Vapenindustrin täljer guld medan folket lider

Att många tjänar stålar på att kriget i Ukraina hålls igång är redan konstaterat och i dag kom ännu ett tecken på att våra hycklande politiska ledare hellre gynnar vapenindustrin än faktiskt försöka mäkla fred i området, när ett 20-tal länder – däribland Sverige, Danmark, Norge, Grekland, Italien och Polen – beslutat att i en koordinerad insats skicka nya vapen till Ukraina i form av allt från ammunition till stridsvagnar.

Danmark kommer att tillhandahålla ett ospecificerat antal Harpoon anti-skeppsmissiler och avfyrningsanordningar till Ukraina, medan Tjeckien utlovat attackhelikoptrar, stridsvagnar och flera raketuppskjutningssystem (MLRS). Kiev har även bett om långdistansartilleri, stridsvagnar, pansarfordon samt drönare.

Den svenska regeringen har inte velat berätta exakt vad vårt bidrag består av.

Tragiskt att våra makthavare tillåts ta sådana irrationella beslut och samtidigt undgå kritik, men vi ska väl vara det nya tuffa Sverige numera med en fot i krigsorganisationen Nato där vi tror att vi är oåtkomliga.

Turkiets president Erdogan fortsätter dock grusa Sveriges planer på ett Natomedlemskap och sade efter regeringssammanträdet i Ankara idag, att länder som Sverige och Finland måste välja mellan ett medlemskap i Nato eller att stödja terrororganisationer. Han läxade även upp Sverige för den arroganta attityden.

-”De som ger alla former av stöd till terroristorganisationer som utgör ett hot mot Turkiet och skyddar terroristerna, måste först ge upp sin arroganta attityd och när vi ser den här förändringen kommer vi att göra vårt.”

Är det någon som behöver kliva ned från sina höga hästar så är det den svenska politikereliten, därför måste jag för ovanlighetens skull säga bra där Erdogan som håller sin linje.

#fuckpeace

Bildkälla: SVT Nyheter

https://sverigesradio.se/artikel/erdogan-sverige-maste-valja-mellan-nato-och-terrororganisationer

3 reaktioner till “Vapenindustrin täljer guld medan folket lider

  1. Bara USA 530miljarder och sedan vi andra… Ukraina hade innan typ 60-70 miljarder…. dvs 10ggr så mycket… plats 4 i världen bara USA, Kina samt Ryssland före…men just nu kamp om plats 4 iofs med UK….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s