Det saknas pengar till våra egna problem men vi skyfflar över miljarder till andra länder utan att blinka

Det är lätt att hålla sig för skratt när man läser att regeringen ånyo föreslår ett extra stödpaket med såväl pengar som vapenleveranser till Ukraina.

Vapenpaketet innehåller sjömålsrobotar av typen robot 17, automatgevär AG 90 + ammunition samt ytterligare 5.000 pansarskott 86.

Det ekonomiska bidraget består av 60 miljoner kronor till en fond som Nato har inrättat i syfte att stödja Ukrainas militär samt ytterligare ekonomiskt bidrag på 578 miljoner kronor – utöver de 500 miljoner kronor som Sverige skänkt tidigare – till den ukrainska centralbankens fond till stöd för landets väpnade styrkor.

Regeringen föreslår även att Sverige lämnar ytterligare stöd till Ukraina inom det civila området genom insatser via Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – det vi gett hittills är inte nog – i form av 100 miljoner kronor.

Den totala summan för förslagen innebär att anvisade medel till statens budget ökar med 1 miljard kronor 2022.

Med tanke på att de vapen som olika länder hittills skickat till Ukraina hamnat i orätta händer – bland annat har ryssarna tagit hand om pansarskott, vapen har dykt upp i Frankrike och stridsvagnar i Syrien – så är detta bara pengar i sjön som dessutom kommer bidraga till att förlänga kriget samt lidandet för de inblandade parterna ytterligare.

Samtidigt saknar vi ekonomiska medel att hantera våra egna växande problem inom vård, skola och rättsväsende där det alltid tycks saknas pengar som skapar ett enormt lidande. Men vi har däremot kapacitet att skicka otaliga miljarder utomlands utan att blinka på ett sätt som aldrig skådats tidigare för ett enskilt land i en konflikt. Obegripligt att inte fler vaknar!

Samtidigt saknar vi ekonomiska medel att hantera våra egna växande problem inom vård, skola och rättsväsende där det alltid tycks saknas pengar som skapar ett enormt lidande samt får katastrofala följder för samhället. Men vi har däremot kapacitet att skicka otaliga miljarder utomlands utan att blinka på ett sätt som aldrig skådats tidigare för ett enskilt land i en konflikt. Obegripligt att inte fler vaknar!

Man undrar hur våra makthavare klarar av att se sig själva i spegeln numera, men de är väl så uppfyllda av sin egen godhet att allt sunt förnuft lämnat för gott.

#vibetalar

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/06/extra-andringsbudget-med-ytterligare-stod-till-ukraina/

https://www.friatider.se/sverige-skickar-robot-17-till-ukraina

16 reaktioner till “Det saknas pengar till våra egna problem men vi skyfflar över miljarder till andra länder utan att blinka

 1. I det här fallet så har regeringen en stor majoritet av folket bakom sig, svenskarna ställer upp så gott som mangrant när det gäller att stötta grannländer som blir angripna eller hamnar i nöd av andra orsaker. Det är märkligt att du inte förstår den svenska folksjälen, det gör väldigt många invandrare och du är väl en invandrare av andra generationen.
  Vad säger du förresten om idén som dök upp häromdagen att ta bort flerbarnstilläget, lite förvånad att du inte skrivit om det ännu med tanke på hur ofta du pratar om att bidragen ska minskas. Kan det vara för att du själv skulle få mindre bidrag??

  Gillad av 1 person

   1. Ursäkta men min skalle är nog lite rutten 😵.
    Ukraina är inte Sveriges grannland. Där håller jag med dig. Men -Inga större fel som fattas i din ruttna skalle!
    Då menar du att han har rätt i sitt övriga resonemang eller?
    Sov så gott.

    Gilla

  1. Det är märkligt att du inte förstår att Ukraina inte är ett grannland – inte ens i närheten faktiskt. Dessutom har du ingen aning om vad folket tycker eftersom de inte fått tycka till.

   Gillad av 2 personer

   1. Sverige och Ukraina har en gemensam historia, via handelsutbyte osv, ända sedan vikingatiden. Vi har haft svenska byar i Ukraina, vad som finns kvar nu efter Ryssarnas invasion, men innan kriget fans minst en by kvar där människor pratade svenska, om än gammalsvenska. Har du ingen koll på Svensk historia??

    Gilla

   2. Johan,det är fantastiskt att du kan känna samhörighet med vikingatiden. Har du egna minnen från den tiden? Det finns nog få som är villiga att skänka pengar till ett främmande folkslag. Vad har alla sveriges muslimer gemensamt med tex Ukraina? Tjuvarna i Ukraina kan gott ligga som man har bäddat.

    Gilla

 2. Att förlänga kriget, är exat vad djupa staten vill och helst utöka det, för att dölja det Ryssland hittat i Ukraina och tydligen i fler länder.
  Biden vill ju att USA ska anfalla Ryssland och eftersom sonen Hunters laptop innehåller mycket som mänskligheten bör få se, förstår jag hans åsikter…..

  O du Johan, i min värld är du ett ”stolpskott”….

  Gillad av 5 personer

  1. Är det för att ryssarna letar efter någon som man skickar missiler att bomba sönder Ukraina med? Knasigt sätt att leta på! Vad är det man hittat/ förväntar sig att hitta?
   Är det lika trovärdigt som när USA påstod att Irak hade kärnvapen?
   Nu tänker det här stolpskottet gå att lägga sig att sova. God natt på er!

   Gilla

   1. Det ryska folket besegrade nazismen 1945,det ryska folket kommer att besegra nazismen 2022. Tro inget annat.

    Gilla

 3. De har bråttom att skänka pengar till Djupa staten/ Ukraina innan de åker ut!!!
  Höjd pensionsålder och skatter överallt kommer att skicka ut de förrädarna.
  Ukraina är också ett ”lydrike” under USA’s ”Maffia”

  Gilla

 4. Det ryska folket besegrade nazismen 1945,det ryska folket kommer att besegra nazismen 2022. Tro inget annat.
  Så dom är på väg att avsätta Putin och hans gelikar?. Jag önskar det ryska folket lycka till med det av hela mitt hjärta. Så kallade nazister finns i princip i alla länder i mer eller mindre omfattning.
  Precis som kapitalister, kommunister, och alla möjliga varianter. I vårt land är du fri att välja och får nästan bära dig hur illa åt som helst i yttrandefrihetens/religionens/mm s namn. Ha en bra dag.

  Gilla

  1. Man kan inte säga att man ”bär sig åt” ifall man använder sig av yttrandefrihet inom lagens råmärken. Det verkar som att du vill ändra lagar som ger oss yttrandefrihet? och det kan jag absolut i så fall förstå när man betänker hur Bonniers tidningar ljugit och bedragit,sprungit runt och ofredat oroliga samhällsmedborgare. Vem glömmer lögnen om hur lönsam invandringen var,den så kallade Sandvikenrapporten som DN i yttrandefrihetens namn publicerade. Bonniers journalister tillhör maktstrukturer som gör att de med lögner och falsarier försöker bevara sin makt. Man kliar varandra på ryggen och är så insyltad att man inte själv förstår det djupa folkförakt som man sår.
   https://www.friatider.se/alarmerande-att-svenskar-tror-att-medierna-har-en-agenda
   https://www.journalisten.se/nyheter/darfor-struntar-yngre-lasare-i-nyheter-varfor-ska-jag-betala-simpla-nyheter

   Gilla

  2. Jag ser att det finns nazister på Bonniers tidningsredaktioner,inom organisationen Expo och även inom regering och riksdag. Dessa utgör definitivt ett hot mot det ryska folket i sitt hat och konkreta bidrag till att ryssar dör. Vidriga äckliga nazister precis som du Majblomma.

   Gilla

 5. Det är som vanligt vi folket som får betala för allt detta och vi har ingenting att säga till om, detta är ett race signerat av vår regering som man närmast kan likna vid en demokratur eller som ren fascism.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s