Ingen ställer frågan om vad Nato framstår som när de ignorerar en förestående invasion

Efter en intensiv dag på Bornholm känner man sig lite matt i dag. Något både jag och barnen reagerade på var att man såg många danska soldater, både som passagerare ombord på båten samt på ön – en ovanlig syn för oss svenskar, men det kan mycket väl bli vardag även för oss i Sverige om våra makthavare får som de vill med det påtvingade Natomedlemskapet som kan bli verklighet vilken dag som helst när Turkiets president Erdogan fått det han vill ha.

Noterar att SVT skriver om ett en ny militäroperation är på gång från Erdogans sida efter att han i måndags hotat med att inleda en ny invasion av norra Syrien för att stärka Turkiets södra gräns samt att kurderna i nordöstra Syrien känner såväl stor oro som rädsla för att Turkiet ska genomföra invasionen. Om Erdogans hot blir verklighet skulle Turkiet kontrollera en 30 kilometer djup säker zon utmed hela gränsen mot Syrien.

Turkiet har redan tidigare genomfört flera invasioner av norra Syrien och ockuperar delar av området utmed gränsen. Målet med en eventuell ny militär operation är att ta kontrollen över resterande territorium som den kurdiska milisen YPG nu styr och som enligt Turkiet är en förlängning av den terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

De fega journalisterna nöjer sig dock med att bara informera allmänheten om de existerande planerna istället för att resonera kring vad detta kommer innebära för Sverige som är på god väg att ansluta sig till krigsorganisationen Nato som i sin tur stödjer sina Natoallierade i alla väder samtidigt som man attackerar Ryssland med alla medel när de gör en liknande militäroperation i Ukraina. De har heller inte bett någon ansvarig minister eller för den delen den så kallade oppositionen som starkt driver på för ett svenskt Natomedlemskap att kommentera saken.

Är Sverige således beredda att sälla sig till hycklarnas kör och krypa för Erdogan? Tydligen om våra riksdagsledamöter som villigt kör över folket får bestämma. Det är trots allt det man får i fickan som räknas i slutändan och inte att fatta beslut som innebär att man tänker på folkets trygghet samt rikets säkerhet i första hand.

#followthemoney

#hyckleri

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/radsla-for-ny-invasion-bland-kurder-i-norra-syrien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s