Kriget ska hållas igång till varje pris

Trots att det från flera håll uttalats att mer vapen till Ukraina bara förlänger kriget och att det är dags att förhandla fram en fredlig lösning, fortsätter makthavarna envetet att lobba för mer blodspillan. Ukrainas president Zelenskys rådgivare Michajlo Podoljak deklarerade dessutom i en intervju med SR i går att man inte kommer förhandla förrän Ryssland lider ett militärt nederlag och lämnar landet, vilket är ett verklighetsfrånvänt resonemang med tanke på utvecklingen där Ukraina lider ett allt större nederlag. Det är uppenbart att man inte drar sig för att offra sitt eget folk för att boosta sitt eget ego.

Trots att det är ett faktum att en mängd vapen inte kommer fram och istället hamnar på den illegala svarta marknaden, fortsätter västvärlden att skicka vapen och pengar till Ukraina. I tisdags deklarerade USA:s underförsvarsminister Colin Kahl under en konferens att USA ska skicka tunga styrda missiler med en räckvidd på 70 km för användning med HIMARS raketgevär och i går uppmanade krigsorganisationen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg vid en presskonferens i Haag västländer att skicka tyngre vapen till Ukraina. Han sade också att Nato redan hade börjat öka försörjningen och att tjänstemän skulle träffas i Bryssel på onsdag för att samordna ytterligare militärt bistånd, inklusive leveranser av tunga vapen.

Presskonferensen hölls efter ett möte mellan ledare från flera Nato-länder och ett möte med den nederländska premiärministern Mark Rutte samt den danske premiärministern Mette Frederiksen som värdar.

Polen är tydlig med att man vill ge mer vapen och den polske premiärministern tror att västvärlden kommer att förlora all trovärdighet om Ukraina förlorar mot Ryssland. Enligt Stoltenberg kommer Nato ta nästa steg för att försvara varje tum av sitt territorium under Natomötet i Madrid i slutet av juni.

Påven Franciskus har reagerat på det som sker och säger i en intervju med jesuitiska medier att det tredje världskriget redan pågår, vilket bevisas av sammanflätade element som arbetar i såväl Ryssland-Ukraina-krisen som i andra konflikter över hela världen.

-”För några år sedan föll det mig in att säga att vi upplever ett tredje världskrig som utkämpas bitvis. I dag, för mig, har tredje världskriget deklarerats. Även om striderna i Ukraina påverkar våra känslor, så pågår det även krig på andra platser som norra Nigeria samt Myanmar och ingen bryr sig. Världen är i krig. Det här är något som borde ge oss en eftertanke. Jag är helt emot att förvandla en komplex situation till en distinktion mellan goda och onda, utan att ta hänsyn till rötterna och egenintressena, som är mycket komplexa. Risken är att vi bara ser detta som är monstruöst och missar hela dramat som utspelar sig bakom detta krig, som kanske på något sätt antingen provocerades fram eller inte förhindrades. Jag noterar också intresset för att testa och sälja vapen. Det är väldigt tråkigt, men i slutet av dagen är det det som står på spel.”

Påven upprepade även sin oro som han uttryckte i en intervju förra månaden, att Nato kan ha inlett Rysslands militära offensiv mot Ukraina. Han mindes ett samtal med en statschef ett par månader innan striderna började. ”Han sade till mig att han var mycket oroad över hur Nato agerade. Jag frågade honom varför, och han sa: ”De skäller vid Rysslands portar och de förstår inte att ryssarna är imperialistiska och de kommer inte att tillåta någon främmande makt att närma sig dem.”

Francis varnade också för att efter att ukrainska allierade ”öppnat sina hjärtan” för kvinnor och barn som flytt landet i början av konflikten, håller stödet för dessa flyktingar redan på att svalna. Han tillade, ”Vem ska ta hand om dessa kvinnor? Vi måste se bortom den konkreta handlingen för tillfället och se hur vi kommer att stödja dem så att de inte hamnar i människohandel eller utnyttjas, eftersom gamarna redan cirkulerar.”

Medan vapentillverkarna jublar tvingas ukrainarna även fortsättningsvis bli kanonmat samtidigt som Europas inflationskris ökar och hungersnöden breder ut sig i övriga världen. Bra jobbat!

#fuckpeace

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=55271

https://www.rt.com/news/557172-pope-says-ww3-declared/

5 reaktioner till “Kriget ska hållas igång till varje pris

 1. Att detta krig är västvärlden och NATO bästa och billigaste sätt att föra krig mot Ryssland, blir allt mer uppenbart.
  Det är som vanligt mest synd om civilbefolkningen som får betala det högsta priset, allt för att ledarna i väst ska kunna fortsätta leka härskare över den delen av världen de har makt.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är uppenbart att man inte drar sig för att offra sitt eget folk för att boosta sitt eget ego.
  Listan över länder där det redan sker är lång, så intet nytt under solen.

  Man kan undra över varför påven är så frispråkig nu, eftersom att han inte har har haft några problem med att stödja globalisterna tidigare. Har han råkat ut för en uppenbarelse …?

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s