Varför vill Sverige och Finland skruva upp det redan pressade säkerhetsläget ytterligare?

Att Finland beslutat sig för att gå med i Nato och Sverige förväntas följa efter på måndag, har fått Lettlands utrikesminister Edgars Rinkevics på gott humör. Rinkevics ser positivt på att Finland och Sverige ansluter sig till Nato och menar i en intervju med Financial Times att det skulle förvandla Östersjön (Baltic Sea) till ett ”Natohav” (Nato Sea).

Såväl Lettland som grannländerna Estland och Litauen är ivriga att få bekräfta medlemskapet för de två nordiska länderna eftersom den finska och svenska militärstyrkan skulle gynna dem, särskilt Finlands amerikanska stridsflygplan. Rinkevics hoppas också på mer Nato-trupper i landet.

Rinkevics verkar ha glömt att Nato inte är en internationell organisation och vem som helst kan passera på Östersjön.

Även om vi i Europa är censurerade och inte får ta del av rysk media, får resten av världen fortsätta se vad som händer på andra sidan samt kan deltaga i diskussioner i kommentarsfälten. En återkommande fråga är varför Sverige och Finland i det redan pressade läget nu väljer att skruva upp säkerhetsläget ytterligare genom att gå med i Nato – förstår man inte vilka konsekvenser det medför?

En krigsveteran skrev en intressant analys av situationen som många nog inte reflekterat över. Det behöver inte vara någon av huvudparterna som utlöser ett tredje världskrig och svaret kommer oavsett att bli kraftfullt.

”Många firar detta drag från svenskarna och finländarna, men som någon med militär erfarenhet kan jag säga er att detta är något som lätt kan utlösa WW3. När detta väl är ”Natohavet” som man hävdade, om det då sker en attack i antingen Ryssland eller Natos hav – oavsett vem det är och det kan även vara ett insiderjobb av en terrorist eller dylikt – så kommer det att utlösa svar från länderna och deras allians. Enligt den legendariske frimuraren Albert Pike, mannen som förutspådde de 3 världskrigen och hittills har haft rätt om 2 av dem och deras triggers, verkar det som att WW3 kommer och 80% av världen kommer att utplånas.”

Men ska vi lyssna på de svenska ”experterna” och det partiska Nato så har vi inget att frukta. Kom nu in i gemenskapen och bli en del av oss som har en konflikt med såväl Ryssland som många andra länder i världen. 👍

Något som inte heller får så mycket utrymme i västmedias nyhetsrapportering är att Kina, Indien och Ryssland alltmer närmar sig varandra vad gäller råmaterial, arbetskraft samt teknologi – oljan är exempelvis på väg österut – och vilka konsekvenser det här samarbetet kommer få för västvärlden.

#tänkförsthandlasedan

https://www.rt.com/russia/555457-latvia-nato-sea-baltic-finland/

2 reaktioner till “Varför vill Sverige och Finland skruva upp det redan pressade säkerhetsläget ytterligare?

 1. Anledningen till uppskruvningen har avslöjats. Finlands ambassadör till NATO har i en intervju med CNN avslöjat att varken Finland eller Sverige är utsatta för något hot.
  https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=2860
  Så varför brådskan.
  Det är USA som har dragit igång en större global operation att föröka stänga ute Kina och Ryssland från världshandeln. Stora påtryckningar pågår mot Japan, ASEAN länderna, Australien osv. NATO och EU skall arbeta som en och samma organisation med samma syfte och målsättning att tjäna USA och djävlas med Ryssland, naturligtvis drivet av USA.
  https://www.globaltimes.cn/page/202205/1265593.shtml
  Genom att låsa in Sverige och Finland till NATO ger det USA möjligheten att börja kontrollera och styra båda länderna och sätta press på dom. Lyd!!!
  Det är detta projekt som Magdalena Andersson menade när hon sa att allt kan och får inte debatteras. Därför ingen folkomröstning. Skulle svenskarna tillåtas att veta sanningen att dom kommer direkt under USAs järnhäl och i realiteten upphör vara en självständig nation och ett eget folk, då hade det blivit svårt för USA att ta totalitär kontroll som USA nu försöker göra över världen. USA är ju på dekis som alla vet, och nu är dom alltmer desperata. Därför är det brottom med NATO. USA siktar på totalitär global maktutövning, militärt, ekonomiskt, kulturellt och ideologiskt.

  Gillad av 1 person

 2. Det du säger stämmer sannolikt helt, dessutom förespråkade han, Albert Pike, även dessa krig!? Har även för mig att det tredje världskriget skulle i huvudsak stå mellan Muslimer och Västerlandets Zionister? Brevet som detta står i som Albert Pike ska ha skickat till den Italienske politikern Giuseppe Mazzini är dock inte fullständigt bevisat. Men jag själv tror att det är riktig! De sk ”zion vises protokoll” anses ju också vara uppdiktade (förfalskade), ändå inträffar snart sagt allt som står där!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s