EU för krig mot sitt eget folk

Europas energiberoende och de missriktade sanktionerna mot Ryssland samt deras motåtgärder har som bekant skapat rekordhög inflation i Europa. Enligt en artikel i Financial Times har konsumentpristillväxten nått tvåsiffrigt i minst en tredjedel av EU-länderna, med den allvarligaste ökningen i Baltikum. Nio medlemsländer har sett inflationen överstiga 10% med den största ökningen i Estland, där konsumentpriserna har stigit med 19% på årsbasis.

Andra hårt drabbade länder är Litauen med en inflation på 16,8%, Bulgarien med 14,4%, Tjeckien med 14,2%, tillsammans med Rumänien (13,8%), Lettland (13%), Polen (12,4%) och Slovakien (11,7 %).

Turkiet, som haft status som EU-kandidat sedan 1999, har en inflation på 70% på grund av kollapsen av den nationella valutan.

Inflationen ökar även i Grekland och enligt nya mediarapporter som citerar Hellenic Statistical Authority (ELSTAT), steg inflationen till tvåsiffrigt i april och uppgick till 10,2% på årsbasis.

Enligt Eurostat stod energipriserna för nästan hälften av EU:s rekordinflationstakt på 8,1% förra månaden. Året innan var inflationen i blocket bara 2%. Tidigare i veckan avslöjade EU-kommissionen ”REPowerEU-planen” som ska snabba på den ”gröna omställningen”. Enligt planen kommer Bryssel behöva 210 miljarder euro för att genomföra förändringarna till 2027, därtill har den Europeiska kommissionen tidigare uppskattat att ytterligare 195 miljarder euro kommer behöva spenderas under denna period för att överge rysk energi.

Nu hade verkligen alla miljarder som EU-länderna sänt till Ukraina för att hålla igång kriget kommit väl till pass, men det tåget har redan gått och nu kommer fler miljarder rulla när vi även ska betala för återuppbyggnaden.

Här står vi således helt oförberedda på det som komma skall medan de dystra rapporterna avlöser varandra. Så vad gör den europeiska befolkningen åt det faktum att våra värdelösa politiska ledare sålt ut sig själva och inte tjänar oss – det vill säga för krig mot sitt eget folk? Inser Europas folk att deras överlevnad står på spel?

Nej, den stora massan fortsätter sitta i soffan och känna sig nöjda medan man glatt sväljer lögnerna som politikerna regelbundet matar dem med.

#followthemoney

#vibetalar

https://www.rt.com/business/555871-eu-countries-mounting-inflation/

3 reaktioner till “EU för krig mot sitt eget folk

 1. Man kan mer se det som ett låg intensivt krig, där det handlar om att trycka ner folket helt enkelt sänka dem så långt ner att de helt enkelt måste anpassa sig till den verklighet eliten har skapat.

  Inflation skapades genom att riksbanken tryckte mer pengar än vad som behövdes, i detta syfte var det att helt enkelt att pressa ner den svenska kronan som ett konkurrensmedel när det gällde varor typ Volvo osv ju lägre krona ju mer bilar säljs eftersom i detta fall blir bilen billigare än andra länders bilar som har en högre valuta kurs. Detta gynnar bara de som jobbar eller på annat sätt kan dra nytta av exportindustrin. Vi andra får se dyrare varor från utlandet, dyrare resor och en svensk krona som ligger i botten av valutorna.

  Att sen flera länder sitter i samma båt gör situationen mer svår navigerad, en del har gjort samma misstag som oss andra mindre ekonomier blir indragna i spiralen eftersom det även är en global brist på tjänster och varor.

  Det som hände upp till detta stavas Corona med materialbrist och transportproblem som ett brev på posten. På detta har regeringen verkligen tänkt till och lagt ner kärnkraftverken i hopp om att vindkraft ska räcka för att dra runt vår energikrävande industri och även detta får vi vanliga medborgare betala i form av högre energipriser och om det vill sig illa även med uppsägning av personal från industrin när det inte kan få någon ekonomi i sina företag. Även här ljuger politikerna och säger att energibristen beror på Putin vilket inte är sant.

  På detta har vi även sky höga bränslekostnader som jag tror ingen har undkommit och detta drabbar alla som är i behov av bränsle allt från åkeribranschen, bönder till fiskeribranschen även detta får vi i slutändan betala i form av högre priset för maten eller för de paket vi skickar efter. Vi drabbas hårdare än många andra eftersom vi har världens högsta skatt på drivmedel.

  Eftersom vi importerar övervägande del av vår mat så kan nog förbereda oss på ännu högre priser, marknaden ser ingen ljusning förrän tidigast våren 2023, vill det sig riktigt illa kan vi få en matbrist som leder till stora problem för svenska hushåll. Hade politikerna gjort någon form av konsekvensanalys genom årtiondena så hade de planerat för ett bättre jordbruk och sett till att vi hade varit självförsörjande på de viktigaste råvarorna.

  Allt vi handlar utomlands har/kommer att stiga ännu mer det räcker att se på ex trägolv, virke, plast och spannmål osv. Eftersom det råder brist på råvaror finns det en del forskare som börjar prata om att EU kommer att uppleva svält under åren som kommer.

  Allt detta har våra politiker kunnat påverka på ett eller annat vis om de hade brytt sig, men de har bara handlat om skatter och pengar ingenting om att folket ska få så bra förutsättningar som möjligt. Politikerna ser Sverige som en av världens största spargris som inte är deras men som de tömmer fortare än en kriminell hinner stjäla något, allt för att framstå som den perfekta politiker inom deras ”lilla” klubb.

  Själv hoppas jag på den perfekta stormen där allt brister samtidigt, skapar kaos och oordning allt för att vi ska kunna bygga upp ett nytt och bättre samhälle till barnens framtid och på folkets villkor.

  Gillad av 1 person

 2. Själv tror jag de amerikanska drivna sanktionerna kommer att göra väldigt ont i främst USA men även Europa. Själv har jag lagt upp ett eget litet lager av mat och vatten som varar i flera veckor. Jag hör dock att folk i Europa och USA inte har tillräckligt med pengar för att göra det. Det gör dom väldigt sårbara. Det talas om fryskalla hem, kalla duschar, och rent ut svält.

  Inflationen i Kina var i mars 1.5% och i april 2.1%. Typiskt har den legat på omkring1% de sista 2 åren. I april var den årliga inflationen 1.3% och i mars 1.2%. På flera enskilda områden har Kina deflation, just nu bland annat på mat. Kina räknar lite annorlunda, bland annat finns bostäder med, vilket det inte gör i Sverige.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s