Hepatit bland barn ökar i Europa utan känd orsak

Enligt en färsk lägesrapport från Spaniens hälsoministerium, har landet sedan början av 2022 registrerat 30 fall av akut hepatit av okänt ursprung som främst drabbat små barn. 24 av patienterna är i åldern 10 år och yngre, ingen av patienterna är släkt med varandra och det finns inga epidemiologiska kopplingar mellan fallen.

Flera fall av akut hepatit har även rapporterats av många andra länder, främst europeiska och USA.

Enligt de senaste siffrorna från Världshälsoorganisationen (WHO) har cirka 650 misstänkta fall av sjukdomen hos barn rapporterats mellan 5 april och 26 maj. Ytterligare 99 fall är under utredning. Den akuta hepatiten har hittills upptäckts i 33 länder utan att forskare över hela världen lyckats fastställa dess orsaker.

Även i Sverige har barn drabbats och enligt Folkhälsomyndigheten har man fått rapporter om nio misstänkta fall av inflammation i levern, akut hepatit, med okänd orsak hos barn. Folkhälsomyndigheten uppmanar nu vårdgivare att vara uppmärksamma på fall av akut hepatit, främst hos barn, där orsaken till sjukdomen inte är klar.

Barnen har insjuknat under perioden november 2021 till april 2022 och finns spridda över landet. Liknande fall har rapporterats från bland annat Storbritannien, Irland, Nederländerna, Danmark, USA och Japan.

Med tanke på att vi nyligen genomfört en omotiverad global massvaccinering av barn med ett oprövat preparat mot Covid-19 som forskare varnat för kan ge skadliga biverkningar, är det inte orimligt att denna oroväckande ökning av fall med okända orsaker kan ha sitt ursprung i vaccinet. Det står dessutom på FHM:s sida att ”Utöver det finns hepatiter som orsakas av andra infektioner, men också av gifter samt autoimmuna reaktioner, det vill säga att immunförsvaret reagerar felaktigt och angriper kroppen” och är det något som alla forskare och visselblåsare varnat för vad gäller mRNA-vaccinen så är det just påverkan på immunförsvaret.

Men som vanligt undviker media att rapportera om biverkningar som man hävdar ”inte finns” och att läkemedelsindustrin gynnas av att väldigt många behöver livslång medicinering pratar vi inte heller om ty budskapet är att det är nödvändigt för oss.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/556359-acute-hepatitis-unclear-origins/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/maj/misstankta-fall-av-hepatit-med-okand-orsak-rapporterade-i-sverige/

8 reaktioner till “Hepatit bland barn ökar i Europa utan känd orsak

 1. Mins från mitten på 60-talet bekanta som hamnade på epidemisjukhuset i Sthlm, de lades in och och togs leverprov på, med biopsi-nål.
  De var då främst resande vuxna ungdomar på språkresor i England som smittades i utelivet av Hepatit B.
  De blev något gula.

  Nyhetsmässigt har detta inte varit något som hamnat på redaktionernas körscheman sedan dess, vad jag kan minnas.
  Säreget att små barn nu plötsligt drabbas.

  Gillad av 1 person

 2. Jaa det vore inte en brainer att kolla om de som drabbats haft viruset, svårt iofs då barn kan ha milda symtom MEN om ifall barnen fått någon form av vaccin det senaste dryga året vore väl inte så himla svårt…. och om det finns en korrelation mellan akut hepatit och vaxande är det väl ganska uppenbart att söka där….

  Gillad av 2 personer

 3. Sjukt att man i USA nu ska besluta om vaccinering mot Covid-19 för barn under sex år trots att pandemin är över. 😔
  ”Advisers to the US Food and Drug Administration are due to meet in June to decide on whether to recommend authorizing Moderna Inc’s vaccine for children below 6 years old, and Pfizer Inc and BioNTech SE’s COVID-19 vaccine for children below 5 years old.”
  https://english.alarabiya.net/coronavirus/2022/05/31/Explainer-What-to-know-about-COVID-19-vaccines-for-small-children

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s