Dåtiden gör sig fortfarande påmind

Har föga förvånande inte hört Sveriges Radio prata om detta, men tycker texten förtjänar att lyftas då allt för få ser bakgrunden och helheten. Snart kommer dessa vittnen som vet vad som hände vara döda och inga protester kommer höras mot överheten bland övriga indoktrinerade medborgare.

ÖPPET BREV till Sveriges Radio från Agneta Norberg.

”Jag är 85 år och känner mig förflyttad till min barndom då det nazistiska Tyskland var helt accepterat.

Vi lät frikostigt tyska tåg fullastade med soldater passera genom Sverige – sammanlagt 2 miljoner – för att anfalla Sovjetunionen från nordnorge.
Dessutom sände vi tåg fullastade med järnmalm från Lousavaara/Kirunavaara gruvfält, till de tyska vapensmedjorna.
De som var motståndare till denna politik inspärrades i så kallade interneringsläger. De fanns från Norrbotten i norr till Skåne i söder, ett 30-tal tror jag. Efter slaget vid Stalingrad släpptes de ut eftersom då stod det klart att nazisterna skulle förlora kriget.

Vi är tillbaka till den tiden i dag. Svensk media döljer vad som pågått och pågår i Ukraina: att nazisterna tog makten i landet 2014 med hjälp av USA:s State Departments Victoria Nuland, jämte USAs ambassadör i Kiev, Geoffrey Pyatt och såg till att tillsätta Högra Sektorns Arsenij Yatsenyok. President Viktor Yanukovich måste fly för livet för att inte bli mördad av nazisterna.

De rysktalande Donetsk och Lugansk, i de östra delarna, ville inte tillhöra det nazistiska styret i Kiev utan utropade sig som självständiga Folkrepubliker.
Azovbataljonen anföll dessa provinser och fullt inbördeskrig utbröt.

De styrande vände sig till den ryska ledningen för att få hjälp. President Putin tillsammans med Frankrike och Tyskland lade fram fredsförslagen Minsk I och Minsk ll. Ordalydelsen för dessa fredsförslag finns att läsa om man googlar.
USA som låg bakom dessa skeenden i Ukraina, nonchalerade båda förslagen och dödandet fortsatte i hela Donbass.

En detalj: president Bidens son, Hunter Biden, hade en lukrativ affärsverksamhet i Ukraina, BURISMA. Zbigniew Brzezinskis son, Ian Brzezinski (amerikansk expert på utrikespolitik och militära angelägenheter – min kommentar), var rådgivare till regeringen i Kiev 1994/95. Svensk media har i åtta långa år, som mördandet pågått, valt att totalt strunta i detta.

Nu skvalar musik från Ukraina i alla kanaler ja, på liknande sätt som under nazismen i Tyskland på tidigt 40-tal.
Stor skam!! Och nu stöder Sverige på samma sätt som under andra världskriget, ett mycket tvivelaktigt styre i Ukraina.

Agneta Norberg, In The Board of Directors in Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space.”

#sakerviintepratarom

5 reaktioner till “Dåtiden gör sig fortfarande påmind

 1. ”Vi lät frikostigt tyska tåg fullastade med soldater passera genom Sverige”
  Det var det som kallades Permittenttrafiken. Detta är precis vad som NATO är om. Att Sverige igen skall bli ett uppmarschområde för USA och Ukraina skall användas för att invadera först Ryssland och senare Kina. Det på samma sätt som Hitler planerade att använda Norge för samma ändamål för att invadera Brittiska Öarna då.

  Interneringslägren var de svenska koncentrationslägren. Julia Caesar har skrivit om det här.https://juliacaesar.blog/2017/12/03/en-svensk-skamflack-socialdemokraternas-hemliga-koncentrationslager/#more-2074https://juliacaesar.blog/2017/12/03/en-svensk-skamflack-socialdemokraternas-hemliga-koncentrationslager/https://juliacaesar.blog/2017/11/24/partiernas-nazistiska-och-rasistiska-rotter/
  Det pågår inte bara i Ukraina, det pågår just nu i Sverige. Detta är verklighetsanknytning NATO verkligen är om.

  Gilla

 2. En Stalinist har skrivit ett öppet brev till SR, hon har helt missat att Ryssland inte är Sovjetunionen, att Putin inte är så mycket Stalinist som fascist, sedan kan man säkert diskutera om Stalins samhälle i Sovjetunionen skiljde som från Putins samhälle i Ryssland. Total censur, oppositionella mördas eller fängslas, fullständigt noll insikt i det egna samhället och dess möjligheter, det är ju bara att titta på hur kriget i Ukraina går, Ryska armén går på smäll efter smäll, det korrumperade Ryssland har låtit sina miljarder till militären försnillats under Putin, och förmodligen tidigare.
  Ryska rubel har stigit i kurs har du skrivit i tidigare inlägg, ja det stämmer men det är ju bara ryska banker som handlar med Rubel idag, och de som sätter kursen, det är därför Ryssland kräver betalt i Rubel !
  Ryssland kommer nog att överleva kriget mot Ukraina, men Putins dagar är räknade, frågan är snarast hur fort han tas ur daga? De ryska kapitalisterna/Oligarkerna hatar kriget i Ukraina, då de blir av med många av sina tillgångar i väst, just nu planerar de för fullt hur de ska få bort Putin och dra tillbaka den katastrofalt värdelösa ryska armén från Ukraina och hur de ska kunna betala för rasera det av civila mål i Ukraina.

  Gilla

  1. Jo – sovjet unionen skilde sig. Sovjet unionen var som Sverige, jag vet för jag var där. Jag upplevde det. Hur Ryssland är idag vet jag inte, men tvärtom har Ryssland lyckats nå sina målsättningar i Ukraina. USAs folkmord och etniska rensning av ryssar i Donbass har stoppats, Ukraina är demilitariserat, och nazisterna lever sina sista dagar i ”Berlinbunkern” i Azov-Stahl.
   Citat. ”med en brittisk ex-Royal Marine som säger att ”We’re the underdogs här och vad du än säger om ryssarna, de är en professionell armé och de använder mycket av högteknologisk [utrustning].”
   https://www.rt.com/news/555387-ukraine-foreign-volunteers-experience/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s