Får politiker bonus om de träffar Zelenskyj?

Världens politiker och högt uppsatta tjänstemän som åkt till Ukraina för att träffa president Zelenskyj har avlöst varandra de senaste veckorna och trots att det enligt uppgift råder brinnande krig, så åker alltså diverse prominenta personer skytteltrafik till Kiev på ”oanmälda” besök. Till och med Bidens fru har poppat upp där och fått några bra bilder där hon sägs engagera sig i folks lidande.

Jag kan inte komma på något annat krig där vi sett något liknande, kan ni? Det är som en sorts klubb där DS-lojala måste framstå som goda.

Nu senast är det Finlands statsminister Sanna Marin som söker personlig PR och genomför ett oaviserat besök i landet, där även hon nu kan stoltsera med ett idolfoto med Zelenskyj. Då väntar vi bara på att vår svenska motsvarighet Magdalena Andersson ska dyka upp i landet med skottsäker väst och vinka till kamerorna, då vi verkar ha svårt att stå på egna ben i det här landet, vilket inte minst visat sig i den ofrivilliga Natoprocessen där vi måste följa Finland likt en svans.

#godhetspoäng

Bildkälla: Hufvudstadsbladet

24 reaktioner till “Får politiker bonus om de träffar Zelenskyj?

 1. Butja är ju redan avslöjat som ett falsarium iscensatt av Ukraina i propagandasyfte! Sedan att fulmedia struntar i sanningen är ju inte ovanligt utan det är propagandan som är viktig allt enligt modell från Josef Goebbels. Sanna Marin kuppades till makten i Finland av sosse-partiet där och är inte folkvald…”Demokrati” efter de globala ”liberalernas” modell alltså!

  Gillad av 2 personer

   1. Jag har träffat många finländare och de var ganska smarta, så jag tvivlar att de står bakom Marins gullande med nazismens Ulkraina i USA:s ledband.

    Hon verkar vara tvingad av andra omständigheter. Tror att makteliten använder Young Global Leaders för att skaffa hållhake på dem. Rädslan för att bli avslöjade används för att styra dem. Man ser på Marin att hon är rädd.

    Kanske bör hon tala med Tulsi Gabbard som också har utsatts för dem? Gabbard verkar vara betydligt modigare. Hon kritiserar makteliten istället för att gå deras ledband och det gör ju även Jenny och det tycker jag är väldigt attraktivt.

    Gilla

 2. Verkligen intressant utveckling att historien upprepar sig.
  Den 4e juni 1942 träffade Adolf Hitler Finlands ledning under en dag, och Finland gick med Nazityskland i kriget. Flygplan och fordon försågs med den finska blåvita hakkorset. Då gav Finland militär hjälp till nazisterna, idag upprepas det.
  Nu är det 2022 och historien upprepas när Finlands ledare träffar dagens naziledare Zelensky.
  Då var det Ryssland, då Sovjet, som räddade världen från nazismen, förhoppningsvis kommer att upprepas nu.
  Situationen med Donbass och Krim kan lätt jämföras med när både Finland och Norge var en del av Sverige. Jag ger Kissinger rätt. Det är områden befolkade av etniska ryssar med rysk kultur, eller ska Sverige kräva att Finland och Norge återförs under svenskt ägande. Kanske även Polen och Österrike borde återföras till Tyskland idag.
  Jag har personligen träffat folk som träffat Josef Goebbels. Han brukade gå ut på gatorna och prata med folk, och han beskrevs som otroligt entusiasmerande, medryckande, och intressant. Han var omtyckt.
  Idag arbetar den skickliga skådespelaren Zelensky på samma sätt, han vet som skådespelare hur man fångar uppmärksamheten hos en publik och binder upp publiken.
  Kanske kommer mer av historien att upprepas. Slutet på den tyska nazismen sammanföll med när Hitler dog i bunkern i Berlin. Troligtvis blir slutet på denna version av nazismen slutet på Zelensky.
  Se lite bortom språket. Vad är nazism. Typiska kännetecken:
  Centralstyre Hårt styrt.
  Centralstyre utfärdar dekret, polisen ser till att dom genomförs.
  Krav på underkastelse mot en lite maktelit.
  Avsaknad av demokrati, folkstyre eller folkpåverkan.
  Propaganda.
  Censur (Ryska språket och media förbjudna i Ukraina)
  Oppositions partier förljuds.
  Politisk frihet starkt begränsad och kontrollerad.
  Rasism demonisering av andra folk (här ryssar)
  Personförföljelser av oliktänkande
  Rustningar, krigsförberedelser
  Finansiering av oligarker
  Allt stämmer mycket bra på Zelensky och Ukraina, men även i en viss utsträckning på Sverige. En mer skärpt analys av dagens situation i historiskt ljus vore välkommen.

  Gillad av 1 person

  1. Hitler besökte inte Finland för att få Finland att gå med i kriget. Finlands ”fortsättningskrig” hade inletts redan den 25 juni 1941. De blå hakkorsen infördes redan 1918. Hitler besökte en militärallierad.

   Gilla

  2. Det blåvita hakkorset som det finska flygvapnet tidigare använde, hade inget med den tyska nationalsocialismen att göra, som Karl W påstår. Hakkorset började användas 1918, sedan man fått sitt första flygplan, en gåva från den svenske greven Eric von Rosen. Rosens personliga bomärke var just en svastika, som också var målad på flygplanet. NSDAP, det tyska nationalsocialistiska partiet, grundades året efter, 1919, och tog då hakkorset som symbol.
   I övrigt är Karl W:s inlägg ett pinsamt försök att kleta nationalsocialism på Ukraina och dess judiske president. Vi får vara tacksamma att den ryska armén 2022 verkar vara lika ineffektiv som den sovjetiska röda armén var när Finland anfölls 1939.

   Gilla

   1. Ingen behöver nog ”kleta” nazism på regimen i Ukraina det gör den alldeles utmärkt själv! Men om man som Per bara läser fulmedia kan man ju tro att det går dåligt för ryska operationen i Ukraina. Kan meddela att sanningen är den att reguljära ukrainska trupper ger upp i tusental och att ryska trupper maler ner motståndet effektivt med tanke på att civila inte ska drabbas i onödan. Pers inlägg är ett pinsamt försök att med små detaljfel i Karl W:s inlägg bagatellisera nazisternas framfart i det numera forna Ukraina! Bara att tugga i sig för en smygnazist som Per!

    Gilla

   2. Jo det hade den. Hakkorset är en 7,000 år gammal symbol med rötter i Asien, och redan omkring 1915, uppgifterna går isär, hade Hitler börjat koppla ihop svastikan med nationalismen, och inte bara Hitler. Det var först 1920 den blev officiell symbol efter att Hitler hade blivit en ledande kraft.
    Sedan skall vi komma ihåg att Hitler började inte som politisk ledare direkt 1920, han var mycket aktivt involverad mycket tidigare som en säljare av den ideologiska idén. Hans titel var ”verbindungsman”. Det är sant att Finland officiellt började använda symbolen 1918, det är historiskt oklart hur det gick till och om Hitler eller nazisterna var involverade. Nationalismen var mycket populär på den tiden i hela Europa och nationalismen kopplade tidigt till hakkorset som sågs som en lyckosymbol. Det var alltså inte så enkelt att Finland adopterade nazismens hakkors symbol.
    Det är helt klart att syftet med Hitlers besök var att aktivera Finland, även om förbindelsen och relationen fanns redan tidigare. Nazisterna reste runt i hela Europa med avsikten att värva andra nationer för sin sak. Finland var inget undantag.
    Symbolen hade funnits mycket tidigare i Finland i andra sammanhang, bevisligen redan på 1800 talet.
    När det gäller Ukraina smetar dom ganska bra själva, tatueringar, naziemblem på uniformerna, men mer intressant är att studera vad dom gör. Väldigt typisk naziagerande, oavsett vad vi vill namnge det som. Exempel: Hårt centralstyre, enmansstyre, ensidiga dekret och diktat som polisen genomför, propaganda, censur, förbud mot andra partier, media och språkförbud, demonisering av andra folk, etnisk rensning och folkmord, personförföljelser av oliktänkande, rustningar och krigsförberedelser, politisk frihet starkt begränsad och kontrollerad, rasism, krav på underkastelse, total avsaknad av respekt för människoliv
    Alla dessa rekvisit passa utmärkt in på vad som de facto pågår i Ukraina just nu.

    Gilla

   3. Vad som är mer intressant är kanske att det tog till 2020 innan Finland officiellt avskaffade Svastikan även om den inte användes.

    Gilla

 3. ”Råder delade meningar om”. Jaså, hur då? Är man född av judiska föräldrar är man per defintion jude.
  Däremot vet vi att Ryssland har gedigen erfarenhet av att samarbeta med nationalsocialister. Det skedde under de två år Moltov-Ribbentrop-pakten var aktuell. Det var då de två diktaturerna, Nazityskland och Sovjetunionen, delade upp Östeuropa mellan sig. Har inget minne av att Putin nämnt detta nån gång. Det var föresten under denna tid som de svenska kommunisterna försvarade Hitler och istället häcklade Churchill och Storbritannien.
  Diktaturkramarna är sig lika i alla tider.
  Är man imponerad av vad ryssarna åstadkommit under tre månaders krig, så har man inga krav alls. Sorgligt bara med alla ryska soldater som stupat, majoriteten förstås fattig rysk arbetarklass. Det är knappast oligarkernas söner som skickas till Ukraina, eller hur.

  Gilla

  1. Det jag menar är att vissa påstår att han inte är riktig jude. Här diskuteras det till exempel och tydligen vill Zelenskyj inte svara på frågor om sin härkomst. För mig är det ointressant egentligen, jag bara påpekade att det råder delade meningar som sagt.

   Gilla

   1. Efter den ganska underliga definitionen att om en person någonstans i släktträdet har någon som var av judisk börd, då är personen jude. Zelensky uppfostrades inte och växte inte upp i en judisk miljö, hans genetiska sammansättning är därför helt ointressant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s