Sverige Sverige fosterland – du är inte längre vad du en gång var

I dag ska vi måla himlen gul och blå eftersom det är Sveriges nationaldag som numera firas med pompa och ståt på många håll i landet, men för två decennier sedan var det inget vi uppmärksammade så det har tagit sin tid att få svenskarna lite mer engagerade i sin nationaldag.

Det finns dessutom andra anledningar till svenska folkets blygsamhet när det kommer till att uppmärksamma svenska flaggans dag och det beror på att etablissemanget i decennier förtryckt nationalistiska känslor så att gemene svensk har svårt att känna stolthet över såväl sitt land som flaggan eftersom det kan förknippas med ”rasism” samt ”nazism” att vara patriotisk, för att inte tala om alla dessa artiklar genom åren skrivna av invandrare som publiceras i media lagom till nationaldagen eller midsommar där man förminskar den svenska kulturen, förlöjligar svenskar samt gärna trycker på att vi är främlingsfientliga och exkluderar människor från andra kulturer. Vi har minsann fått känna av skamkulturen där brottet är att vara stolt svensk.

Nationaldagsfirandet i Sverige har dock växt genom åren och även om vi inte är ikapp våra grannländer som sedan barnsben vet hur man firar sin nationaldag, är vi åtminstone på god väg. Men etablissemanget håller fortfarande svenska folket i ett järngrepp med en väldigt trång åsiktskorridor, där vi dagligen genom diverse pekpinnar fostras i vad som är politiskt korrekt att tycka och tänka samt serveras en tillrättalagd bild av vad som sker i vår omvärld.

Det är med splittrade känslor jag i dag kommer lyssna till och kanske sjunga med i nationalsången. Det fanns en tid när jag bara ville göra som så många andra besvikna svenskar och lämna det sjunkande skeppet, flytta till ett annat land och få en nystart – ett land där tryggheten för befolkningen är prio ett, där man värnar om att erbjuda bra skolor med lagom stora klasser och legitimerade lärare som har befogenheter, erbjuder en välfungerande sjukvård samt omsorg, ställer krav på asylsökande, värnar om sin äldre befolkning, inte bedriver en skadlig klimat- och migrationspolitik, tar ansvar för skattemedel som i första hand kommer det egna folket till godo, utövar tjänstemannaansvar, inte utövar styrning av landet via nepotism och myndighetsöversitteri, där makten på riktigt utgår från folket och folkvalda politiker arbetar åt folket istället för åt sin egen plånbok och karriär, där man kraftfullt motarbetar all form av korruption hos makthavarna och dit den globala politiska elitens tentakler inte nått, där polisyrket fortfarande medför respekt och utövas på korrekt sätt, där man behandlar kriminella och terrorister efter lagboken istället för att ge dem förmåner, där individer som inte ska vara i landet deporteras samt framförallt inte bjuder in hela världen att obehindrat dela på välfärdskakan som omöjligen kan delas hur många gånger som helst.

Då var det barn och pengar som hindrade mig att lämna, vilket det fortfarande är, men dessutom har jag insett att det tyvärr är Utopia som jag beskrivit och att det inte existerar ett sådant land i världen i dag. Så jag har kommit till insikt om att det är här jag ska stanna och verka för att mina barn trots en dyster framtid ska bli starka, medvetna, självtänkande individer som har kraften att säga ifrån när något är fel, inte tvekar att ifrågasätta överheten samt kanske kan påverka sin generation på ett sätt som inte lyckats med det nuvarande sovande och ointresserade folket.

Så Sverige Sverige fosterland – du är inte längre vad du en gång var, men ändå vill jag leva och dö i Sverige.

25 reaktioner till “Sverige Sverige fosterland – du är inte längre vad du en gång var

 1. Jag är ju inte svensk från början, invandrad från Österrike.Men har alltid känt mig som svensk, inte så stolt längre att vara det, men älskar landet, men inte vår regering, som för länge sedan ätligt vill människor väl, de kan inte ens uppföra sig vara förebilder i det goda samtalen, visa respekt att framföra sina åsikter på ett vuxet vis, våra företrädare.Den som känner sig trygg med det som pågår nu vet inte vad trygghet är.😢

  Gillad av 3 personer

   1. Underbar artikel Jenny, träffade mitt i hjärtat, för så känner jag med. Vad skönt att inte vara ensam.
    Vänligen Nina

    Gillad av 2 personer

  1. Å andra sidan, bör man visa respekt för människor som förstör sin egen nation och nu hotar oss alla med totalt kärnvapenkrig genom medlemskap i krigsförbrytare-organisationen Nato som startar krig, skapar folkvandringar, förstör våra nationer och provocerar Ryssland medvetet? Jag anser att de bör upp i folkdomstolar, avrättas genom utdragen tortyr och därefter föras in i våra historieböcker som landsförrädare!

   Gillad av 1 person

 2. Tack Jenny för dina klarsynta texter. Känner precis som du, motståndet måste börja i var och en av oss, i oss alla som ser hela bilden.
  Nationaldagen är bara början. 🇸🇪

  Gillad av 2 personer

 3. Jag är inte längre stolt över Sverige och svenskarna. Jag känner alltid att jag måste ursäkta mig å deras vägnar inför människor från andra länder på besök. Krigsförbrytelser tillsammans med Nato och massinvandring av icke-flyktingar och icke-barn som skadar Sverige och våra nordiska grannländer, men även världen.

  Bland dessa icke-flyktingar finns även terrorister som ser ned på vår kultur och jag är benägen att hålla med terroristerna. Sveriges kultur är numera helt förkastlig. Jag är stolt över Olof Palme och mången klassisk vänster, men det andra fittskräpet är faktiskt mest skit. Skäms på er om ni röstat för eländet!

  Har ni ingen skam i kroppen så far åt helvete!

  Gillad av 3 personer

  1. OM man inte är stolt över Sverige denna dag är man en förrädare! Om man är stolt över Palme är man en förrädare! Om man uttrycker sig sig som du har man antagligen ingen skam i kroppen. Att Jenny Pipper gillar dina inlägg visar vilka intellektuella dvärgar ni är båda två! Ni Rysslandsvänner kan göra som du rekommenderar. Men eftersom Martins intellekt knappast kommer ihåg vad det nyligen sagt så repeterar jag; Far åt helvete med tillägget kommunistälskare!

   Gilla

   1. Hej alla fittskräp!

    Visst älskar jag många kommunister. De som är patrioter och kallar S för ”landsförrädare” när det ordet är passande: https://proletaren.se/artikel/socialdemokratiska-landsforradare Och det är därför jag även älskar Olof Palme.

    Palme var en demokratisk socialistisk patriot och reformist med ryggrad som skällde ut dessa satans mördare när de skapade och stöttade massmord, såsom sossarna gör idag, trots S-kvinnors, Reformisternas och SSU:s lama protester, vilka inte sätter ned foten ordentligt och hotar med fraktionering, vilket vore oerhört lämpligt för rikets säkerhet. Men dessa fittskräp är ologiskt fega, trots att det alls inte är fegt att dra på sig kärnvapenkrig. De dumfega fittskräp.

    Idag hade Palme sannolikt skällt ur högern och de monopolkapitalistiska sossarna, detta fittskräp, eftersom de skapar ökat lidande i Ukraina genom att ställa sig på provokatörernas sida och hotar vår egen trygghet genom provokation mot Ryssland.

    Jag 100% säker. Provokatören är USA precis som vanligt. RAND Corporations plan har USA-regimen satt i verket och det leder återigen till massmord i Ukraina. Palme var i min mening ingen genomkorrupt politiker, likt den politikeradel som det idiotiska svenska folket har röstat fram i tre decennier, men en politiker för fred, på riktigt.

    Det finns några få fredliga människor i vänstern med patriotiska känslor, som inte låtit sig luras av tokliberaler och bombliberaler. De är för Sverige (och andra folk) och bryr sig om vår trygghet genom den jämlikhet, som enligt vetenskapliga studier leder till låg mordfrekvens. De är ofta verkliga patrioter som bryr sig om vår beredskap, vår natur och framtidens generationer, även om de inte har fattat hur vi bör organisera oss effektivt … än. Men visst vill de se förändring. Snart kanske de överger sin svenska fittiga feghet och tar knytnäven ur fickan? Motivation kan komma plötsligt.

    De säger inte enbart skola vård och omsorg och fred på jorden likt våra ljugande politiker, men menar det, och står därför idag i opposition till 8-klövern. De har gått ur sossarna, men de har inte organiserat sig … än. Det är i min mening också fittskräp.

    Det finns även patrioter i högern, även om de inte är för ett jämlikare samhälle och vill bli av med de människor som skapar konflikt i Sverige. De finns t.ex. i AfS, men märkligt nog så valsamverkar de inte för Sveriges väl. Dessa AfS-fittor kommer, med all sannolikhet, kasta bort patrioters röster p.g.a. 4%-spärren, tyvärr.

    Det finns även patrioter bland de de som har drabbats av allvarliga känslor av rasism p.g.a. förd politik, de som tror att allt beror på rasen. De lurar sig själva, anser jag, men de är ändå patrioter som vill Sverige väl och säkert kan gå med på att vi skall behålla invandrare med god karaktär i Sverige och leva i ömsesidig respekt med dem, eftersom felet inte är deras, men den bankmaffia som lever likt parasiter på konflikt, fittskräp till politiker som ha korrumperats av dem och det idiotiska fittiga svenska folket som har röstat för dem i tre decennier.

    Visst har du all anledning att bli arg på sanningen! Men det är inte budbäraren av sanning du bör hata! Evident sanning vill enbart hjälpa dig. Det är ditt motstånd till sanningen som gör ont. Släpp motståndet och omfamna evident sanning! Du kommer må bättre då.

    Du som läser detta har med all sannolikhet varit ett satans fittskräp länge nu. Är det dags att bli något vackrare? Något med stake eller ryggrad? Meditera på saken. Du är inte vad du har gjort i tre decennier. Du är dina intentioner och dina handlingar i nuet. Bli något vackert! Bli något du kan vara stolt över!

    Gilla

   1. Rolf är en slusk och idiot! Inga vederhäftiga eller bildade kommentarer, att svara med emojis är barnsligt, lågbegåvat och oseriöst. Kryp tillbaka under din sten Roffe, och återkom när du lärt dig föra en skriftlig intellektuell debatt. OBS kopiera inte Martins vulgära språkbruk utan försök formulera en egen text. Lycka till!

    Gilla

   2. Hur är det med det gamla ordstävet, att inte kasta sten när man sitter i glashus. OJs inlägg känns inte som något högre förmåga nivå av litterär ansträngning.

    Gilla

 4. För mig är det annandag pingst och svenska flaggans dag och inget annat!Den svenska flaggan är vacker när den fladdrar över sommargrönskan.Det kan man njuta av.

  Gilla

 5. Piper skriver…
  ”… etablissemanget [har] i decennier förtryckt nationalistiska känslor så att gemene svensk har svårt att känna stolthet över […] sitt land”
  För mig tycks det vara en sentida konstruktion — det känns inte helt genuint; jag minns att vår pappa, en vanlig svensk, inte ville ha flagga i julgranen eller att vi firade Svenska flaggans dag med emfas — att svenskar, t.ex. Sverigedemokrater, skulle känna stolthet över Sverige (i jämförelse med norrmännen och deras Syttende Mai), men att svenskar ändå tycker att det är det bästa landet att leva i. Eller, likt Piper, tyckte att det var bäst (dessvärre finns det inget annat svenskt land att flytta till).
  Jag undrar hur många svenskar (här: folkslaget) som egentligen vill leva i ett mångetniskt Sverige, som på riktigt känner sig ”berikad” (ett påbud, och därav totalitärt, från etablissemanget) av etnisk mångfald och var deras övre gräns [3] går. — De, svenskarna, är numera i minoritet (44% år 2020) i landets tredje största stad. Är det önskvärt att den procentsatsen fortsätter att minska?
  (Jag undrar också varför så många svenskar, framför allt ur etablissemanget, har fått för sig att invandrare vill bli omnämnda och betraktade som svenskar. Som om det skulle vara något förmer och eftersträvansvärt.)
  Det är faktiskt något onaturligt över det hela (p.g.a. naturens genetiska programmering hos sociala djur), med tanke på att i stort sätt alla människor vill leva tillsammans med sin egen sort —
  … till exempel valde denna gammla persiska (Iran) dam äldreboendet Persikan i Akalla (Stockholm): – ”Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig”…
  … och denna irakiska (i slöja), som berättar på arabiska för SVT Rapport (”Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000”) år 2007 varför hon trivs i Malmö: – ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”
  — och varför de flesta länder får sin karaktär av det nationella folkslaget. Och varför fler och fler orter i Sverige får en icke svensk karaktär.
  Till exempel Tjärna Ängar, Borlänge (Wikipedia: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”). — Även utrikesstudenter reagerar på den etniska mångfalden. Ur brevet till högskolans ledning 2020-09-28 angående våld, inbrott, rån, trakasserier: ”Where are we? Is this Sweden?”.
  Och ”Malmö domineras [56%] av dem med utländsk bakgrund” (Samtiden.nu 2021-09-17).
  Det är ju faktiskt bara hos européer i den liberala västvärlden som mångkultur med etnisk mångfald är möjlig/accepteras.
  Och, jag tycker att det är höjden av respektlöshet (vilket annat nationellt folk skulle inte tycka det?) som vissa invandrare visar när de ”… förminskar den svenska kulturen, förlöjligar svenskar samt gärna trycker på att vi är främlingsfientliga och exkluderar människor från andra kulturer”, som Piper skriver.
  Dessa invandrare — t.ex. Bilan Osman (stiftelsen Expo, Dagens ETC, Expressen, SvD) [1] — har att förklara för oss svenskar vad deras landsmän i respektive hemländer tycker om etnisk mångfald i deras samhällen.
  Iranien, tillika svenska medborgaren Arash Vatankhahm (jag utgår från att han betraktar sig själv som iranier i första hand), beskriver sin syn på detta… hyckleri?…
  2021-08-28 Facebook
  – ”Vet ni vad som irriterar mig mest med de debattörer med invandrarbakgrund som skriker mest rasism? De som till skillnad fån sådana som jag har fått utrymme i de största medier, jobb, plattform, yttrandefrihet, religionsfrihet, bra lön osv just på grund av att de spyr galla över Sverige och svenskar så fort de får en chans?”
  – ”Det faktum att de, i Sina egna/föräldrars hemländer är minst AFS och jag lovar, 90% är motsvarande NMR när det kommer till deras egna/föräldrars hemländer.”
  – ”Att de egentligen inte vill vara svensk, de känner sig inte som svenskar, de i själva verket hatar Sverige och allt som är svenskt, de ser ner på Sverige.”
  – ”Men, att skrika rasism och bära offerkofta har blivit Big Business för de [dem].”
  – ”Denna monumentala hyckleri och cirkus står mig verkligen upp i halsen!”
  (Jag rekommenderar hans krönika hos DetGodaSamhället.com 2021-08-14: ”Stå på rätt sida av historien – behåll värdigheten”.)
  Om nu Bilan Osman och hundratals [2] andra invandrare väljer att bo i ett land med massor av ”rasistiska” svenskar (Piper väljer ordet ”främlingsfientliga” vilket är en synonym), tycker jag att de får stå sitt kast; de har friheten att välja ett annat land, förslagsvis hemlandet.
  Dessutom tycker jag — även om jag inte känner stolthet, men en stark tillhörighet/hemahörighet — att Sveriges svenska karaktär har ett värde att bevaras för framtida generationer, likt andra nationers folkliga beskaffenhet. Det finns ju bara ett svenskt land.
  Är Sverige och svenskarna så obetydliga att det/de kan, med tiden, mer eller mindre raderas [3] ur jordens stora mångkultur (åtskiljda av landsgränser) med dess etniska variationer?
  [1]
  Bilan Osman, Twitter 2021-06-05
  – ”Nationaldagen imorgon! Grattis till alla oss som får ännu en anledning till att skända flaggan, svika fosterlandet och vara onationella”
  [2]
  2018-12-20 SVT Nyheter/Special
  ”Hundratals läkare vittnar om rasism och kränkningar från patienter”
  (Jag ifrågasätter alla dessa vittnesmål då företeelsen har fått en så vidgad betydelse, p.g.a. etablissemangets rasistanklagar-retorik, att den inte är gemensam.
  När en svensk uttrycker ogillande gentemot en invandrare — vilket är olyckligt och bör om möjligt undvikas beroende på situationen — är detta inte ett uttryck för en rasistisk människosyn, men en känslomässig reaktion på att hans land har förändrats och oåterkalleligen fortsätter att förändras i allt högre takt. Dessutom är han förmodligen mer irriterad på etablissemangets representanter än den drabbade invandraren.)
  [3]
  2019-09-08 Kvartal.se
  ”Det nya Sverige behöver liberal nationalism”
  Björn Östbring (fil. dr statsvetenskap, litteraturredaktör för Statsvetenskaplig tidskrift):
  – ”Med nuvarande politik är SCB:s prognos för framtiden att migrationen de kommande åren kommer att fluktuera men röra sig kring 100 000 om året, en nivå av invandring som är ‘betydligt högre än den varit historiskt’.”
  – ”Så hur ser Sverige ut om 20, 30 och 40 år framåt i tiden? Vad är den långsiktiga visionen? Nuvarande nivå och migrationstakt saknar historiska paralleller, och det vore därför på sin plats att fler än Jens Liljestrand berättade om hur de föreställer sig framtidens Sverige, så att medborgare kan bedöma om de finner visionen [**] önskvärd”
  [**]
  2019-06-05 Expressen
  Jens Liljestrand, biträdande kulturchef:
  ”Det är det här landet SD:s väljare menar”
  – ”För det är ju han [taxichaufför, arab] som bor här, hans barn bor här, det är han och hans familj som ska befolka hyresrätterna, driva butikerna, köra bilarna, gå på skolorna, öppna restaurangerna och betala skatterna. Min publik [‘åldringar, uppvuxna i ett annat Sverige’] är det förgångna. Pojken [sonen] i baksätet är framtiden.”
  (Jag skulle inte bli förvånand om Liljestrands motsvarigheter i t.ex. Somalia, Irak och Syrien skulle bli avskedade om de lyckades få en liknande text publicerad i en nationell tidning, för att inte tala om hur respektive lands invånare skulle reagera.)

  Gilla

 6. Själv är jag såpass gammal att jag kan jämföra ett Sverige under 60-70 talet och dagens samhälle, idag kan man bara konstatera att allt har gott åt helvete. Idag har vi ett land där många inklusive mig själv jämför med ett land där det råder ett lågintensivt krig, detta krig är mellan klaner, gäng, kriminella men även ett krig där många förståsigpåare som inte tänker annat än i politiska färger har förstört spelplanen. Man kan peka på nästan allt från sjukvård till skola, ex den svenska skolan som har haft ca 60-tal st olika beslut gällande läroplaner under de sista 40 åren, förslag på allt från skolplaner till rena utbildningar allt taget som politiska beslut, där alla politiker har velat sätta sin färg på skolan och inte någon absolut ingen har gjort någon form av konsekvensanalys av före gående politik, utan alla har varit lika kåta på att få sjösätta sin färg och sina experiment inom skolan som politiker. Detta fortsätter inom sjukvården, polisen, socialstyrelsen, invandring man kan nog räkna in allt som politikern berör.

  Jag hävdar att det vi ser idag är den värld politikerna har skapat till oss genom dåligt övervägda politiska beslut där det sunda förnuftet inte har varit med men även där politikerna inte har haft tillräckligt mycket kunskap inom sitt område, utan de har trott sig veta. (Tro gör man i kyrkan för det prästen betalt för) som politiker och deras beslut måste grunda sig på konsekvensanalys, sunt förnuft och erfarenhet men även många andra förmågor för att kunna styra ett land/kommun/landsting/region så räcker det inte med en politisk färg. Det som blir riktigt tokigt och farligt är när politikerna blandar in saker som värdegrunder, allas lika värde och värderingar som bygger mer på ideologi och politiska färger än sunt förnuft, normer och värderingar som bygger på det som är svenskt.

  Man måste sätta Sverige och det svenska folket i första rummet, man måste bygga ett land där man kan vara trygg, där frihet och demokrati finns med överallt, där alla är med och bedrar till vårt unika skattesystem, där bidragen begränsas och kriminalitet bestraffas. Klart utvecklingen går att ändra till det positiva, men vägen är lång och tiden går för varje dag vi tillåter politikerna vi har idag förstöra vårt vackra land Sverige.

  Gillad av 1 person

  1. Jag kommer ihåg Sverige under 40-talet. Vi ungar brukade samlas på svenska flaggans dag, som det hette då, och gå runt i grannskapet och hurra för flaggan. Den fyra kilometer långa gatan vi bodde på hade då en enda bil parkerad, en Hudson. Det var då man inte stängde dörrarna på spårvagnarna och och folk hängde utanför, och tågvagnarna hade grindar. ”Stäng dörrar och grindar” var uppmaningen innan tåget skulle gå. Då fanns det tre klasser på tågen. Polisen bar sabel, fot patrullerade, och hade inget att göra. På 70-talet började det hela gå snett. Det var en enorm brist i världen på IT&T ingenjörer, och företagen offererade rena fantasi löner, plus en frihet i andra länder som en svensk bara kunde drömma om.Jag flyttade. Jag provade att flytta tillbaka, men kunde inte anpassa mig till den svenska tvångs-, övervaknings-, förföljelse- och förbudssamhället. Jag kom aldrig tillbaka, men många glada minnen finns kvar, och en stor bitterhet över att ”hemmet Sverige” nu i verkligheten är nerbränt och inte längre finns.

   Gilla

 7. [TILL PIPER]
  [min kommentar #comment-50670 (Characters: 7225; Words: 1134) blev inte publicerad igår kväll 6/6. refuserad? eller ska jag försöka igen?]

  Gilla

   1. Texten blir svårläst utan stycken/dubbla radbrytningar (jag har sällan din talang att vara koncis; det ena leder till det andra). Ska jag skicka den på nytt?

    Gilla

 8. Piper skriver…

  ”… etablissemanget [har] i decennier förtryckt nationalistiska känslor så att gemene svensk har svårt att känna stolthet över […] sitt land”

  För mig tycks det vara en sentida konstruktion — det känns inte helt genuint; jag minns att vår pappa, en vanlig svensk, inte ville ha flagga i julgranen eller att vi firade Svenska flaggans dag med emfas — att svenskar, t.ex. Sverigedemokrater, skulle känna stolthet över Sverige (i jämförelse med norrmännen och deras Syttende Mai), men att svenskar ändå tycker att det är det bästa landet att leva i. Eller, likt Piper, tyckte att det var bäst (dessvärre finns det inget annat svenskt land att flytta till).

  Jag undrar hur många svenskar (här: folkslaget) som egentligen vill leva i ett mångetniskt Sverige, som på riktigt känner sig ”berikad” (ett påbud, och därav totalitärt, från etablissemanget) av etnisk mångfald och var deras övre gräns [3] går. — De, svenskarna, är numera i minoritet (44% år 2020) i landets tredje största stad. Är det önskvärt att den procentsatsen fortsätter att minska?

  (Jag undrar också varför så många svenskar, framför allt ur etablissemanget, har fått för sig att invandrare vill bli omnämnda och betraktade som svenskar. Som om det skulle vara något förmer och eftersträvansvärt.)

  Det är faktiskt något onaturligt över det hela (p.g.a. naturens genetiska programmering hos sociala djur), med tanke på att i stort sätt alla människor vill leva tillsammans med sin egen sort —

  … till exempel valde denna gammla persiska (Iran) dam äldreboendet Persikan i Akalla (Stockholm): – ”Vi är från samma land och pratar samma språk och det är bättre för mig”…

  … och denna irakiska (i slöja), som berättar på arabiska för SVT Rapport (”Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000”) år 2007 varför hon trivs i Malmö: – ”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

  — och varför de flesta länder får sin karaktär av det nationella folkslaget. Och varför fler och fler orter i Sverige får en icke svensk karaktär.

  Till exempel Tjärna Ängar, Borlänge (Wikipedia: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”). — Även utrikesstudenter reagerar på den etniska mångfalden. Ur brevet till högskolans ledning 2020-09-28 angående våld, inbrott, rån, trakasserier: ”Where are we? Is this Sweden?”.

  Och ”Malmö domineras [56%] av dem med utländsk bakgrund” (Samtiden.nu 2021-09-17).

  Det är ju faktiskt bara hos européer i den liberala västvärlden som mångkultur med etnisk mångfald är möjlig/accepteras.

  Och, jag tycker att det är höjden av respektlöshet (vilket annat nationellt folk skulle inte tycka det?) som vissa invandrare visar när de ”… förminskar den svenska kulturen, förlöjligar svenskar samt gärna trycker på att vi är främlingsfientliga och exkluderar människor från andra kulturer”, som Piper skriver.

  Dessa invandrare — t.ex. Bilan Osman (stiftelsen Expo, Dagens ETC, Expressen, SvD) [1] — har att förklara för oss svenskar vad deras landsmän i respektive hemländer tycker om etnisk mångfald i deras samhällen.

  Iranien, tillika svenska medborgaren Arash Vatankhahm (jag utgår från att han betraktar sig själv som iranier i första hand), beskriver sin syn på detta… hyckleri?…

  2021-08-28 Facebook
  – ”Vet ni vad som irriterar mig mest med de debattörer med invandrarbakgrund som skriker mest rasism? De som till skillnad fån sådana som jag har fått utrymme i de största medier, jobb, plattform, yttrandefrihet, religionsfrihet, bra lön osv just på grund av att de spyr galla över Sverige och svenskar så fort de får en chans?”
  – ”Det faktum att de, i Sina egna/föräldrars hemländer är minst AFS och jag lovar, 90% är motsvarande NMR när det kommer till deras egna/föräldrars hemländer.”
  – ”Att de egentligen inte vill vara svensk, de känner sig inte som svenskar, de i själva verket hatar Sverige och allt som är svenskt, de ser ner på Sverige.”
  – ”Men, att skrika rasism och bära offerkofta har blivit Big Business för de [dem].”
  – ”Denna monumentala hyckleri och cirkus står mig verkligen upp i halsen!”

  (Jag rekommenderar hans krönika hos DetGodaSamhället.com 2021-08-14: ”Stå på rätt sida av historien – behåll värdigheten”.)

  Om nu Bilan Osman och hundratals [2] andra invandrare väljer att bo i ett land med massor av ”rasistiska” svenskar (Piper väljer ordet ”främlingsfientliga” vilket är en synonym), tycker jag att de får stå sitt kast; de har friheten att välja ett annat land, förslagsvis hemlandet.

  Dessutom tycker jag — även om jag inte känner stolthet, men en stark tillhörighet/hemahörighet — att Sveriges svenska karaktär har ett värde att bevaras för framtida generationer, likt andra nationers folkliga beskaffenhet. Det finns ju bara ett svenskt land.

  Är Sverige och svenskarna så obetydliga att det/de kan, med tiden, mer eller mindre raderas [3] ur jordens stora mångkultur (åtskiljda av landsgränser) med dess etniska variationer?

  [1]
  Bilan Osman, Twitter 2021-06-05
  – ”Nationaldagen imorgon! Grattis till alla oss som får ännu en anledning till att skända flaggan, svika fosterlandet och vara onationella”

  [2]
  2018-12-20 SVT Nyheter/Special
  ”Hundratals läkare vittnar om rasism och kränkningar från patienter”

  (Jag ifrågasätter alla dessa vittnesmål då företeelsen har fått en så vidgad betydelse, p.g.a. etablissemangets rasistanklagar-retorik, att den inte är gemensam.
  När en svensk uttrycker ogillande gentemot en invandrare — vilket är olyckligt och bör om möjligt undvikas beroende på situationen — är detta inte ett uttryck för en rasistisk människosyn, men en känslomässig reaktion på att hans land har förändrats och oåterkalleligen fortsätter att förändras i allt högre takt. Dessutom är han förmodligen mer irriterad på etablissemangets representanter än den drabbade invandraren.)

  [3]
  2019-09-08 Kvartal.se
  ”Det nya Sverige behöver liberal nationalism”
  Björn Östbring (fil. dr statsvetenskap, litteraturredaktör för Statsvetenskaplig tidskrift):
  – ”Med nuvarande politik är SCB:s prognos för framtiden att migrationen de kommande åren kommer att fluktuera men röra sig kring 100 000 om året, en nivå av invandring som är ‘betydligt högre än den varit historiskt’.”
  – ”Så hur ser Sverige ut om 20, 30 och 40 år framåt i tiden? Vad är den långsiktiga visionen? Nuvarande nivå och migrationstakt saknar historiska paralleller, och det vore därför på sin plats att fler än Jens Liljestrand berättade om hur de föreställer sig framtidens Sverige, så att medborgare kan bedöma om de finner visionen [**] önskvärd”

  [**]
  2019-06-05 Expressen
  Jens Liljestrand, biträdande kulturchef:
  ”Det är det här landet SD:s väljare menar”
  – ”För det är ju han [taxichaufför, arab] som bor här, hans barn bor här, det är han och hans familj som ska befolka hyresrätterna, driva butikerna, köra bilarna, gå på skolorna, öppna restaurangerna och betala skatterna. Min publik [‘åldringar, uppvuxna i ett annat Sverige’] är det förgångna. Pojken [sonen] i baksätet är framtiden.”

  (Jag skulle inte bli förvånand om Liljestrands motsvarigheter i t.ex. Somalia, Irak och Syrien skulle bli avskedade om de lyckades få en liknande text publicerad i en nationell tidning, för att inte tala om hur respektive lands invånare skulle reagera.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s