Putins tal sammanfattar EU:s och USA:s misslyckande samtidigt som BRICS fryser ut oss

När Rysslands president Vladimir Putin talade under St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) i går, blev EU:s och USA:s misslyckande tydligt – likaså vem som får betala det högsta priset. Nedan sammanfattas talet i sju punkter.

Det är också intressant att notera att Kina ska vara värd för BRICS-toppmötet nästa vecka, där man förväntas tillhandahålla en plattform för utvecklingsländer att utforska en rättvis och inkluderande världsordning istället för en USA-ledd konfrontationsordning. BRICS-länderna Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika står för mer än 40% av världens befolkning, 24% av den globala BNP:n och 16% av världshandeln. BRICS-medlemmar kommer också att svara på önskemål från andra länder att ansöka om BRICS-medlemskap samt diskutera och besluta om BRICS-expansion. Köttexportören Argentina har exempelvis bjudits in till toppmötet efter att ha uttryckt intresse för att gå med i gruppen.

Har klåparna som styr över oss ens reflekterat över vad konsekvenserna blir
när västvärlden med USA och EU blir utfrusna?

——————————————–

1. DEN GAMLA VÄRLDSORDNINGEN ÄR ETT MINNE BLOTT

”När USA utropade seger i det kalla kriget, utsåg amerikaner sig själva till ”Guds budbärare på jorden”, med intressen som borde betraktas som heliga och utan skyldigheter. Nya maktcentra har sedan dess uppstått och har rätt att skydda sina egna system, ekonomiska modeller och suveränitet. Dessa verkligen revolutionära, tektoniska förändringar i geopolitiken, den globala ekonomin, i den tekniska sfären, i hela systemet av internationella relationer, är grundläggande, avgörande och obönhörliga. Och det är ett misstag att föreslå att man kan vänta ut tiderna av turbulenta förändringar samt att saker och ting kommer att återgå till det normala; att allt blir som det var. Det kommer det inte.”

2. ANTIRYSKA SANKTIONER SLOG TILLBAKA MOT VÄST

”När USA och dess allierade startade kampanjen för att ”stoppa” Ryssland vid konflikten i Ukraina, hoppades de krascha och undergräva den ryska ekonomin samt samhället. Sanktionerna har istället boomerangerat sina skapare, förvärrat sociala och ekonomiska problem, drivit upp kostnaderna för mat, elektricitet och bränsle samt skadat livskvaliteten i västvärlden, men särskilt i Europa. Europeiska unionen har fullständigt förlorat sin politiska suveränitet och dess byråkratiska elit dansar efter någon annans melodi, accepterar vad de än säger från ovan, vilket skadar deras egen befolkning och deras egen ekonomi. EU-medborgare kommer att betala priset för beslut som skiljer sig från verkligheten och som tagits i strid med sunt förnuft eftersom direkta förluster från enbart sanktionerna kan överstiga 400 miljarder dollar på ett år.”

3. ENERGIPRISER OCH INFLATION ÄR SJÄLVFÖRVÅLLADE

”Att skylla de höga energipriserna och inflationen i väst på Ryssland – ”Putins prishöjning”, som Vita huset uttryckte det – är en dumhet och designad för människor som inte kan läsa eller skriva. Klandra inte oss, skyll er själva. Att EU blint tror på förnybara källor och att överge långsiktiga naturgaskontrakt med Ryssland, ledde till ökningen av energipriserna förra året. Samtidigt skyllde både USA och EU på Covid-19-pandemin genom att trycka upp miljarder dollar och euro.”

4. ELITFÖRÄNDRINGAR VÄNTAR I VÄST

”Politik som genomförs av EU:s och USA:s ledare förvärrar ojämlikheterna och splittringen i deras samhällen, inte bara när det gäller välfärd utan i termer av värderingar och inriktningar hos olika grupper. En sådan avskildhet från verkligheten, från samhällets krav, kommer oundvikligen att leda till en uppgång av populism och tillväxten av radikala rörelser, allvarliga sociala och ekonomiska förändringar, försämring och – inom en snar framtid – till en förändring av eliten.”

5. OM DET BLIR HUNGERSNÖD ÄR DET INTE RYSSLANDS FEL

”USA:s och EU:s sanktioner mot Ryssland – i synnerhet export av gödselmedel och spannmål – är en av anledningarna till den växande globala matosäkerheten. Om det råder hungersnöd i världens fattigaste länder, ligger detta helt och hållet på den amerikanska administrationens och den europeiska byråkratins samvete. Problem med livsmedelsförsörjningen har uppstått under de senaste åren – inte månader – på grund av kortsiktiga handlingar från de som är vana vid att lösa sina problem på någon annans bekostnad, som förvrängt handelsflödena genom att trycka upp pengar i ett slags ”rovdrift på kolonialpolitiken”. Ryssland är redo att skicka mat till Afrika och Mellanöstern, där hotet om hungersnöd är som mest akut, men står inför logistiska och ekonomiska transporthinder som påtvingats av väst.”

6. ORSAKER TILL UKRAINAKONFLIKTEN

”Ryssland skickade in trupper till Ukraina i februari eftersom västvärlden vägrade att följa sina skyldigheter och det var helt enkelt omöjligt att nå några nya överenskommelser med dem. Beslutet var tvingat, men nödvändigt eftersom Ryssland hade all rätt som ett suveränt land att försvara sin säkerhet och skydda sina medborgare och invånare i Donbass från folkmord av Kiev-regimen samt nynazister som fick det fulla skyddet av väst. Västvärlden tillbringade åratal med att förvandla Ukraina till en ”anti-rysk” stat och pumpa det fullt med vapen samt militära rådgivare som inte brydde sig ett dugg om Ukrainas ekonomi eller dess folks liv. Däremot skapade man ett fotfäste för Nato i öst, riktat mot Ryssland, för att odla aggression, hat och russofobi. Alla målen för den särskilda militära operationen kommer att uppnås villkorslöst.”

7. EKONOMISK UTVECKLING ÄR ETT UTTRYCK FÖR SUVERÄNITET

”Under 2000-talet kan suveräniteten inte vara partiell. Alla dess element är lika viktiga och kompletterar varandra, ekonomin är en av dem. Det finns fem nyckelprinciper som Ryssland kommer att följa i ekonomisk utveckling: Öppenhet, frihet, social rättvisa, infrastruktur och teknisk suveränitet. Ryssland kommer aldrig att följa vägen för självisolering samt autarki, utan kommer utöka interaktionen med alla som vill handla och det finns många sådana länder. Moskva kommer också stödja privata företag, bygga och reparera sin transportinfrastruktur, försöka minska social ojämlikhet och säkerställa att dess nyckelteknologier inte är beroende av utländsk import. Verkligt suveräna stater är alltid engagerade i jämlika partnerskap, medan de som är svaga och beroende som regel, är upptagna med att leta efter fiender, plantera främlingsfientlighet, eller slutligen förlora sin originalitet samt oberoende och blint följa överherren.”

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/557346-putin-spief-speech-takeaways/

https://www.globaltimes.cn/page/202206/1268394.shtml?fbclid=IwAR21zx2T_W8FU4FqD3gnYWqiQh-ST5KGbeQbjGCAxayai1FC_aTosueaiYg

17 reaktioner till “Putins tal sammanfattar EU:s och USA:s misslyckande samtidigt som BRICS fryser ut oss

 1. Jag tror inte på att Putin och Brics ska rädda oss. Om kalla kriget var en bluff är det här också det.
  Om de stått upp och sagt att pandemin och smittan var båg skulle jag varit öppen för att de varit på rätt sida.
  Eller har jag missat något? Har inte ryska befolkningen uppmanats att ta sina sprutor ?

  Gilla

  1. Nja, Rysslands agerande under ”pandemin” var annorlunda än den i västvärlden. Man använde Sputniks vaccin som inte är av m-RNA-typ utan ett helt traditionellt vaccin av den gamla skolan. I början kunde man heller inte avfärda Covid som fiffel och båg för att man helt enkelt inte visste och de uppblåsta rapporterna i media skapade säkert en viss panik hos hälsomyndigheter lite varstans. Enligt uppgift så är det helt frivilligt att ta sprutor i Ryssland och Sputnik-vaccinet anses inte ha några större biverkningar.

   Gilla

   1. Det är just det att du säger traditionellt vaccin av den gamla skolan. Det är ju tack vare det narrativet att vaccin är ett skydd mot virus som de har kunnat lura en hel världsbefolkning att stänga ner världen och ta detta snabbt framtagna vaccin. Matte Sällberg har suttit i TV-rutan för flera år sedan och ljugit om att vi ska vaccinera våra barn mot den dödliga mässlingen och skrämt upp oss för TBE och Borrelia från fästingar som det finns bot för fast inte hos Rockefellers skolmedicin.

    Jag har senaste tiden lyssnat på Radio Cui Bono där Patrik Holmquist talar sig varm för att virus inte har isolerats. men de nämner ingenting om att frekvensapparater eliminerar virus. Jag äger själv en sådan.
    Antingen är Stefan Lanka helt okunnig om det eller så är han kontrollerad opposition .

    Det är dock andra saker som de tar upp i dessa program och det är att det har inte varit några atombomber som smällt och att det kalla kriget var teater för att skrämma oss.

    Det här talar Juri Lina också . Det är bara att kolla.

    Nej jag tror inte på Putin och Brics. Det stinker eftersom det inte är någon pandemi och farlig smitta.

    Gilla

   2. Det är en milsvid skillnad mellan m-RNA-vacciner och vanliga gammaldags vacciner som ju trots sina brister gav ett skydd men dessa vacciner tog åratal att ta fram och gav bara ett visst skydd mot spridningen. Inte perfekt men gjorde i alla fall skillnad. Angående kärnvapen kan du vara helt säker på att de finns men är svåra att använda av politiska skäl och därför har man i Ryssland och USA utvecklat termobariska bomber med aerosol som har stor sprängverkan…Inte som vätebomber men samma verkan som små taktiska fissionsbomber! Ryssland använde bland annat termobariska bomber i slutskedet av kriget i Tjetjenien för att eliminera de talrika saudiska jihadister som grävt ner sig i ruinerna av Grozny. Och visst finns BRICS och bara växer i betydelse jämfört med den stagnerande västvärlden som tror att välfärd skapas med att pyramidspel på börsen och att konsumera prylar. Man kan säga att konflikten står mellan de reala ekonomierna i BRICS och västvärldens luftekonomier som bara tillverkar nya lån, spekulationsbubblor och skulder! I USA, som vanligt är värst så drivs 70% av ”ekonomin” med konsumtion vilket är en horribel siffra men så skenar ju statsskulden i USA som konsekvens av detta vanvett.

    Gilla

   3. Benny De amerikanska mRNA vaccinen har något bättre verkan, 5% – 10%, vid vaccinationstillfället. Problemet är de vanliga farliga biverkningarna, De traditionella vaccinerna verkar dock dubbelt så länge vilket eliminerar behovet av mängder av Booster injektioner var tredje månad, och medföljande risker för farliga biverkningar.

    Gilla

  2. Varken Putin eller Brics kommer att rädda Sverige. Vad som kan rädda svenskarna och landet Sverige är att hålla sig borta från USAs klor och kontroll, bland annat genom NATO. Samtidigt att utveckla goda relationer med främst Ryssland och Kina, för det är där mycket uppenbart framtiden ligger.

   Gilla

 2. Det går tydligen inte att få er Benny och Karl W att inse narrativet med hela Rockefellers sjukvård, skolmedicinen.
  Det är precis som i John D. Rockefellers Masoniska Kreed. Jag vet inte om det skrevs det årtalet för ett bra tag sen 1800- eller till och med 1700-talet ? Kanske är det skrivit nyligen som ett karma för de som genomför det som står

  Först ska vi väl slå fast vad som är välfärd ?
  Det var inte välfärd när människor fick svälta för de blev sjuka och förlorade inkomst.
  Men det är inte välfärd att äta näringsfattig , sockerrik och giftig mat heller.
  Vi förbättrade samhället en hel del under 1900-talet men det var för att de som äger makten ville ha en marknad till sina produkter.
  De har uppfunnit skördemaskiner och konstgödsel som förstör myllan och inte innehåller tillräckligt med näring.

  Jag tycker inte vi byggt välfärd utan en kvarnsten runt halsen.

  För mig är NATO = USA
  Vära politiker har inte talat om att när vi gick med i EU så fick vi inte vara ett land som kunde mätta, klä och värma sin befolkning med sina egna resurser. I stället lurade de i oss att det skulle bli fred på jorden.

  Är ni Benny och Karl W bara okunniga eller är ni frimurare som stöder globalisterna?

  Gilla

  1. Du har tydligen fått det lite fel. Åtminstone jag förstår mycket väl hur det gick till. Rockefellers såg till att förbjuda läkare att använda all traditionell medicin, och tvingade dom att använda Rockefellers kemikalier istället. Inte bara det, det vänder just nu ordentligt i Kina. 6,000 kliniker nyligen grundade för att leverera Traditional Chinese Medicine (TCM), man förebygger sjukdom, då behöver man inte bota. Nu använder man även den nya teknologin, den som USA har förbjudit Sverige att använda. Näringsfattig, sockerrik och giftig mat försvinner, ”läsk-hyllan” hos den lokala speceriaffären är 5 meter lång och två meter hög, men där finns endast te och naturliga drycker. Konstgödsel, Kina börjar nu gödsla med koldioxid, då behövs inge insektsbesprutning heller. Numera lagar man mat från grunden med färska grönsaker, Jänkarnas snabbmat dör ur.

   Gilla

 3. 6000 kliniker NYLIGEN grundade för att leverera traditionell kinesisk medicin. Det är väl den medicinen de bedrivit flera tusen år?
  Men jag tänker att Rockefellers influencer har blivit införda av Kinas Djupa stat. För några år sedan var det en artikel i tidningen 2000-talets Vetenskap att den kinesiska befolkningen började lägga på hullet.

  Varför ska de gödsla med CO2. De har väl vanlig dynga från djur och människor att sprida.
  Det vet vi ju att det växer bättre av CO2 . Detta att vi ska ta bort de fossila bränslena är ju ruffel och båg det också
  Olja är förresten inte fossilt utan ett mineral.

  Den kinesiska medicinen har alltså i tusentals år arbetat efter energin i meridianerna. Kroppen är dynamisk och förändrar sig hela tiden efter påfrestningarna den blir utsatt för. Det är en ganska ny vetenskap som används inom matematik, fysik och kemi men inte biologi. Det är kvantfysik och då behöver vi inte skolmedicinen.
  En annan hälsometod som är på väg till Europa från Asien är väteterapi.

  Du säger:
  Benny De amerikanska mRNA vaccinen har något bättre verkan, 5% – 10%, vid vaccinationstillfället. Problemet är de vanliga farliga biverkningarna, De traditionella vaccinerna verkar dock dubbelt så länge vilket eliminerar behovet av mängder av Booster injektioner var tredje månad, och medföljande risker för farliga biverkningar.

  Vaccin är från början ett stort bedrägeri !
  Att lura i människor att de ska ta sprutor med gift för ett förkylningsvirus som inte orsakat någon pandemi är kriminellt.
  Varför accepterar ni att Rockefellers mediciner och vaccin ska ha biverkningar ?
  Är det logik och sunt förnuft att tro att en del måste dra nitlotten för att rädda alla andra ?

  Gilla

  1. Traditionell kinesisk medicin (TCM) och västerländsk medicin är helt olika saker. TCM bygger på att skapa naturlig balans i kroppen och att förebygga sjukdom och korrigera orsaken till problemen. Västerländsk medicin är kemikalie och pillerförsäljning, att dölja symptomen när det redan gått fel. TCM är minst 5,000 år gammal. Det sägs ha börjat med munken Shen Nong’s Canon of Herbs, and the Compendium of Materia Medica.
   Västs BigPharma har legat på stenhårt för att avskaffa TCM, och sälja sina produkter, men nu vänder det ordentligt. TCM är förbjudet i Sverige. En läkare som vill praktisera det förlorar licensen.
   ”den kinesiska befolkningen började lägga på hullet.” Inte bara det, västerländska problem som diabetes ökade lavinartat. Orsaken var huvudsakligen amerikanska företag som McDonlads, KFC, Pizza Hut, osv, dom arbogade sig in på den kinesiska marknaden och hårdsålde sina produkter, och amerikanska livsmedelsföretag började sälja sin fabriksmat i affärerna. Folk i Kina är intelligenta, och man listade snart ut var problemet låg, och fabriksmaten och snabbmaten alltmer övergavs. Idag gäller färskt.
   Dynga från djur och människor räcker inte på långt när till, så tidigare använde man konstgödsel, som dock är energikrävande och förorenande. Nu bygger man 25 kvadratkilometer stora växthus där atmosfären är kontrollerad. Det stänger även ute insekter så insektsbesprutning behövs inte.
   Olja är ett vitt begrepp och det kan både vara fossilt, vilket den olja vi vanligen använder är, men även mineralt.
   Vaccin fungerar faktiskt. Flera dödliga sjukdomar har utrotats. Exempel, Polio, Tetanus, Gula Febern, Rinderpest, Kikhosta, Mässling, Smittkoppor, Påssjuka, med flera.
   De flesta har hört talas om penicillin, men få vet att det från början var en naturprodukt, en mögelsvamp. I Kina kände man till penicillinet redan för över 3,000 år sedan, och det finns dokumenterat. Man visste att odlade man en viss mögelsvamp på visst sätt stoppade det infektioner, och det går att repetera idag. Man använde det bara dermatologiskt, på huden, men det stoppade effektivt till exempel sår infektioner.

   Gilla

 4. Det var väl inte bara TCM som Rockefeller motarbetade utan all alla alternativa mediciner. På 60-talet började man bygga ut en massa vårdcentraler som det bara kostade 7 kr att besöka. Innan hade man gått till provinsialläkaren och det kostade mer. Nu byggde man upp Rockefellers medicin som subventioneras med skattemedel och därmed tvingas folk söka dit för de har inte råd att söka till de alternativa som måste ha en helt annan prissättning.

  Det är fel att säga att TCM är förbjudet i Sverige. Det är bara förbjudet för skolmedicinens doktorer.
  Sture Thorngren som tog hit hårmineralanalys läste till doktor men tog inte licensen för han ville använda hårmineralanalys och bota.
  För något år sedan godkände WHO att man diagnostiserar med meridianer. Varför de nu gjorde det?
  Var det för att få chans att smutskasta det offentligt?
  Vår globalist TV lät en skolmedicinsk doktor sitta och pipa i rutan att akupunktörerna satte nålarna fel. Sen visade man ett inslag där man moxade. Är man inte insatt i kinesisk medicin så uppfattas ju sådant som groteskt och primitivt.

  Vaccin fungerar faktiskt inte. När det gäller Tetanus är riskerna för vaccinets biverkningarna mycket högre än att drabbas av bakterien. Zusanne Humpshire har forskat på det. Tyvärr har jag inte läst hennes forskning .
  Mikroberna för de andra sjukdomarna som du räknar upp har jag i min frekvensapparat Monikor. Ibland har jag belastning av smittkoppor. Om man har infekterad och förorenad lever så får man kolla belastningen av ett 30-tal mikrober. Jag hade belastning av ett 15-tal.
  Innan jag skaffade mig Monikor fick jag hjälp av kvinna som var arkitekt och blivit botad från struma. Hon botade mig mot Borrelia, Bältrosvirus mm med hjälp av att använda meridianer, pendel och örter.

  Det kan inte vara bot att spruta in gifter i kroppen. Bildas antikroppar för att reparera cellerna som får skador av gifterna?
  Spanska sjukan orsakades inte av virus utan av vaccin- Först vaccinerade man soldaterna som gick ut i krig sedan deras familjer när soldaterna skulle återvända hem.
  Du kan läsa i 2000-talets Vetenskap artiklar om hur vaccinforskningen skördade offer.
  Det var förbättrade levnadsförhållanden som gjorde att sjukdomar sjönk. Allt i universum går också i cykler, det sjunker och ökar.
  Det var ju inte barnsjukdomen Polio som orsakade förlamningarna utan det insektsdödande medlet DDT.
  Du kan läsa boken Vaccinationer: Risker och Skador av Dr. Mayer Eisenstein och journalisten Neil Z.Miller.

  Når det gäller klimatförändringar och energibrist så är det också gigantiska lögner som jag inte har tid att gå in på nu
  Gödslet räcker om vi inte behöver överproducera för att det ska klirra i kapitalisternas fickor.
  Antagligen göder konstgödslet skadliga insekter precis som mikrober göds av kemiska ämnen som vi använder i vår miljö. Du kan läsa Hulda Clark.
  Det är med växter som med människor har vi ordentligt och rätt näring står vi emot skadliga insekter och mikrober.
  Hur drivs växthusen ? Verkar osannolikt att bygga en massa växthus när vi har skaparens jord, himmel och sol,
  Och varför får en del människor bestämma att vi ska släppa ut aerosolen Aluminium i luften som gör att växter får svårare att ta upp vatten ?

  På tal om penicillin så fick jag nyligen i Ekoappen, Sanna Ehdin veta att 80% av ostmarknaden framställer ost genom svartmögel som orsakar allergier och som jag gör allt för att undvika. samtidigt har livsmedelsverket bestämt att innehållsdeklaration inte behövs på ost !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s