Beslutsfattarna i EU dödar Europa

Trots otaliga varningar från experter, analytiker, före detta politiker och högt uppsatta företagsledare runt om i världen om att EU:s förödande sanktioner samt embargon mot Ryssland istället kommer slå undan benen för EU-länderna själva, fortsätter beslutsfattarna med sin oansvariga politik oavsett priset som invånarna kommer tvingas betala.

Medan vi påtvingas skyhöga priser på livsmedel, energi och drivmedel samtidigt som börserna går skakigt, luften verkar gått ur bostadsmarknaden och den vanliga människan får allt svårare att klara sig ekonomiskt, går det definitivt ingen nöd på Ryssland som säkrat sin valuta, betalar av lånen och sluter nya långtgående avtal för export av sina naturprodukter till andra länder utanför Europa – exempelvis Indien dit Ryssland exporterar miljontals fat med olja.

Men oavsett hur dystra prognoser som levereras och hur många som säger att det här inte går utan kommer leda till Europas död, så vägrar våra politiska ledare i EU att ta till sig fakta och fortsätter oförtrutet att driva på med sina galna politiska beslut istället för att ta tag i sina egna länders växande interna problem.

EU-ledarna befinner sig nu på ett toppmöte i Bryssel för att försöka enas om oljesanktioner mot Ryssland, där ett kompromissutkast ligger färdigt som innebär att råolja och petroleumprodukter omfattas av ett tillfälligt undantag för leveranser via pipeline i ett försök att flörta med Ungern.

Återstår att se om den pressade Orban står emot eller faller för trycket, men den svenska regeringen är inte nöjd oavsett utan kräver fler sanktioner och ett oljeembargo mot Ryssland. Enligt statsminister Magdalena Andersson ska man från svensk sida driva på för ytterligare ett sanktionspaket.

Det värsta av allt är att majoriteten av invånarna inte förstår vilka oerhörda konsekvenser det här kommer få för EU-länderna, inklusive det naiva Sverige. Istället jublar man samtidigt som man hyllar syltryggarna som försatt oss i skiten utan en tanke på att Putin skrattar gott åt dårarna i EU som gräver sin egen grav. Så oerhört frustrerande att betrakta hur allt går åt helvete medan de ansvariga i vanlig ordning slipper undan.

#followthemoney

Bildkälla: SR

14 reaktioner till “Beslutsfattarna i EU dödar Europa

 1. Sanktion efter sanktion verkar vara att skjuta sig i foten gång på gång som en bumerang som missar målet och ändå fortsätter de dummaste bland de dumma…. de vill ha gas, vete, konstgödsel osv billigt….

  Gillad av 3 personer

 2. Läser nu att EU efter midnatt till slut kom överens om oljeembargot som de inbillar sig ska få stopp på kriget som rådsordföranden Charles Michel twittrade om. Man undrar seriöst om de är helt blåsta eller bara tror att vi är idioter eftersom Ryssland bara säljer till någon annan och det är vi samt våra industrier som är beroende. Det enda som kommer ske är att vi får köpa av en tredje part till minst det dubbla priset. 🤦‍♀️🤨

  Dessutom ska vi betala över nio miljarder euro ytterligare till Ukraina i stöd och göra ”massiva investeringar i förnybar energi” som inte kommer uppfylla våra behov. Man baxnar!

  Gillad av 2 personer

 3. Oljepriset stiger redan, tanken är att 90 % av den ryska oljan ska ha stoppats vid ”slutet av året”. Jag ser en kall vinter framför oss, många företag som kommer att få det svårt och detta leder i förlängningen till högre arbetslöshet, större problem för många länder men framför allt hur tänker politikerna. De enda de straffar är oss EU medborgare Ryssland säljer sin olja till andra länder de verkar ha missat att de är EU som behöver Ryssland det är inte tvärtom som EU vill tro. Man undrar vart alla pengar till Ukraina tar vägen.

  Gillad av 2 personer

  1. Dessutom visar alla dessa ”undantag” för flera länder att det som vanligt enbart är ett slag i luften från EU:s sida som kostar mer än det smakar för oss som ska betala.

   Gillad av 1 person

 4. Detta är bara vägen till ”You will own nothing and be happy”. Först bryter dom ner oss så att när vi sedan får ett litet halmstrå så blir vi överlyckliga. Att våra politiker inte förstår att de styrs av den svenska DS med Wallenbergarna i spetsen, Våra politiker är så förblindade, och när man hör Maggan säga att vi ska kämpa för mer sanktioner så blir man ju mörkrädd..

  Gillad av 2 personer

 5. USA och EU sanktionerna gynnar verkligen österlandet, och inte mycket får ni veta. Man tycks ha valt att arbeta esse non videri, att verka utan att synas, för att inte motivera främst USA att föröka vidta mer åtgärder att motarbeta utvecklingen. ”Världen” håller på att flytta österut, medan handel och utbyte med väst minskar. Vem vill utsätta sig för risken att bli USAs nästa måltavla. Inga formaliteter, inga överenskommelser, man bara gör det, och inte mycket syns utåt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s