PKK-anhängare som demonstrerar mot Turkiets krav lär inte underlätta processen

Samtidigt som Sveriges statsminister Magdalena Andersson försöker släta över utrikesminister Ann Lindes klavertramp och vinna över Turkiets hårdnackade president Erdogan på sin sida så att den svenska politikerelitens våra dröm om ett svenskt Natomedlemskap kan besannas, demonstrerade i går YPG/PKK-anhängare i Stockholm. Ett hundratal demonstranter samlades på Norra Bantorget och tågade mot det socialdemokratiska partiets högkvarter, där de uppmanade svenska myndigheter att avstå från att gå med i Nato samt avvisa Turkiets önskemål rörande terrorgrupper. Demonstranterna viftade med flaggor stämplade med förkortningarna för PKK och dess syriska gren PYD samt skanderade slagord som ”Vi är alla PKK-supportrar”. Polisen ska inte ha blandat sig i demonstrationen.

Utspelet ses inte med blida ögon från Turkiets sida som enligt uppgift upprepade gånger ska ha varnat Sverige för att tillåta demonstrationer, men de svenska myndigheterna vidtog som synes inga nödvändiga åtgärder.

Återstår att se om Erdogan tar Sveriges sockrade bud eller om Kina och Ryssland betalar bättre. Om Sverige skulle gå Erdogans terroristkrav till mötes, lär det kravet även appliceras på övriga Natoländer och det är väl tveksamt om ett sådant prejudikat är något man vill eftersträva.

För oss som är emot ett svenskt Natointräde är Erdogan just nu vår enda livlina, så jag hoppas definitivt att han håller sin linje och därmed tvingar Sverige att dra sig ur samt ta tillbaka ansökan. Men där är vi inte ännu och det politiska skådespelet lär säkerligen pågå över valet, som för övrigt kommer att gynna Andersson eftersom den så kallade oppositionen gett henne rollen som den enande landsmodern.

https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/pkk-supporters-urge-sweden-to-halt-nato-bid-reject-turkeys-demands

6 reaktioner till “PKK-anhängare som demonstrerar mot Turkiets krav lär inte underlätta processen

 1. Hade gärna varit en fluga som satt på väggen och lyssnade på samtalet, för alla kommer väl ihåg intervjun i tysk tv när denna kvinna skämde ut hela Sverige, även om man inte ska skämmas på andras bekostnad så det svårt att inte skämmas över att vi har en utrikesminister där ”hissen går inte hela vägen upp” och det är tydligen inte bara i denna intervju utan nu var det tydligen dax igen. Men vad kan man förvänta sig av en fullblods politiker som aldrig har haft ett så kallat vanligt arbete utan har fått sin verklighet från ett parti som lever i en ännu sjukare verklighet, så det kanske inte är så konstigt att ” hon inte är den vassaste kniven i lådan”.

  En kärring som tar sig ton kan lätt bli stenad i ett kalifat, nu hade hon tur för mötet skedde väl på tyskmark har jag för mig.

  För er som vill ha 25 minuters underhållning

  Gillad av 2 personer

 2. Det politiska skådespelet vad gäller NATO lär det nog pågå ett bra tag.
  Dessutom lär Biden ha sagt att det är upp till Sverige att lösa problemet med Turkiet och den svenska utrikesministerns klavertramp.

  Gillad av 1 person

  1. För USA är nog kärnvapen i Finland mer intressant än Turkiet, tror jag. På så vis kan Dr. Stangelove förmodligen få sin vilja igenom lite snabbare.

   Gilla

 3. Min gissning. Erdogan är känd för att göra vad han säger. Han stod emot ett enormt tryck från USA med bifogade hotelser när det gäller de ryska S-400 systemet. Sverige kan inte lämna ut dessa personer utan att ändra lagen, och det är osannolikt. Därmed räddas Sverige från NATO, i alla fall tills vidare. Bara genom att ställa kravet kommer Erdogan att skapa en stor osäkerhet för framtida terrorister, kriminella och bedragare att gömma sig i Sverige. Sverige har blivit en inkubator och center för terrorister. I Sverige kallas dom ”flyktingar” och skyddas av både regimen och dess propaganda media. När andra länder söker information om de förmenta ”flyktingarna” kallar Sverige det för spioneri. Det finns mängder med ökande konflikter inom NATO, och ju fler medlemmar ju fler konflikter. Med de ökande motsättningarna och problemen inom både USA och Europa tror allt fler att NATO kommer att falla i bitar, och Europa av ren nödvändighet att överleva kommer att närma sig Ryssland, Kina, och Indien. Vi får väl se.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s