Könsneutrala cykelvägar på gång i Lyon

Att HBTQI-frågor genomsyrar stora delar av Europas länder är inget nytt, men ibland går det överstyr – som i franska Lyon där Fabien Bagnon, en miljöpartist som är ansvarig för vägar och aktiv mobilitet för Stor-Lyon, vill designa ”inkluderande” cykelvägar. Enligt HBTQ2SIA+-vanföreställningar kan det innebära att man måste skapa minst sextio separata cykelbanor.

Utspelet har skapat upprörda känslor på sociala medier där cyklister i staden uttrycker sin frustration. En cyklist skrev exempelvis: ”Varför måste dessa ord påtvingas överallt och hela tiden? Det verkar som att du inte ens vet vad du pratar om längre. Gör väldigt enkla cykelvägar och glöm resten”.

Några skapade dessutom memes där alla andra kön än män och kvinnor anses som psykiskt sjuka, något som enligt lagboken kan klassificeras som hatretorik eller homofobi.

Man kan fråga sig varför det ens behövs en cykelväg för varje kön som man identifierar sig som – kan en bisexuell person bli kränkt för att den måste använda samma cykelväg som en heteroperson? Vem ska för övrigt säkerställa att endast ”rätt kön” använder den cykelväg som är avsedd för just dem?

Hoppas verkligen denna idioti och slöseri med skattemedel stoppas omgående. Förhoppningsvis finns det någon med såväl sunt förnuft som ryggrad bland stadens lokalpolitiker.

#madworld

https://freewestmedia.com/2022/06/09/the-city-of-lyon-wants-to-create-gender-neutral-cycle-paths/

3 reaktioner till “Könsneutrala cykelvägar på gång i Lyon

 1. Jag cyklar gärna rätt in i muffen på Er.
  Om jag får….?
  Man ska inte fråga för det är avtändande…
  Tjejer!
  Är Ni vackra?
  Japp!
  F. n, inte lätt att vara man.

  Gilla

 2. I min värld finns det endast två kön, och kommer alltid att finnas. Man och Kvinna. Alla olika ”kön” därutöver har endast med känslor att göra. Det har i något program för inte så längesedan följt två kvinnor som gjort om sig till ”män”. Dessa ”män” va gravida. Hmmmm, Hur kan man säga sig identifiera sig som man, och samtidigt göra det som symboliserar det mest kvinnliga, att vara gravid??? En annan fråga jag har, det är: Hur kan människor indoktrineras till att tro på att dessa ”män” till 100% ser sig som män? Män kan inte bli gravida. Jag undrar vad feministerna håller hus. Hur kan de som kallar sig feminister tillåta att dessa ”män” tar ifrån oss det som mest symboliserar kvinnan, dvs. graviditeten. Det är underbart med män som är stolta och trygga i sin manlighet. Det är lika underbart med kvinnor som är stolta i sin kvinnlighet. Ingen är mer värd än den andra, vi finns för komplettera varandra.Vi finns där för att ge styrka till varandra, och att föröka oss, inte att förglömma :O)
  Vänligen Nina

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s