Fredsprisnominerad forskare slår fast att Sverige och Finland tagit fel beslut om Nato

I dag fortsätter farsen kring Sveriges Natoansökan med bröd och skådespel åt folket när ämnet, trots att det redan är beslutat, ”debatterades” i riksdagen. Men partiledarna vill så klart kråma sig i media och framstå som ansvarstagande, även om många av oss upplever precis motsatsen i och med deras dåraktiga beslut att göra oss till levande måltavlor för ytterligare ryska aggressioner.

Rysslands vice utrikesminister Sergei Ryabkov har redan deklarerat till Reuters att ett svenskt och finländskt inträde i Nato är ett misstag som kommer att få långtgående konsekvenser.

Samtidigt har Pentagons talesperson John Kirby uttryckt sig vagt kring ett eventuellt stöd från USA i en intervju med BBC som sändes i går, där han sade att Rysslands varningar är uppenbart oroande, men att det inte är upp till Ryssland att avgöra om Finland och Sverige blir NATO-allierade utan det är upp till folket i Finland och folket i Sverige.

Att vi inte blivit tillfrågade och att detta beslut fattas över våra huvuden bortser man uppenbarligen ifrån.

På frågan om USA skulle skicka trupper för att försvara Finland och Sverige om de attackerades, sade Kirby först att han inte skulle vilja spekulera i ett hypotetiskt scenario, men han betonade att både Finland och Sverige har ett mycket modernt vapensystem som amerikanska styrkor är bekväma att arbeta med samt att de nära relationerna mellan Washington och de två nordeuropeiska länderna skulle göra det möjligt för Washington att ge militärt bistånd.

Mycket om, men och möjligt – således kan de lika gärna lämna oss i sticket när vi fyllt vårt syfte. Regeringen och den så kallade oppositionen spelar högt med våra liv som insats.

Intressant i sammanhanget är att dr Jan Öberg, en dansk-svensk fredsforskare som nominerats till Nobels fredspris samt chef för den transnationella stiftelsen för fred och framtidsforskning, i en intervju under gårdagen gett uttryck för åsikter som går stick i stäv med det svenska etablissemangets. Tänk om denna typ av insikt fått höras mer i media istället för att vi återkommande matas med pro-Nato-experters uttalanden?!

Enligt Öberg kommer ett NATO-medlemskap inte att göra Finland och Sverige säkrare, men skulle troligen få dem att utkämpa någon annans krig samt vara värd för amerikanska baser.

-”Det är ett katastrofalt beslut. De två nordiska länderna höll sig utanför Nato under det kalla kriget, men deras regeringar sade att Rysslands militära operation i Ukraina har blivit en spelomvandlare. Finland och Sverige har misslyckats med att genomföra långsiktiga konsekvensanalyser. Ingen verkar fråga om Nato är det rätta att gå med i. Efter alla dessa år sedan 1945 har Nato bevisat att de inte kan leverera det skattebetalarna betalar för, nämligen stabilitet, fred och säkerhet – då säger Finland och Sverige: ”Vi kommer att gå med i denna misslyckade organisation”. Vi måste fråga oss själva: Vem orsakade konflikten mellan Moskva och Kiev?’ Alla pratar om den ryska invasionen, vilket jag också beklagar, men underliggande har konflikten med Natos utvidgning att göra.

Jag förstår Rysslands oro över blockets expansion mot dess gränser. Om jag satt i Moskva skulle jag känna att det här var hotfullt. När du flyttar trupper upp till själva gränsen på båda sidor ökar du spänningen; du minskar reaktionstiden; du gör alla de saker du inte borde göra strategiskt om fred var ditt mål. Fred är inte målet för dessa människor. Det militärindustriella komplexet – de som säljer vapen och tjänar på krig – kommer att vinna på att Nato lägger till två nya medlemmar. Svenska folket och det finska folket kommer inte att tjäna på detta. Det kommer att vara helt nytt för dem att de nu ska delta i någon annans krig.

Med USA som driver på för baser i Danmark och Norge, ska vi tro att det inte kommer att finnas amerikanska baser eller amerikanska trupper eller något mer permanent i Sverige och Finland? Ett NATO-medlemskap skulle också öppna dessa länder för potentiell nuklearism som aldrig borde ha gjorts i detta specifika område. Det är förskräckligt att regeringarna i Helsingfors och Stockholm inte gjorde frågan till folkomröstning. Det här är oerhört med ett så viktigt beslut som att gå med i Nato. Jag är förvånad över att det finns så lite offentlig diskussion, så lite uppståndelse, där media som till 80-90% är pro-NATO bär ansvaret för denna situation. Det är väldigt svårt att komma in i media idag med en alternativ syn. Det finns ingen demokrati och fri mediepraxis i detta.”

#fuckpeace

https://www.rt.com/news/555536-finland-sweden-nato-oberg/

11 reaktioner till “Fredsprisnominerad forskare slår fast att Sverige och Finland tagit fel beslut om Nato

 1. Rather follow the money, som du säger…..
  Black Babylonian black money magic.
  That bad.
  Japp.
  Och folk är, i gemen?
  Vem är du skyldig?

  Gilla

 2. Att vara/varit fredsprisnominerad är nog ingen kvalitetsstämpel gällande trovärdighet. Miljö-Greta har ju även hon varit nominerad! Vad jag minns så har du inga högre tankar om henne…

  Gilla

 3. Varför raljerar du? När du svarar så, så tappar du i trovärdighet. Men det struntar du väl ändå i…
  Fredsforskare är för den delen ingen titel som det ställs några speciella krav på för att kalla sig. Lika lite som det krävs någon speciell utbildning för att kalla sig journalist. Sen kan du läsa en av mina tidigare kommentarer där jag konstaterade att vår regering inte har några ledamöter med någon kvalificerad utbildning för sina respektive ämnesområden. Vilket tyvärr även gäller politiker i allmänhet.
  Själv är jag forskare på ämnet ”Foliehattar”! Ser många av detta forums kommentatorer som ett bra kunskapsunderlag.

  Gilla

  1. Så det är bara ok för dig att raljera i kommentarsfälten trots att din kommentar inte ens bidrager med något konstruktivt?

   Om du upplever att detta är ett forum för foliehattar vill jag påminna om att det står dig fritt att läsa och surfa in på min blogg.

   Gillad av 1 person

  2. Heheh,din dumme fan. Vi ”foliehattar” har hittills haft rätt i varenda en av våra förutsägelser. Vad vill du veta mer i din forskning?

   Gilla

   1. contaxfan kan inte hitta ett bättre, mer sakligt och realistiskt forum än detta, så antingen inser han fakta eller så fortsätter han med sin förljugna världsbild.

    Gillad av 1 person

   2. Ja det kanske gör ont att få se sin omvärldsbild falla samman,därav hens hat mot oss här på Jennys blogg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s