Dags att granska de svenska kopplingarna till våldsbejakande islamistiska miljöer

När det sista fästet för den väpnade salafistiska terrororganisation Daesh eller den Islamiska Staten (vilket man nu föredrager) föll 2019 trodde många att kalifatet utplånats, men extremisterna omgrupperades i många vilande terrorceller. Sedan kom Covid-19 och tog över allt mediafokus, men jihadistnätverket har varit fortsatt aktivt – även i Sverige.

Vi är många som länge misstänkt att Sverige är en slags fristad för terrorister och berättelser från anställda på Migrationsverket som berättar om hur de tvingats ge uppehållstillstånd till personer som begått vidriga handlingar läcker ibland ut tillsammans med uppgifter om att det skickas pengar till tvivelaktiga organisationer utomlands via exempelvis skolstyrelser eller föreningar. Dessutom har det länge varit känt att en del svenska moskéer bjuder in hatpredikanter samt att moskémiljön används som rekryteringsplats för nya jihadister. I och med Turkiets president Erdogans anklagelser om att Sverige hyser terrorister i landet har nu frågan återigen aktualiserats.

Michael Krona, expert på IS-propaganda samt universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö Universitet, fastslog under en konferens i regi av Center mot våldsbejakande extremism i tisdags att jihadisterna har använt pandemin för att gå under radarn och mobilisera sin kraft för en återkomst, där många svenska medborgare sägs vara tongivande.

Enligt Krona ska svenska medborgare ända sedan 2014 ha varit väldigt aktiva med såväl egenproducerad propaganda som IS officiella propaganda som bland annat innefattar instruktioner om hur man skadar människor.

Sverige har dock haft få terrorattacker och enligt Krona kan det bero på att vi har en aktiv jihadistmiljö både digitalt och fysiskt – exempelvis bland salafister – där man får mycket utlopp för sina idéer, vilket kan vara en bidragande orsak.

Även om både utrikesminister Ann Linde och statsminister Magdalena Andersson nekar till svensk inblandning, är det bra att Erdogan nu ser till att ämnet hamnar högt på agendan samt att ansvariga ministrar och tjänstemän förhoppningsvis ställs mot väggen, för vi sitter helt klart med fingrarna i syltburken på ett eller annat sätt. Med tillräcklig press utifrån kanske den strängt kontrollerade åsiktskorridoren kan brytas ned och svenska journalister börja göra sitt jobb med att granska makten.

https://samnytt.se/svenska-medborgare-aktiva-i-is-kraftsamling-for-kalifatets-aterkomst/

2 reaktioner till “Dags att granska de svenska kopplingarna till våldsbejakande islamistiska miljöer

 1. … jihadisterna har använt pandemin för att gå under radarn …

  Det är de inte ensamma om. Gökungarna, som hade ‘möte för inbördes beundran’ nere i Davos för några dagar sedan, räknas med all rätt även in i den kategorin.

  Gillad av 2 personer

 2. Sverige är ett paradis för terrorister, de får skyddad identitet, bostad, bidrag och möjlighet att fortsätta att förkovra sig inom terrorism allt är sanktionerat av regeringen som ger dem möjlighet att försvinna ur vårt samhälle. Det räcker att se de återvändande IS-kvinnorna staten kunde inte ge dem något straff utan la ner utredningarna, samma sak för många andra den enda domen som gav straff var för de två bröderna som ville åka till IS. Danmark sparkar ut dem och tar tillbaka medborgarskapen- vilken signalpolitik känns mest avskräckande? Regeringen låter krigande mördare, psykopater och psykfall varandra omkring i vårt samhälle som tickande bomber, det är inte frågan om det smäller utan när det smäller. Vi har ca 300 IS återvändare, den bedömningen gör SÄPO, men den kan vara betydligt högre/mindre, frågan är vad SÄPO vill att vi ska veta.

  ”svenska kopplingarna till våldsbejakande islamistiska miljöer”-vill förtydliga ”svenska” med ”svenska muslimska invandrare” har absolut ingenting med svenska medborgare att göra och inte heller med andra invandrare.

  Sverige blir förstört lite varje dag, men muslimernas värderingar och normer är inget konstigt i sig självt, Koranen ser en muslim som sanning, sin sanning och sin bokstavliga sanning. Alla andra som inte delar deras sanning eller inte vill underkasta sig islam ska dödas. Ateister, homosexuella, otrohet och de som inte vill tillkänna ge sig deras trosbekännelsen shahadah ska dödas. Budskapet är otroligt enkelt, inlindat i en politisk inriktning som går ut på att överta Sverige. Vill vi detta?

  Sverige med islam är för svenskarna vad Tyskland med nationalsocialism var för judar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s