Grattis media – er hjärntvätt har lyckats ännu en gång

Det var länge sedan jag tittade på Eurovision då det enligt mitt tycke är ett spektakel med timmar av mestadels kass musik. Men många tycker fortfarande det är kul att titta och jag sade redan för några veckor sedan att Ukraina kommer att vinna oavsett vilken skitlåt de framför eftersom folk efter månader av tycka synd om-propaganda kommer rösta på dem av solidaritet istället för att bedöma deras låts kvalitet som är själva grundtanken med musiktävlingen.

Nej, så kan det väl inte bli sade folk i min omgivning – det är låtarna som räknas här och Eurovision ska vara en opolitisk musiktävling.

Mycket riktigt blev det precis så ändå och en låt som de flesta tyckte var dålig tog hem vinsten som ett politiskt statement. Det är så klart ingen slump att tävlingsledningen låtit artisten avsluta alla sina framträdanden med en vädjan om att stötta Ukraina, som i finalen byttes ut mot ”Hjälp Ukraina, Mariopol, hjälp Ukraina nu på en gång!”.

Media var heller inte sena med att haka på att ”rätt” låt vann och att det var rättvist samt en fin gest att människor gick samman och visade sitt stöd för Ukraina. Att man indirekt dissar de artister som gjorde ett kanonframträdande, sjöng och dansade fantastiskt eller lagt ned sin själ i låttexten samt faktiskt förtjänade att vinna av rätt orsaker är irrelevant för här handlar det bara om politik.

En intressant observation i sammanhanget är att när de Jugoslaviska krigen pågick mellan 1991 och 2001 som resulterade i hundratusentals döda och miljoner flyktingar, vann inte ett land från Balkan en enda gång. Men de hade så klart varken politikereliten i väst bakom sig eller en enorm mediauppbackning som styrde människors åsikter.

Efter det här kan de lägga ned hela skiten då all trovärdighet är som bortblåst. 👎

Bildkälla: Aftonbladet

4 reaktioner till “Grattis media – er hjärntvätt har lyckats ännu en gång

  1. Det var länge sedan detta passerade bäst-före-datum. Tvivlar på att Sverige är ensamma med att plocka fram ”bidrag”, där ett fåtal i princip bestämmer vad som skall vara med. Det folkliga är därmed borta …

    Gillad av 2 personer

  2. För att ledningen för ESC skulle vara på den säkra sidan att Ukraina vann så stängde man av sex länder för påstått röstfusk så att förprogrammerade algoritmer skulle rösta isf dessa länder. Man tar sig för pannan vilket bedrägeri.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s