Finns det överhuvudtaget någon plan?

På något sätt hoppades man in i det sista på att Socialdemokraterna skulle sansa sig och stå emot trycket, men så blev det till slut klart att även S säger ja till Nato och enligt källor inifrån är en svensk Natoansökan redan ifylld samt inväntar endast underskrift. Nu väntar bara en nedräkning till ett oåterkalleligt beslut som har majoritetsstöd i riksdagen.

Allmänheten har fortfarande inte fått svar på varför vi måste gå med i Nato precis nu när det redan är ett spänt läge och det innebär ytterligare en provokation mot ett redan irriterat Ryssland. Än mindre får vi veta om det finns någon plan för vad vi ska göra om vi blir anfallna.

Ryssarna har tydligt deklarerat att det kommer att komma någon form av repressalier om Sverige väljer att gå med i Nato och regeringen har å sin sida bekräftat att man är väl medveten om att Sverige kan bli måltavla för en eventuell attack på grund av sin iver att gå med i krigsorganisationen. Även om diverse ”experter” uttrycker sig i media och förnekar att ryssarna kommer attackera vårt land så brukar ryssarna stå vid sitt ord, så i realiteten finns inga garantier.

Ändå har det varit tyst från regeringens sida vad gäller information till allmänheten och man undrar om det ens finns en plan?

Som ensamstående fyrbarnsmor är jag ärligt talat inte någon ”prepper”. Visst jag har mat så man klarar sig några dagar, ett stormkök, tändstickor och tändare, en kniv samt lite kontanter. Det är väl ungefär det jag har och det är nog väldigt många som inte har något alls eftersom den stora massan tänker ”det händer inte mig”. Det känns väldigt obehagligt att vi helt saknar beredskap i det här landet och att ryssarnas missiler slår ned i Sverige mindre än 2 minuter efter att de avfyrats väcker en viss oro.

2018 skickades broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll i Sverige. Då fanns inget direkt hot mot Sverige och broschyren hamnade nog i pappersinsamlingen hos många. Nu när vi är närmare ett krig än någonsin tidigare saknar vi helt instruktioner för vad vi ska göra om kriget verkligen kommer.

Broschyren går förvisso fortfarande att ladda ner eller beställa, men om vi saknar el kan vi inte surfa till MSB:s hemsida när krisen väl står för dörren och hur ska vi kunna lyssna på SR P4 för viktig information när det saknas el till radioapparater, TV, mobiltelefoner, paddor och datorer? Alla har heller inte bil så de kan lyssna på bilradion.

Hur kommer man till närmaste skyddsrum och kommer de att stå öppna? På siten https://www.msb.se/skyddsrum hittar jag mitt närmaste skyddsrum, men där står det att om regeringen fattar beslut om höjd beredskap ska fastighetsägare ställa i ordning skyddsrum inom 48 timmar. Om Ryssland skickar missiler mot Sverige har vi inte ens två minuter på oss, således kommer det inte finnas några iordningsställda skyddsrum vid omedelbar krigsfara.

Jag tror alla gör rätt i att förbereda sig på det värsta – även om det inte sker nu på studs kan det komma när vi minst anar det. Bara tanken på hur oförberedda vi är på en attack är skrämmande och hur ända in i glödheta kan våra styrande politiker då skicka oss rakt in i faran utan eftertanke? Vad är Magdalena & Co:s plan när vi har ett nedbantat försvar som vi knappast kan förlita oss på? Vi vet inte ens om USA eller Storbritannien kommer om hon lyfter luren och de lär knappast hinna hit i tid.

Tydligen är makteliten villiga att offra Sverige och svenska liv för att få glänsa i rampljuset en stund. Obegripligt att inte folket vaknar och ifrågasätter vad de håller på med. Det är nästan så man hoppas på att de sätter den första missilen i Rosenbad. 🙄

#nejtacktillnato

Bildkälla: Aftonbladet och MSB:s broschyr ”Om krisen eller kriget kommer”.

11 reaktioner till “Finns det överhuvudtaget någon plan?

 1. 48 timmar räcker inte långt, om fastighetsägaren har gjort om skyddsrummet till förrådsutymme med burspråk. Jag bor i ett sådant hus och de allra flesta förråden är fyllda med saker …

  48 timmar är också den allmäna inställelsetiden för de som skall försvara landet. Det är lång tid …

  Gillad av 1 person

 2. Torpargrunden är bostadens grund, skratt.
  Den gamla jordkällaren är riven pga rasrisk, byggd 1850, nu en jordhög, här I skogen.
  Var ironisk, här finns inga hyresvärdar eller hyreshus.
  Sverige är en avlång skogig glesbygd.

  Gilla

 3. Om…Ja, så tänker jag med.
  Född central stockholmare, bodde även där under kalla kriget då Cornelis sjöng strofen.
  ”Måla raketen blå, då syns den inte i himmelen”

  Bor nu i glesbyggd

  Gillad av 1 person

 4. Jag har ändrat uppfattning om Nato-medlemskap och tycker att det vore bra att vara med ifall nazisterna i Ukraina besegrar Ryssland och då tänker gå vidare västerut. Jag är numera orolig för vad tjuvlandet Ukraina kan ta sig till när de en gång fått smak på blod.

  Gilla

 5. Sedan innan tonåren har jag haft ett brinnande intresse av att förstå hur nazismen uppstod och kunde så snabbt bli så populär. Dagens händelser tycks förklara. Så uppstod nazismen. Just nu kryper nazismen V.2 på svenskarna. Tyst och obemärkt.
  Det är bara att nästan ingen märker, för den är lika skickligt maskerad som den var på 1920-talet. En gren av nazismen, som inte längre kallas nazism, kallas nu NATO. En annan gren kallas EU, de två förväntas att fusionera snart för att skapa samma totalitära våldsbaserade centralmakt utan folkinflytande som kännetecknade just nazismen.
  Nationalstaten och nationalitet avskaffas långsamt och innevånarna blockeras från att påverka. Vi är redan där, intensiv censur. Alla reduceras till ett personnummer vars åsikter och handling styrs med propaganda, där den viktigaste funktionen är att förhindra att individen får ”fel” information. Censur. Det kunde ju leda till ”felaktiga” åsikter och handlingar. Därför blockeras bland annat RT, och kommentarerna på ”ifrågasätt” censureras hårt.
  Svenska oligarker har sedan länge kopplat ihop sig med USA oligarker, som betalar media i Sverige för att föra deras talan och driva deras propaganda för att styra opinionen och hur folk röstar.
  Redan på Tingstens tid betalade CIA DN för att sprida amerikansk propaganda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s