Vem ska tillverka elen som ska få alla miljoner elbilar att rulla?

EU-parlamentet fortsätter enträget att sträva mot sitt mål att genomföra ”The green deal” till vilket pris som helst och vi betalar. I dag beslutades det att förbjuda försäljning av bensin- och dieselbilar inom EU från 2035.

Huruvida det ens är genomförbart när vi redan i dag har problem med elförsörjningen förtäljer inte historien och man undrar var vi ska få elen ifrån som ska se till att miljontals elbilar rullar?

I nästa steg ska EU-parlamentet försöka få medlemsländerna att gå med på detta förbud och Sverige kommer garanterat ställa sig bakom denna idioti eftersom våra makthavare otaliga gånger uttalat att vi ska vara ett föregångsland i den gröna omställningen – kosta vad det kosta vill.

Att vi blir allt fattigare på den oansvariga politik som EU bedriver har redan börjat märkas i folks plånböcker och värre lär det bli framöver, men av någon anledning verkar inte folk förstå hur den politiska eliten suger ut befolkningen. Istället tackar man och tar emot samt höjer dessa oansvariga hycklare till skyarna istället för att skärskåda det pågående maktmissbruket.

#swexit

#vibetalar

Bildkälla: DN

5 reaktioner till “Vem ska tillverka elen som ska få alla miljoner elbilar att rulla?

 1. Jag har t.e.x följt Det goda samhällets artiklar samt dess kommentarsfält under flertalet år.
  Här återkommer ofta ett uttryck ”De vill ha det så här” politikerväldet åsyftas!
  Har tidigare tyckt detta varit magstarkt.
  Men ta mig FN, nu instämmer jag.
  – Dom vill ha det så här!
  Full fart in i kaklet.

  .

  Gillad av 1 person

 2. Intressant kommentar från läsare på Facebook:

  ”Det största problemet med elbilar är inte elen. Alla elbilar laddar inte samtidigt. Många lär också stå oanvända ganska ofta. Det största problemet är råvarorna. Det krävs enorma mängder för enbart ett batteri. Säg att att alla 1 miljarder bilar i världen ska bytas ut inom 13 års tid. Det går inte. Så mycket råvaror finns inte på jorden. Såvida inte en ny sorts batterier kommer fram som inte utnyttjar dessa råvaror – såsom litium, kobolt, aluminium etc.

  För varje batteri som väger 500 kg måste över 200 ton jord grävas upp. 1 miljard elbilar kräver alltså 200 miljarder ton jord som grävs upp och processas. Vet inte hur mycket jord det finns på jorden men andelen mark uppgår till ca 30% av världens yta. Resten är hav, floder och sjöar. Det innebär förmodligen att hela världen grävs upp i jakten på dessa råvaror. Dvs en utopi.”

  Gillad av 1 person

 3. Läsaren har helt rätt i sitt inlägg, vet inte hur insatta folk är i att regeringen med Karl-Petter Thorwaldsson i spetsen har lättat upp alla regler och tillstånd i gruvbrytningen och möjligheterna att starta ny brytning.
  Allt faller på att Sverige är bland jordens mest kobolt-och nickel täta länder, vi håller på att skapa nya batterifabriker, det blir/känns lite bättre för regeringen om utvinningen sker i Sverige istället för att använda barnslavar i länder där krig och brottslighet styr, de kan slå sig för bröstet och säga att våra naturresurser/ämnen kommer från Sverige(lokalt) istället för att frakta de över hela världen.

  Tror inte att resten utav världen finns med i tanken att få köra en elbil, detta blir bara för eliten, toppen av samhället som får denna leksak, vi vanliga finns inte med i denna tanke från eliten

  Gillad av 1 person

 4. OK, så hur många ton olja måste grävas upp för att hålla en fossilbil i rörelse. Den skapar föroreningar och kan inte återvinnas. En elmotor går 100,000 mil utan service, det är typiskt 33 års normal körning. 200 ton jord, eller tvåhundratusen ton olja. Alla delar av ett batteri kan återvinnas och bli ett nytt batteri. Det går inte med olja. Idag är 30% till 40% av bilarna i Kina elbilar på vägen. Dessutom är dom tredjedelen av svenska i energi-hänseende, inga 2.5 ton SUV fossil och miljömonster. Dessutom har man reducerat behovet av att köra runt bilar, med digitalsamhället, som WeChat och Huawei, vilket är förbjudet i Sverige. Elen då? Ett 60-tal kärnkraftverk, medan Sverige stänger sina. Världen största generering med sol, vind och vatten, och Torium kraftverk om ett par år, och fusionsenergi om tio år.
  Samtidigt hör vi ju alltid: ”vi såg det inte komma”. Undrar hur stort och bulligt ett godståg måste vara för att man inte skall se det komma. Problemet är väl snarare att beslutsfattarna har haft en ”intelligence bypass operation”, irreversible.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s