Orban kritiserar EU:s maktmissbruk och vill inte ha varken genusgalenskaper eller liberala idéer i landet

När ungerns premiärminister Viktor Orban i går höll tal till parlamentet efter att i april blivit vald för en fjärde mandatperiod i rad, skrädde han inte orden när han anklagade Bryssel för maktmissbruk och lovade att stå emot EU:s agenda om genusgalenskap och ett liberalt Europa.

”Bryssel missbrukar sin makt varje dag och de vill tvinga på oss saker som vi inte vill ha. EU:s ledning försöker minska medlemsländernas suveränitet och bygga ”Europas Förenta stater”. Kulturell alienation växer mellan västra och östra Europa, men det ligger i Ungerns intresse att stanna kvar i den Europeiska unionen så länge som vi kan förbli ett oberoende och fritt land. Vi är inte medlemmar i Europeiska unionen för att det är som det är, utan för vad det skulle kunna vara. Det nuvarande decenniet är en farans tidsålder, full av osäkerhet med krig, epidemier och ökad invandring som potentiellt väntar. Ungern ska stå emot alla försök från väst att lägga sig i.

Bilden av det decennium av krig som ligger framför oss inkluderar också västvärldens självmordsvågor, exempelvis föds det inte tillräckligt med kristna spädbarn genom tillströmningen av migranter samt därtill har vi agendan för genusgalenskap och ett liberalt Europa. I den här situationen måste vägen för Ungern fastställas och vi kommer att motstå attacker på vår nationella identitet och traditioner.

I en kommentar till det sjätte sanktionspaketet som EU nu förbereder som svar på Rysslands militära attack mot Ukraina och som inkluderar ett gradvis förbud mot ryska kolväten, försäkrade Orban parlamentet att hans land inte skulle stå i vägen för att införa nya restriktioner mot Moskva så länge dessa inte hotar Ungerns egen energisäkerhet.

Orban betonade också att Budapest bör upprätthålla en oberoende politik inom Europeiska unionen och hävdade att samma sak gäller Natomedlemskap. ”-Nato är en fast anhängare, men den kommer inte att försvara Ungern åt oss. Den mest akuta uppgiften är att stärka den ungerska armén och göra den till en riktig armé.”

Orban fortsätter framstå som en stark ledare som till skillnad från övriga ryggradslösa globalister i unionen arbetar för att Ungern ska förbli självständigt och värnar om landets egna intressen framför maktapparaten i Bryssel. Han är också rätt ensam om att öppet kritisera det pågående maktmissbruket i EU där den korrupta elitens politik sakta men säkert suger ut europas folk.

En intressant tanke är att det i slutändan kanske blir Ungern och inte Turkiet eller Kroatien som lägger in sitt veto mot Sveriges Natomedlemskap, Orban har som bekant satt käppar i hjulet för ogenomtänkta beslut även tidigare, men vi får se vad allt slutar med. Jag tror dock den svenska maktsfären är lite smånervösa bakom sin kaxiga attityd som levereras med iskalla blickar och stomatolleenden, sista ordet är trots allt inte sagt förrän Magda håller i en godkänd medlemsansökan.

https://www.rt.com/news/555581-orban-eu-accuses-abuse/

8 reaktioner till “Orban kritiserar EU:s maktmissbruk och vill inte ha varken genusgalenskaper eller liberala idéer i landet

  1. Anna B.
   Anser detsamma.

   Vi blir ständigt skrivna på läppen av agendasättande Public Service vilkas åsikter vi måste omfatta.
   Det är som en rituell dans, nyhetsankare samtalar med kollega hur vi skall uppfatta skeendena.
   Konceptet är synkat worldwide.
   Det som förändras över tid är studiodekoren som söker djup i studions bilkomposition i stället för den redaktionella analysen.
   Det var enklare på Olle Björklunds tid, inte så förföriskt.

   Gillad av 1 person

 1. Kan man ansöka om medborgarskap i Ungern? Ungern och Polen och är de länder som tydligast står upp för de sunda och rätta värderingarna.

  Gilla

  1. Ja sök och flytta dit om du gillar den fascistiska utvecklingen där, med stativ censur osv, eller flytta till Ryssland, det är ju Orbans idealsamhälle, stöder inte öppet då han suktar efter våra skattepengar.

   Gilla

   1. Vad är fascistiskt med att stå upp för det ofödda barnets rätt till liv? eller att bejaka sunda familjebildningar. Tror att det är bättre att flytta Orbans samhälle till Sverige så slipper vi kanske att samhället brakar samman ännu mer. De som har stor skuld i hur utvecklingen ser ut i Sverige är ett fåtal tongivande som gömmer sig bakom antirasistiska floskler. Baas,Leman,Gellert är en trio som sprungit runt och kallat folk för rasister. David Baas som gärna låter sig bli tystad med diverse gåvor från bland annat Advokatsamfundet. Hur man eventuellt kan hävda sitt journalistiska oberoende med sådana vänskapsband är för mig obegripligt.
    https://www.expressen.se/nyheter/expressens-david-baas-far-advokatsamfundets-journalistpris/

    Gilla

 2. EU styrs av byråkrater, politiker, rika familjer och rika företagsledare som alla har samma vision av EU och det går ut på att de ska få det bättre, lite fördelaktigare, bli lite rikare, se oss vanliga medborgare som slavar, få en tryggare tillvaro och allt detta bara för att kontrollera oss vanliga medborgare. Det vi vanliga människor får vara med om och tvingas till är att betala deras tillställning med mindre frihet, mindre yttrandefrihet, mer skatt, större otrygghet och mindre att säga till om.

  På allt detta har vi en mediakår som går deras ägare till mötes allt för att inte mista den hand som matar dom, har de missat själva poängen med att vara journalist? Det handlar väl om att gräva fram, visa upp oegentligheter mot oss vanliga medborgare och visa det delvis förtryck eliten har byggt upp, men inte inte ens det lyckas de med.

  Kvar har vi en hel väljarkår som går omkring som zombies, lyckligt ovetandes om vad som händer runt omkring dom, precis den väljarkår eliten vill ha och behöver, en lättstyrd och inte ifrågasättande eller som kräver ett bättre liv, utan en väljarkår som är så nöjd med detta samhälle som våra politiker har lyckats skapa med hjälp av en väljarkår som varken vill se eller ännu mindre har kapacitet för att förstå.

  Allt man kan hoppas på är att hela EU spricker att allt bara brister, att allt EU står för och har byggt upp bara faller sönder, att folket ska vakna ur denna hemska dröm och att våra politiker som har fört folket bakom ljuset bara försvinner. Det har hänt förr med civilisationer som inte har med sig folket och som inte ser till folkets bästa, men det som brukar hända innan allt faller är att det blir krig, krig har räddat lika många civilisationen som det har massakrerat dom och facit har vi inte förrän allt är över så det blir att vänta och se.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s