Ukrainakonflikten hade kunnat undvikas – Europas folk betalar det högsta priset

Ryssland har tidigare hävdat att deras operation i Ukraina hade kunnat undvikas om Nato lyssnat på deras protester mot utvidgning av organisationen allt närmare landets gränser som de i åratal försökt lyfta för döva öron. Nu visar det sig också att provokationen med ett Natomedlemskap för Ukraina var planerat av USA för att elda på konflikten.

Michael McFaul, USA:s tidigare ambassadör i Ryssland, medger att när USA förra året gång på gång hävdade att Ukraina skulle få gå med i Nato så var det bara lögner.

Under evenemanget Munk Debates i Toronto tidigare den här månaden samtalade Michael McFaul med de två statsvetarprofessorerna Stephen Walt och John Mearsheimer, som i många år varit skarpt kritiska till USA:s agerande i Ukraina. Statsvetarduon argumenterade för att den nuvarande situationen kunde ha undvikits om det inte varit för USA:s och Natos provokationer mot Ryssland. McFaul ansåg istället att allt är Rysslands fel.

Stephen Walt ställde frågan varför USA trots Rysslands säkerhetsinvändningar drivit på för ett ukrainskt Natomedlemskap.

-”Under 2021 upprepade vi gång på gång att Ukraina skulle gå med i Nato. Vi sade det om och om igen.”

När McFaul inflikade: ”Trodde du på det?” frågade Walt: -”Ljög våra diplomater”?

En märkbart uppspelt och skrattande Michael McFaul utbrast då: -”Ja! Ja! Det är så det går till i den verkliga världen, hörrni. Kom igen!”

En annan halvlögn är EU-topparnas löften om att Ukraina ska få ett snabbspår in i EU-gemenskapen, som man orerade om i början av kriget.

I går deklarerade Frankrikes EU-minister Clement Beaune att en snabb anslutning av Ukraina till Europeiska unionen inte är möjlig och att processen kommer ta mycket lång tid.

-”Vi måste vara ärliga. Om vi säger att Ukraina kommer att gå med i EU om sex månader, ett år eller två år så ljuger vi. Det är inte sant. Det är nog 15 eller 20 år. Det tar väldigt lång tid. Jag vill inte erbjuda ukrainare några illusioner eller lögner.”

Tidigare denna månad medgav även Frankrikes president Macron att Ukrainas EU-anslutningsprocess kan ta flera decennier.

Detta politiska spel, där eliten låtit oskyldiga civila falla offer i ett onödigt krig som medvetet pressats fram, kan man alltså skratta bort bara sådär. Ungefär som EU:s misslyckade sanktioner som makthavarna kan rycka på axlarna åt medan det europeiska folket träffas stenhårt av konsekvenserna av beslutsfattarnas lek. Att vi fått en ekonomisk kris, med skyhög inflation som kommer tära rejält på EU:s medborgare är definitivt inget man skrattar bort i en handvändning. Usch för dessa korrupta politikersällskap som iskallt kör över folket för att uppfylla en smutsig agenda som inbegriper egen vinning.

Folket borde utkräva den politiska elitens avgång i varje EU-land så att vi kan få en nystart utan korrupta politiker som med ett leende på läpparna styr landet i fördärvet, men då krävs ett massivt uppvaknande som jag tyvärr ser som omöjligt i dagens läge. Istället fortsätter vi deltaga i skådespelet där ynkryggar med blod på sina händer hyllas både av folket och i media.

#followthemoney

https://www.friatider.se/usa-ambassadoren-vi-ljog-bara-om-att-ukraina-skulle-fa-ga-med-i-nato

https://www.rt.com/news/555924-france-ukraine-eu-membership/

11 reaktioner till “Ukrainakonflikten hade kunnat undvikas – Europas folk betalar det högsta priset

 1. Stämmer det så kan man se Michael McFaul som en slaktare med en lögn som hade kunnat sparat mycket lidande, han har gett eliten ett fruktansvärt skrämmande ansikte där människoliv inte är värt ett skit allt handlar om hur makten vill att deras framtid ska se ut.

  Gillad av 2 personer

 2. Hej Jenny!
  -”Ryssland har tidigare hävdat att deras operation i Ukraina hade kunnat undvikas om Nato lyssnat på deras protester mot utvidgning av organisationen allt närmare landets gränser som de i åratal försökt lyfta för döva öron”.
  Med det utalandet från din sida medger du således att Ryssland är fullt berättigat att anfalla Sverige och bomba sönder vår infrastruktur bara för att vi ansöker om ett medlemskap i Nato?
  Ha en bra dag!

  Gilla

  1. Hej du! Tja kanske inte hela Nato, men några frågetecken från vissa. Plus att dom ställer vissa krav på Sverige. Själv tycker jag det är både kul och nyttigt att vi inte bara får en gräddfil in i organisationen Nato.
   Så får vi se vad ryssen hittar på under tiden.
   Jag tror ju inte ens Putin e så korkad så han startar ett krig mot oss. Ett tvåfrontskrig är något som ryssland säkert vill undvika.

   Gilla

   1. Säkerhetsgarantierna som Biden utfäst är ju rena bedrägerier anser jag. För världsfredens skull så släpper Nato Sverige vid eventuellt Ryskt anfall. Sverige är ingen viktig del av Natos intressesfär. Man har Norge som brygga till Ryssland.

    Gillad av 1 person

 3. Efter allt som skett så är det bara riktiga idioter som litar på psykopaterna. Vi känner lätt igen pladdermajorna och charlatanerna. De levererar inte ens trovärdiga lögner. Enbart riktiga idioter kan tro på dem.

  Gillad av 3 personer

 4. Helt rätt! Frågan är bara vem som är vem. Psykopater är idioter och idioter brukar vara psykopatiskt lagda. Så vem är mest korkad? Idioten eller dess följeslagare?

  Gillad av 1 person

  1. Psykopater som leder idioter är inte direkt korkade. De är oerhört verbala och vet när de ljuger. Visserligen är de oftast kortsiktiga, vilket är korkat, för de förlorar oftast långsiktigt. De gillar fördelarna av att på synas och stå i rampljuset, att pladdra i timtal, att ljuga och luras, eller få idioter att betala för eländet. Idioter som följer dem är däremot korkade på riktigt. De tjänar inte ens kortsiktigt på det, heller inte långsiktigt naturligtvis.

   Gilla

  2. Och som du ser skall du alltid klicka på svara under den post du vill svara på, annars får den du svarat inget meddelande om saken.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s