Att presentera fakta på ett EU-toppmöte är som att kasta pärlor åt svin

Efter gårdagens EU-toppmöte där ledarna återigen beslutade om ogenomtänkta sanktioner mot Ryssland som Europas folk får betala det högsta priset för, står det klart att ingen i församlingen har varken kurage eller tillräckligt med sunt förnuft för att stå upp mot Ursula von der Leyen och övriga EU-toppars agenda att köra Europas länder i botten.

Ungerns Viktor Orban gör förvisso sitt bästa för att regelbundet protestera, men ensam är inte tillräckligt stark. Efter gårdagens beslut yttrade sig även Kroatiens president Zoran Milanovic och deklarerade att den ryska rubeln blir starkare medan EU-medborgarna måste klara av högre priser på grund av sanktioner som helt enkelt inte fungerar. Han kallade även EU:s förklaring till det partiella olje- och gasembargot för ”förolämpande” och sade att sanktionerna inte fungerar – Ryssland känner inte av dem, rubeln kollapsade inte och EU-medborgarna får betala priset medan Putin ler belåtet samt oljan och gasen kommer att gå någon annanstans eftersom efterfrågan är stor.

Det Milanovic säger är fakta, men talar man inför en korrupt församling som för länge sedan valt att svika sina ideal och vända folket ryggen, är det som att kasta pärlor åt svin. Istället fortsätter vi nu ofrivilligt vår skakiga resa mot det oundvikliga stupet medan våra makthavare applåderar och slår sig för bröstet över sin egen förträfflighet.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/556407-croatia-sanctions-russia-failure/

5 reaktioner till “Att presentera fakta på ett EU-toppmöte är som att kasta pärlor åt svin

 1. Naturligtvis skall vi sanktionera mer…. att klia varandra på ryggen är ju berikande för de inblandade MEN om man står ensam och ideligen skjuter mot tassarna kommer det att svida på i stort sett varje tå… menar 6 tsunamis kanske inte träffat alla 10 tår ännu men det kommer snart … redan nu ser man att med 27 intressenter skriker de olika…. MEN snart då Ryssland byggt upp en ny kundbas kommer marknaden att styra…. 3x dyrare el pga miljömupparna… samma lika kommer att drabba matproduktionen osv… ett år utan konst gödsel är illa en vår utan utsäde är ännu värre…. och delar av världen är på väg dit….Rätt vore ett Swexit genast….
  .

  Gillad av 3 personer

 2. Det känns snart mer troligt att Putin stänger av gaskranarna innan EU förstår innebörden av vad de har ställt till med. USA/Nato skickar ”avancerad militärutrustning” till Ukraina och Ryssland har varnat för att ett tredje land att lägga sig i, skulle inte bli speciellt förvånad om Ryssland stänger av gasen och säljer det till andra länder, kvar står EU med svarte Petter.

  Gillad av 2 personer

 3. Huruvida Putin ler eller skrattar verkar ingen veta just nu. Det bästa för ryska folket vore om statsledningen tog hand om sina medborgare istället för att lägga en massa pengar på vapen. Att sen skicka tusentals män rätt in i döden eller att bli lemlästade för resten av livet är inget bra ledarskap. Sådant skapar dålig karma för lång tid framöver.
  https://mobile.twitter.com/anders_aslund/status/1531664683110912002

  Gillad av 1 person

 4. Putin är nog ganska sorgsen över utvecklingen i Ukraina sedan 2014 eftersom majoriteten i båda länderna anser att deras länder egentligen är broderländer! Och de flesta som flyttat från Ukraina efter Sovjets sammanbrott så är det till Ryssland vilket ”våra” politiker inte tycks veta. Och nog är det väl USA som borde sluta lägga ner mer pengar på vapen och ta hand om sin egen allt fattigare befolkning. Det Ryssland lägger på vapen är bara en spottstyver jämfört med USA och en del andra länder och dessutom har Ryssland råd med sin militära organisation utan problem. Ander Åslund är en charlatan och skojare utan större kunskaper…

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s