläppen av luftföroreningar trots att EU säger sig brinna för den gröna omställningen, än att gå Ryssland till mötes och återupptaga gasleveranserna.

Är man så rädd att förlora ansiktet och erkänna att man borde agerat annorlunda att man sätter sitt eget folk på pottkanten? Ja definitivt, vilket vi redan sett genom inflationen som slår hårt mot Europas invånare med skyhöga priser på allt och som våra styrande politiker vägrar ta ansvar för genom att skylla ifrån sig. Makthavarna har bara sin egen karriär och plånbok i fokus – sitt riktiga uppdrag som vi betalar dem för att utföra har de vänt ryggen åt för länge sedan.

#hycklare

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/business/energy/europe-considers-temporary-return-to-coal-to-fill-russia-gas-gap

3 reaktioner till “Plötsligt välkomnar man åter det som sägs vara den enskilt största källan till global uppvärmning

  1. Makthavare ser sitt uppdrag som deras viktigaste språngbräda till ett bättre liv både för dem själva och för sin familj. Allt handlar om att slicka uppåt och sparka neråt och inte släppa fram de vanliga medborgarna som de ser som sina slavar, tjänare eller underhuggare. Nu pratar vi fullblodspolitiker och dessa har inget annat än sin framtid för ögonen, här gäller det att tjäna så mycket pengar som möjligt och få så mycket makt som möjligt, de bryr sig varken om folket eller Sveriges bästa.

    Gillad av 2 personer

  2. Kol hamnar en bit ner på listan över reell klimatpåverkan, där den nu populära skogsskövlingen ligger högre, som påverkar den viktiga molnbildningen och flora/fauna negativt. Kol ligger däremot högt på listan över [negativ] miljöpåverkan, men det är något annat. Världshaven fungerar som regulator i egenskap av ackumulator (värme och koldioxid). Solklar etta är solen.

    Nyheter? Nej, mellanstadiekunskaper (en gång i tiden, när vattnets och kolets kretslopp lärdes ut …) och viss mån kemikunskaper utlärda i högstadiet.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s