Beslut om svenskt Natomedlemskap kan dröja

Många trodde att ett beslut om Sveriges medlemskap i Nato skulle fattas vid det kommande Nato-toppmötet i Madrid den 29-30 juni, men enligt den turkiska presidentens talesperson Ibrahim Kalın finns det inte någon deadline för att fatta beslut om Sveriges och Finlands medlemsansökningar.

När Kalın besökte Madrid i går inför blockets toppmöte, deklarerade han att framstegen med förhandlingarna om medlemskap beror på hur Sverige och Finland svarar på de turkiska kraven om att stoppa sitt stöd till PKK och andra grupper, hindra dem från att organisera evenemang på deras territorium, utlämna dem som eftersöks av Turkiet på grund av terroranklagelser, stödja Ankaras militära och antiterrorismoperationer samt häva alla restriktioner för vapenexport.

-”Vi känner inte att vi är under någon tidspress att få det klart till Nato-toppmötet. Även om det är viktigt att ta itu med gemensamma frågor som Rysslands invasion av Ukraina och samarbete inom alliansen, måste potentiella allierade vidtaga åtgärder för att lindra nuvarande medlemmars oro. Det som är viktigt här är att Sverige och Finland öppet, tydligt och konkret lägger fram vilka åtgärder de kommer att vidtaga när det gäller kampen mot terrorism.”

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har tidigare sagt att Nato inte är en organisation som kan ge skydd mot terrorism, med hänvisning till demonstrationer och evenemang som organiserats av PKK-terroristgruppen i allierade länder som Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Grekland, vars sändebud kallades till Ankara i fredags för att diskutera saken.

-”Ankara ska inte begå samma misstag medan PKK-medlemmar strövar omkring fritt i Finland och Sverige.”

Således verkar det som att ett beslut om ett svenskt Natomedlemskap kan dröja, men kanske kommer Sverige lyckas sätta krokben för sig själva innan ett beslut ligger på bordet i och med Amineh Kakabavehs avgörande röst vid misstroendeomröstningen mot justitieminister Morgan Johansson på tisdag. Hon röstar med regeringen enbart om hon får igenom sina krav på ett löfte om att Sverige inte lyfter stoppet för vapenleveranser till Turkiet och inte backar för Erdogans krav på att terrorklassa kurdiska organisationer som Sverige redan stödjer, vilket kommer ge Erdogan vatten på sin kvarn om att Sverige inte är värdiga Natomedlemmar och frågan är om Kakabaveh vill äventyra sin egen trovärdighet genom att rösta mot regeringen, vilket indirekt signalerar att hon böjer sig för Erdogan.

Hela den här situationen ger den redan krackelerade Sverigebilden ännu en törn och det enda värdiga vore om Sverige drog tillbaka sin ansökan till krigsorganisationen och vände blad, men eftersom vår riksdag befolkas av krigsetsande dårar som inte vill tappa ansiktet lär farsen fortgå.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/nato-summit-no-deadline-for-turkey-to-decide-on-nordic-bids

4 reaktioner till “Beslut om svenskt Natomedlemskap kan dröja

 1. Det mest intressanta är att här har vi en person som mycket klart identifierar sig som utlänning genom sitt agerande, och i verkligheten helt öppet driver ett annat folks, Kurdenas, sak i svenska riksdagen. Det förvånar mig att man inte använder Sveriges säkerhetslag, för den finns, som klart säger att den som i samförstånd, maskopi, med främmande makt, driver förändringar i Sverige, kan dömas för högförräderi till max livstid. Även andra politiker driver ju hemligt samförstånd med främmande makt, USA. Exempel Huawei förbudet, värdlandsavtalet, och kärnvapenförbudet.

  Gilla

  1. När har svenska politiker senast följt de lagar som vanligt folk påbjuds/tvingas att följa? Kriminella förskingrare som Reinfeldt, Maud Olovsson, Mona Salin springer lösa utan en tillstymmelse till att syna deras brott av rättsväsendet. Om folk i Sverige slutade vara så in i h-e godtrogna hade det kunnat se annorlunda ut.

   Gilla

 2. Tror många med mig gottar oss nu när socialdemokraterna har fått grus i maskineriet. Kunskap inom den svenska regeringen är absolut ingen merit, snarare tvärtom. Regeringen låter en kurd som har gått i exil och sympatiserar med terroristorganisationer få bestämma Sveriges framtid, detta kaos har socialdemokraterna skapat själva, men den bilden skulle en socialdemokrat aldrig erkänna.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s