Uppgifter som talar emot narrativet att rädda ”demokratin” och ”våra värderingar” i Ukraina

De senaste veckorna har man i alternativmedia kunnat läsa om hur en del frivilliga soldater från andra länder besviket lämnat Ukraina efter att ha upplevt ett mycket oorganiserat försvar, medan andra vittnar om hur de dödar sin egen befolkning och hur Azovbataljonen öppet blottar sina nazistiska sympatier.

Den franske ex-soldaten Adrien Bocquet tillbringade tre veckor i Ukraina och i en intervju med den franska radiostationen Sud Radio beskriver han syner som för evigt etsats in i hans sinne. Väl hemma igen blev han bestört över att höra att media fortsätter att bjuda in ”experter” som inte ens har varit i Ukraina och inte har en aning om vad som pågår där.

-”Jag har aldrig sett så många krigsförbrytelser. Alla dessa krigsförbrytelser begicks av ukrainska soldater och inte av ryska soldater. Jag är enormt oroad över att Europa skickar vapen till ukrainska nynazister. De bär alla typer av nazistiska symboler på sina uniformer. De döljer inte dessa symboler. Vad mer är, de skryter om dem.

Jag arbetade med dem och gav dem medicin. Vet du vad de sa? Att de skulle flå judar eller svarta om de fick chansen. Folk kan säga vad de vill. Jag var där. Jag såg vad som hände där och har gjort dussintals videor av krigsförbrytelser. I en lada såg jag ryska krigsfångar som hade blivit misshandlade och bundna. Krigare från Azovbataljonen frågade dem vilka officerarna var. Varje rysk soldat sköts i knäna med en kalasjnikov. Jag har videor som bevisar det, annars skulle jag inte våga säga något sådant. Sedan sköts de omedelbart i huvudet. Så går det till, åtminstone i Azov-bataljonen.

Jag såg även en amerikansk kameraman som uppenbart iscensatte bilder och den ukrainska armén gömde ammunition i civilas hem på natten utan att informera om det.”

Dessa uppgifter går helt emot det narrativ som presenteras av västlig media och hylllas av våra politiska ledare, men när det handlar om att styra folkopinionen är alla medel tillåtna. Det känns verkligen inte bra att vi bidragit med såväl pengar som vapen för Ukrainas sak när verkligheten är en helt annan än den som presenteras i media, men sådana åsikter är inte välkomna i den svenska opinionen.

Samtidigt händer det saker på Västbanken, där rädslan för framtiden har ökat efter att Israel godkänt en plan för att bygga mer än 4.000 bosättningsenheter på området. Flytten hotar palestiniernas hopp om en tvåstatslösning och upprättandet av en oberoende stat. Om de byggs kommer bosättningarna att bryta den geografiska angränsningen mellan de ockuperade områdena.

Den civila administrations högre planeringskommitté i Israel godkände byggandet av 4.427 nya bosättningsenheter på den ockuperade Västbanken och 15 europeiska länder – inklusive Frankrike, Tyskland och Italien – har fördömt planerna och krävt att Israel skrinlägger förslaget. USA bekräftade också sitt motstånd mot de nya godkännandena.

Det palestinska ministeriet uttryckte att ”det rasistiska koloniala beslutet kommer inom ramen för den smygande annekteringen av den ockuperade Västbanken, inklusive östra Jerusalem, Masafer Yatta och Jordandalen – för att eliminera varje chans att etablera en livskraftig, geografiskt ansluten och suverän palestinsk stat.”

Mustafa Barghouti, generalsekreterare för Palestinian Initiative Party deklarerade att Israel inte kommer att avskräckas om inte sanktioner från USA införs mot landet och de företag som investerar i bosättningar. Han noterade också att USA införde hårda sanktioner mot Ryssland i kölvattnet av Ukrainas invasion, men inte införde en enda straffåtgärd mot Israel, trots dess uppenbara brott mot internationell lag.

Således är det nu upp till bevis för såväl USA som EU, för man är väl inte korrupta? Om man inte använder sig av dubbla måttstockar ska man således inom kort införa hårda sanktioner mot Israel i samma anda som mot Ryssland. Van der Leyen borde därför sätta in ett akut möte med EU-ministrarna redan i veckan och Biden bör i sin tur lägga fram förslag till sanktionspaket mot Israel för den amerikanska senaten.

Med historiskt facit i hand kan vi vara tämligen säkra på hur det kommer sluta och att makthavarna i vanlig ordning kommer se mellan fingrarna när det gäller att särskilja de ”onda” från de ”goda” för att uppnå sina mål.

#hycklare

#itsokwhenwedoit

https://freewestmedia.com/2022/05/14/french-former-marine-returns-from-ukraine-shocked/

https://www.arabnews.com/node/2082091/middle-east

7 reaktioner till “Uppgifter som talar emot narrativet att rädda ”demokratin” och ”våra värderingar” i Ukraina

  1. Det palestinska ministeriet uttryckte att ”det rasistiska koloniala beslutet kommer inom ramen för den smygande annekteringen av den ockuperade Västbanken, inklusive östra Jerusalem, Masafer Yatta och Jordandalen – för att eliminera varje chans att etablera en livskraftig, geografiskt ansluten och suverän palestinsk stat.”

    Rasistkortet börjar bli väl slitet nu … Båda parter är kaukaser, så definitionsmässigt ingen rasism.

    Gillad av 1 person

  2. Välkommen till verkligheten. Detta är ingen isolerad företeelse. Samma sak gäller när Sverige MSM beskriver både Ryssland och Kina, man ljuger mycket grovt och ihärdigt, och den bild man målar i sina artiklar upp har inte med verkligheten att göra. DN hade en lång anti-Kina hat-tirad i lördagens utgåva, den har ingenting med verkligheten i Kina att göra. Tredje Riket etablering 1933 repeteras nu i Sverige. Kommer svenskarna att låta sig luras av propagandan som tyskarna gjorde då. Återstår att se.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s