Är det inte dags för banker och andra företag som skor sig på krisen att betala tillbaka till folket?

Efter att Ungern infört undantagstillstånd med hänvisning till konflikten i grannlandet Ukraina samtidigt som man för en kamp mot EU om fryst finansiering, noterar jag intresserat att Ungerns premiärminister Viktor Orban nu deklarerat att han har för avsikt att finansiera sina militära och sociala säkerhetsprogram genom att beskatta banker, försäkringsbolag, flygbolag, energi- och telekomföretag med flera.

-”Vi frågar och vi förväntar oss att de som gjorde extra vinst i denna krigstid hjälper folket och bidrar till den nationella försvarsbudgeten.”

Orban konstaterade också att den drastiska ökningen av priserna beror på den pågående konflikten samt sanktionspolitiken i Bryssel, medan banker och stora multinationella företag skördar extra vinster tack vare stigande räntor.

Borde inte det här vara en utmärkt idé för Magdalena Andersson att anamma eftersom Sverige har bryderi med hur man ska finansiera vår nya försvarsbudget, som kommer generera enorma summor när vi dessutom aspirerar på ett Natomedlemskap?!

Det är väl inte mer än rätt att banker, försäkringsbolag, flygbolag och andra globala företag bidrager till svenska folkets trygghet istället för att gynna aktieägarna – särskilt när svenskt näringsliv går i bräschen för ett svenskt Natomedlemskap?!

Det borde vara snabbt gjort att införa undantagstillstånd även här och implementera något liknande, med tanke på hur fort det gick att införa en tillfällig pandemilag under covidhysterin som begränsade människors rättigheter. Men realistiskt sett kommer det aldrig att ske eftersom våra makthavares enda intresse är att kontrollera den lilla människan och sko sig själva, inte ställa krav på den korrupta världen som hjälper till att fylla deras fickor.

https://www.rt.com/news/556096-hungary-emergency-extra-profits-orban/

2 reaktioner till “Är det inte dags för banker och andra företag som skor sig på krisen att betala tillbaka till folket?

  1. Orbans åtgärder kommer att drabba kunderna, eftersom de senare inte har något att välja på.

    Korrupta aktörer snor åt sig och det som ges tillbaka är urvattnat avskräde. Bytt, bytt, kommer inte igen … Så länge inte några åtgärder riktas direkt mot aktörerna personligen, utan möjlighet till kompensation, så kommer inte mycket att hända. Alternativt går man på ägarna personligen på samma sätt, dvs gör det olönsamt att fortsätta i samma djupa dike …

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s