Än lever hoppet om ett alliansfritt Sverige

Samtidigt som Sveriges ansökan till Nato lämnades in tidigare i dag, presenterades ännu en ny undersökning i media där en ”majoritet” av svenska folket sägs vara för ett Natomedlemskap, eller som det stod i går ”hälften av svenskarna”. Att det fortfarande bara är drygt 1300 personer som tillfrågats och att resultatet ligger och skvalpar på lite över 50% är irrelevant när det gäller att pränta in budskapet hos befolkningen. Om man nu är så säker på sin sak är det konstigt att man inte tillät en folkomröstning innan man tog beslutet.

Det är definitivt många medborgare som känner sig överkörda i den här frågan och våra politiker från de sex svikarpartierna bör vara nervösa inför det stundande valet eftersom det är långt ifrån säkert att folk glömmer det här på fyra månader – särskilt om Ryssland efter att ha malt ner oss ekonomiskt beslutar sig för att utföra en attack.

Att Turkiet satt käppar i hjulet för förhandlingarna är glädjande, även om det finns en överhängande risk att Erdogan ger med sig om Turkiets många krav tillmötesgås. Men gör man det skickar man en tydlig signal även för andra, vilket nog är en ovälkommen utveckling. Det är dock inte bara Turkiet som inte vill godkänna Sveriges Natoansökan, även den kroatiska presidenten Zoran Milanovic vill stoppa Sverige och står fast vid sina tidigare krav på att valllagarna i Bosnien ändras som han uttryckte vid en presskonferens i dag.

Än så länge lever således hoppet om att Sverige ska kunna slippa bli en del av krigsorganisationen och fortsätta vara alliansfritt, vilket är ett litet andrum mitt i allt kaos samt dystra framtidsutsikter som EU:s destruktiva politiska beslut skapar.

Bildkälla: Aftonbladet

3 reaktioner till “Än lever hoppet om ett alliansfritt Sverige

 1. Dom politiker som är för att Sverige gå i Nato är alla landsförrädare.Varför ska dom ordna folkomröstningen.
  Dom vet att hade frågat folket do svaret blir NEJ nej nej.

  Gillad av 1 person

 2. Tack för din insikt.
  Önskar inget medlemsskap i Nato, allt detta är förhastat och överilat. Ingen har kunnat ge några konkreta exempel på vad det egentligen innebär. Jag tror att det enbart beror på att S vill undvika det som valfråga.

  Gillad av 2 personer

 3. ’en ”majoritet” av svenska folket sägs vara för ett Natomedlemskap.’ Glöm inte historien, även i Tyskland förra seklet var en majoritet för nazisterna, och i Österrike var hela 98% för nazisterna. Så fungerar propaganda. Nu upprepas historien.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s