Inte undra på att Sverige ser ut som det gör när det styrs av politiker som bär skygglappar

Jag är verkligen inte ensam om att oroa mig över det faktum att vi kommer tvingas lämna över ett land till våra barn som är i sämre skick än det som förvaltats åt oss av våra föräldrar. Men våra hycklande makthavare lever i en helt annan värld och verkar inte se det som vi vanliga människor upplever dagligen.

Ett praktexempel är den svenska finansministern Mikael Damberg som efter att ha frotterat sig med den korrupta politikereliten på WEF i Davos nu återvänder hem till det ”perfekta” kungariket i norr som han enbart känner stolthet över.

”Det finns många osäkerheter i världsekonomin just nu, inte minst på grund av Rysslands olagliga krig mot Ukraina, situationen i Kina och klimatförändringarna. Men trots orosmolnen lämnar jag med en extra stor stolthet över att vara just Sveriges finansminister. Vi visar att det går att skapa tillväxt och framtidstro genom att leda klimatomställningen. Sveriges resa mot att bli världens första fossilfria välfärdsland gynnar jobben, klimatet och våra säkerhetspolitiska intressen. Och till skillnad från Reinfeldt som hävdade att ”the industry is basically gone” när han var här i Davos, har jag berättat om vårt gröna industrikliv som skapar jobb här och nu och i framtiden. Det spelar roll vem som styr!”

Frågan som direkt dyker upp är om vi ens lever i samma värld?! Inte undra på att Sverige ser ut som det gör när landet styrs av politiker utan verklighetsförankring. Dessutom har det ingen betydelse vilket av de nuvarande riksdagspartierna som styr landet eftersom alla oavsett färg har samma husse och ingen bryr sig om folket.

#onlyinsweden
#sameshitdifferentname

Bildkälla: Mikael Dambergs Facebooksida

17 reaktioner till “Inte undra på att Sverige ser ut som det gör när det styrs av politiker som bär skygglappar

 1. Jag blir mörkrädd av våra så kallade ” politiker ” som skall ta ansvar för våra nästkommande generationer.
  Deras arv av okunnighet kommer att skapa än mer nedåtgående spiraler inom alla områden de styr över, vård och omsorg, redan ett fiasko, skolan ett annat, immigration och inte intregation ett annat mm.
  I rest my case.

  Gillad av 4 personer

   1. Så är det Jennie, men har du sett alla fina blommor? De blomstrar speciellt för dig, tycker jag, för du är liksom som de där blommorna. Du står fast även när det blåser hårt och du skiner vackert likt en blomma i bloggosfären.

    Gillad av 3 personer

   1. Det måste diskuteras och publiceras! Kontakta mig gärna för ett samtal via Jitsi Meet!

    Gilla

 2. Egoistiska verklighetsförnekare. ”Grönt industrikliv” vad f-n är det? Oupphörliga subventioner till en samhällsförstörande vindkraftsindustri med ständigt stigande elpriser för privatpersoner och företag som följd. ”Klimatåtgärder” för oräkneliga miljarder kronor som är till 0 nytta. Denna minister är dum på riktigt.

  Gillad av 5 personer

  1. Jag har inte kompetensen att avgöra i alla de frågorna, men jag misstänker att han inte har det heller, men tror att han har det, när han enbart blivit lurad av de intressenter som ser en vinst i att förstöra Sverige. Eller fick han mutor och skiter i vilket? Skall han strax bli senior rådgivare på Bank of Amerika, likt Reinsvält?

   Gillad av 1 person

 3. Han har rätt på en enda punkt: ”Det spelar roll vem som styr!

  Han en av dem som är direkt olämpliga för uppgiften, men den självinsikten saknas helt hos honom och hans omgivning … Att agera som Don Quijot och Münchhausen leder inte till något konstruktivt. Tvärt om. Att vara stolt över att ha deltagit på ett maffiamöte signalerar allvarliga problem …

  Gillad av 4 personer

  1. När en rysk missil detonerar i Stockholm över riksdagshuset så vet vi redan vad frånvarande ledarskap kommer säga: ”Vi såg det inte komma”.

   Gillad av 1 person

 4. Tja, det finns en orsak till varför han fått öknamnet Dumberg! Med ointelligenta ”ministrar” som Ynkeman, riksdvärgen Johansson, Dumberg med flera så är vägen mot kollapsen redan utstakad!

  Gillad av 3 personer

 5. Jag frågade runt lite på webben i Kina, hur går det. Till min förvåning blev svaret generellt, det går riktigt bra, massor med nya tillfällen, handeln mellan Kina, Ryssland, Indien och ASEAN växer med 20% till 30% per månad. USAs energibolag i Myanmar åker ut, och ersätts av Ryssland och kinesiska. Handeln med USA och EU minskar, Därför Biden’s panikresa, som tydligen gav nollresultat. Jag tror västs BigBusiness media helt enkelt ljuger för er. Det är som propagandan i Nazityskland, alla trodde på den men det var falskt och lögn, tills allt kraschar.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s