Den oansvariga ukrainska regeringen föll för det västerländska narrativet om ett bättre liv som medlem av EU och Nato

Milorad Dodik, den serbiske socialdemokratiska medlemmen av Bosnien-Hercegovinas presidentskap som format bosnisk politik sedan 2006, deklarerade under ett tal vid St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) att de problem som världen står inför kräver statsmannaskap från seriösa ledare som helt enkelt inte existerar i väst. Enligt Dodik är Rysslands Vladimir Putin, den kinesiske ledaren Xi Jinping och den turkiske statschefen Recep Tayyip Erdogan – till viss del – de enda ledarna som för närvarande kan påverka globala angelägenheter.

-”Det finns ett allvarligt underskott av ledarskap på den globala scenen. Det är få ledare som kan fatta beslut. Säg inte att det finns mäktiga personer i väst som kan lösa globala problem med sitt engagemang. Jag tror att det kanske finns två eller tre seriösa ledare – president Putin, Xi och kanske Erdogan. Problem som för närvarande bekymrar världen kräver ett starkt svar från starka ledare, statsmän som kan ignorera det vardagliga bruset för att fatta långtgående beslut vars fördelar kommer att kännas av framtida generationer. Väst vill att länder ska vara dess vasaller eller församlingar, inget annat. Det är aldrig tidigare skådat i historien. Men jag tror att det systemet precis har kraschat.

Se på Bosnien som sedan slutet av inbördeskriget 1995 haft en ”hög representant” som inför lagar och till och med ändrar konstitutionen, vilket helt klart är en synonym för misslyckande för den liberala amerikanska världen som på 27 år med makt och militär närvaro inte har lyckats fixa eller stabilisera Bosnien.

Ryssland vägrade att vara en vasall, men erbjöd sig istället att bli en partner och blev avvisad, vilket är anledningen till att den nuvarande konflikten i Ukraina inte är mellan Moskva och Kiev, utan en en global viljetävling, där de som inte påstås deltaga – västerlandet – vill vinna. Förutom att väst också officiellt vill hålla sig utanför kriget, så söker de seger genom att skicka vapen till Kiev med uppmaningar till att kämpa till den sista ukrainaren.

Dodik uppmanade till ett snabbt slut på våldet och skyllde på den oansvariga ukrainska regeringen som föll för det västerländska narrativet om ett bättre liv som medlem av EU och Nato.

-”Naturligtvis var det bara en lögn som ingen faktiskt kunde göra sann. Västvärlden insisterar nu på Ukrainas suveränitet och territoriella integritet, men ingen brydde sig om det i fallet med Serbien, när de ”skar ut” provinsen Kosovo 1999, förklarade sin självständighet 2008, och nu kräver att Belgrad erkänner det som sådant. Samtidigt anklagar västvärlden Moskva för ”elakartat inflytande” på Balkan, men det var inte ryssarna som bombade oss med utarmat uran eller stängde av alla oliktänkande samtidigt som de hävdade att de tror på yttrandefrihet och äganderätt.”

Återigen intressanta reflektioner kring Ukrainakonflikten med helt andra tongångar än vad som rapporteras i svensk media. Man undrar hur länge till denna tävling i ”godhet” ska pågå som de facto suger ut Europas befolkning.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/557289-putin-xi-leaders-dodik-spief/

4 reaktioner till “Den oansvariga ukrainska regeringen föll för det västerländska narrativet om ett bättre liv som medlem av EU och Nato

  1. Jadu, Johan, det var väl på tiden att vi bilköpare får bilar som är strippade på all j-a datorövervakning,fordon som man kan laga hemma!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s