Turkiets kravlista för att godkänna Sveriges och Finlands medlemskap i Nato

Turkiets tio krav för att häva vetot mot Sverige och Finland vad gäller Natomedlemskap har publiceras av den turkiska tidningen Yeni Şafak. Som synes är uppförsbacken rejäl och jag har väldigt svårt att se hur Sverige ska kunna ställa upp på det här. Gårdagens fadäs där den svenska regeringen allierade sig med kurdvänliga Kakabaveh lär dessutom ligga oss i fatet.

Det finns nog en anledning till att såväl Sanna Marin som våra tidigare så kaxiga svenska oppositionspartier som hetsade om Natomedlemskap tystnat.

1. Stöd till Turkiet i dess kamp mot terroristorganisationer, inklusive Kurdistans arbetarparti, DHKP/C, DAESH, FETO (gulenister) och deras medlemsförbund;

2. Upprättande av ”rättsliga normer” och ”rättslig infrastruktur” i Sverige och Finland för att bekämpa terrorism;

3. Länder bör stoppa försöken att öppna representationskontor för kurder i sina länder;

4. Att förhindra FETO:s verksamhet och stänga media som är anslutna till organisationen;

5. Följa kraven för att frysa tillgångar hos organisationer som är associerade med terrorism;

6. Uppfylla kraven för utlämning av personer med anknytning till terrorism;

7. Förbjud organisationer som PKK från att hålla demonstrationer;

8. Dela underrättelser med Turkiet;

9. Ta bort restriktioner från den turkiska försvarsindustrin;

10. Om du går med i NATO, åtaga dig att följa dessa krav.

https://freewestmedia.com/2022/06/08/turkey-sets-10-conditions-to-end-veto-on-joining-nato-for-sweden-finland/

9 reaktioner till “Turkiets kravlista för att godkänna Sveriges och Finlands medlemskap i Nato

 1. Det jag kan tänka mig är att även USA är oroliga för vad det skulle kunna innebära att få in ett land som aktivt har tagit parti för all världens terrorister. Även kurder finns inom svensk försvarsmakt och kan utgöra ett potentiellt hot mot både USA och Turkiet vid ett NATO-medlemskap.Ingen vill ha med en terrorstat i en allians som NATO. Erdogan pekar på saker som många av oss sett och förstått för länge sedan. Saker som vi uppmärksammat och blivit brunsmetade av Diamant Salihu,David Baas med flera sk journalister. Jag kan inte hålla mig för skratt faktiskt.

  Gillad av 1 person

 2. SÄPO och liknande verksamheter i Sverige (utländska ej inräknade …) har ett och annat att tillföra i en debatt, men tillåts ej. Man kan ju fråga sig varför … Att det kan skrämma upp befolkningen, lär vara en marginell anledning. (Vilket våra ”folkvalda” vill klara av själva …)

  Gillad av 1 person

 3. Det ser ut som att sannolikheten för ett svenskt medlemskap i försvarsalliansen NATO är på väg att rinna ut i sanden, med det kan ju riskera att öppna upp för andra alternativ, som är värre. Risken kanske är minimal, men det kanske leder fram till att Sverige och USA ingår någon form av säkerhetsfördrag, som öppnar upp för amerikanska militärbaser på svensk mark! Både USA och Storbritannien har trupper stationerade i länder som står utanför NATO!

  Gillad av 1 person

 4. Turkiet och Erdogan pekar på en känslig sak som våra politiker borde insett för länge sedan, det stavas terrorism och terrorister som älskar Sverige. Här kan en terrorist enkelt uppehålla sig helt illegalt, de får skyddad identitet om de är svenska medborgare, de får boende och bidrag samt möjlighet att fortsätta sin utbildning inom terrorverksamhet. Hela regeringen vet vad de har på sin bakgård och de gör absolut ingenting för att städa bort skiten utan de har under 40 år istället gullat, gett dem pengar, bidrag och möjligheter att komma in i värmen. Som läget är och har varit under en längre tid så har Sverige mer gemensamt med IS, terrorister och andra våldsbejakande människor än med Nato. Men vad gör inte socialdemokraterna för sin röstboskap.

  Gillad av 1 person

 5. Sverige har blivit ett land som öppet stöder terrorism. Erdogan har stämplat Sverige dom en terroristinkubator och en terroristcentral. Tyvärr stämmer det, till Sverige kan terrorister komma utan ID, gömma sig med stöd av svenska staten och etablera kommandocentraler för att planera, finansiera och genomföra terrorism. Det som kommit fram i samband med kurderna är bara toppen på ett isberg. Stora mängder, det talas om hundratals, terrorister som utbildats i Syrien av USA sägs gömma sig i Sverige där man planerar, finansierar och leder terrorism, samtidigt som svenska staten skyddar dom som ”flyktingar”, det samtidigt som svenska staten avlönar dom med bidrag. På ytan ser det ut som vanliga familjer. Deras representanter har till och med politisk makt med till och med närvaro i riksdagen. Länder som Turkiet och Kina har naturligtvis ett stort legitimt intresse att överkaka deras aktiviteter, men det stoppar Sverige och kallar flyktingspionage och är kriminellt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s