USA skickar 40 miljarder dollar till Ukraina – en sex gånger så stor nota som Ukrainas hela årliga försvarsbudget

Trots en aldrig tidigare skådad uppslutning från länderna i väst vad gäller att skicka ekonomiskt stöd och vapen till ett land i krig, fortsätter pengaregnet över Ukraina. Nu senast är det Bidenadministrationen som är igång igen.

Trots invändningar från 57 republikanska representanter som hävdade att det var olämpligt att skicka Ukraina en så stor summa pengar eftersom USA brottas med skyhög inflation, rekordstora bränslepriser, illegal invandring samt brist på mat och konsumtionsvaror, röstade den amerikanska senaten i dag ja till att godkänna ett militärt och ekonomiskt bistånd på 40 miljarder dollar till Ukraina i form av bland annat vapen, ammunition och träning – en nota som är sex gånger så stor som Ukrainas hela årliga försvarsbudget och dramatiskt ökar amerikanska utrikesdepartementets budget.

Förutom att stödja lagförslaget har Bidenadministrationen redan skickat militärt bistånd till ett värde av nästan 4 miljarder dollar till Ukraina och det är inte konstigt att det pratas om såväl misstänkt penningtvätt som korruptionsaffärer som till varje pris måste döljas.

Om folk inte vaknar nu och reagerar på att våra ledare istället för att bry sig om sina egna blödande länder och mäkla fred, hellre intresserar sig för att understödja krigsindustrin, är det något som är väldigt fel. Men i en tid när massmedia har befolkningen i ett järngrepp och bara delger folket vissa bitar medan man döljer mer allvarliga incidenter, är det få som klarar av att tänka självständigt bortom den friserade sanningen.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.rt.com/news/555780-us-senate-ukraine-aid-pass/

5 reaktioner till “USA skickar 40 miljarder dollar till Ukraina – en sex gånger så stor nota som Ukrainas hela årliga försvarsbudget

  1. OCH Sveriges militärbudget lägre än Ukrainas OKK USA har redan skickat 13Miljarder dollar dvs totalt $53 Sverige 70miljarder Ukraina 8ggr mer och betänk USA´s bidrag är för ett halvår…. Ukraina plats 4 i världen rörande försvarskostnader typ…. läste också (eller hörde) att USA skulle skickavapen som skulle nå in i Ryssland….. det går ju trots allt åt ett antal soldater så när skickar väst ”boots om the ground” för 10-20 tusen Ukraina soldater dödade eller skadade…. redan

    Gilla

  2. Ukraina har ett enormt värde för USA på samma grunder som det en gång hade ett enormt värde för Hitler. USA uppenbart avser att använda Ukraina som bas, därför NATO expansionen, för att i framtiden invadera Ryssland och plundra Ryssland på naturrikedomarna på samma sätt USA gjort med åtskilliga andra länder. Bytet från den plundringen är värt många gånger vad USA satsar på Ukraina idag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s