Erdogan gynnas av dagens politiska skådespel

Dagens politiska skådespel ger jag inte mycket för eftersom alla inblandade har samma husse som håller i tyglarna så att agendan följs till punkt och pricka. Sverigedemokraternas misstroendeförklaring gentemot justitieminister Morgan Johansson som fått stöd av M, KD samt L var nödvändigt eftersom det är valår och oppositionen behövde hävda sig offentligt efter att i flera månader hållit alldeles för låg profil.

Magdalena Andersson å sin sida behövde ryta ifrån för att visa sig stark och hotar med sin egen avgång om Johansson fälls, men i slutändan är det mycket tveksamt om Johansson ens blir fälld – även om det vore på tiden. Det kan också vara så att Sverige är helt körda i Natoprocessen och att Andersson inte kan sitta kvar som statsminister efter det misslyckandet, varför hon använder Johansson-gate som exit. Men troligtvis är det bara lite bjäfs och på onsdag är ordningen återställd igen.

Något som är intressant i sammanhanget är att Turkiets president Erdogan tjänar på hela utspelet i Natoprocessen, något som SVT:s politiska kommentator Mats Knutson pekar på i sin analys. Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh kan nämligen fälla avgörandet i misstroendeomröstningen och hur hon än röstar blir det fel – röstar hon ja ser det ut som att hon stödjer Erdogans linje och hon tappar i anseende hos kurderna, röstar hon däremot nej får Erdogan vatten på sin kvarn då han hävdat att Sverige är en fristad för terrorister och skälet till att man motsätter sig ett svenskt Natomedlemskap är att ”kurdiska terrorister” har för stort inflytande i svensk politik.

#kackelihönsgården

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mats-knutson-sa-kan-misstroendeprocessen-spela-erdogan-i-handerna

Bildkälla: SR

5 reaktioner till “Erdogan gynnas av dagens politiska skådespel

 1. Fru Statsminister kan alltså göra något rätt, dvs avgå. Det är nog inte bara dagens bästa politiska uttalande, utan ett av svensk historias topp tio … (Lövéns och Reinfeldts är några av de andra.)

  Gillad av 1 person

 2. Magdalena Anderssons uttalande om att hon avgår om Morgan Johansson blir fälld, visar inte på något annat än att hon är en svag ledare. En stark ledare hade dessutom för länge sedan sett att Johansson inte är kapabel att utföra ett så viktigt uppdrag, och tillsatt någon annan som justitieminister sen lång tid tillbaka. Här visar det återigen att dom inte tar sitt uppdrag att föra Sverige på ett seriöst och frofessionellt sett, utan ser det mer som en lekstuga att leka i. Dessutom undrar jag återigen varför riksdagsledamöter skall få förtidspension när dom har misskött sig. Låt dessa åbäken köpa sig ett åk-kort så att dom likt oss vanliga döda får åka till arbetsförmedlingen och hämta A-kassa istället.
  Vänligen Nina

  Gillad av 3 personer

 3. Det finns tyvärr inget trovärdigt politiskt alternativ till S och statsminister MA just nu. Det vore ju dock glädjande ifall flinet Kristersson tog över. Kanske kunde lite verklighet torka bort hans förargelseväckande flin samt påminna väljarna om högerns illvilja.

  Gilla

  1. Ulf är långt ifrån ett alternativ, då han konstant vänder kappan efter vinden….
   En falskare dj…l får vi leta efter! Möjligen Annie är konkurrent….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s