Långtidsarbetslösheten bland utrikesfödda fortsatt hög men står inte högt på politikernas agendor

”Arbetslösheten sjunker – se vad vi har åstadkommit” är budskapet inför det kommande valet, trots att det innefattar en mängd hittepåjobb för att frisera statistiken. Dessutom kvarstår den heta potatis som våra politiker inte vill ta i alls, nämligen långtidsarbetslösheten som är fortsatt rekordhög i Sverige, där man för närvarande räknar på att det involverar 180.000 personer och fler kommer det att bli framöver.

Långtidsarbetslösheten är särskilt noterbart bland utrikes födda. Varannan invandrare i arbetsför ålder kan i dag inte försörja sig själv och den kommun i landet som har högst arbetslöshet bland utrikes födda är Säffle (36,5% i mars).

Eftersom Sveriges avser att fortsätta med den oansvariga migrationspolitiken och misslyckade integrationspolitiken som plågat landet i decennier samt genererat en mängd oönskade konsekvenser, kommer dessa siffror fortsätta öka och förbli en tung belastning på samhället. Men eftersom våra styrande politiker inte vill ta ansvar för det komplexa problem man skapat samt anser att det inte genererar några väljarröster från den viktiga medelklassen, förblir långtidsarbetslösheten en utmaning som inte prioriteras i våra politikers agendor. Att man inte kan dela kakan hur många gånger som helst, är en lektion som våra makthavare tycks ha missat i skolan.

#vibetalar

#detnyasverige

Bildkälla: SR

En reaktion till “Långtidsarbetslösheten bland utrikesfödda fortsatt hög men står inte högt på politikernas agendor

  1. Eftersom det snart är val så ”gömmer”eller ”städar” socialdemokraterna bort sina bidragstagare i olika marknadsåtgärder allt från AMS till vuxenutbildning. I den socialdemokratiska världen är låga kunskaper, normer och värderingar som inte stämmer överens med våra en garanti för utanförskap och ett bidragsberoende i generationer detta är ett av de mest säkraste sättet att säkra röster för socialdemokraterna. Att de sen förstör landets kompetens med att tunna ut utbildningarna med lägre krav och ersätter kunskap med vänsterflum och politisk indoktrinering av både studerande och lärare, att många av de som har kommit inte har någon större kompetens eller förmågor som tilltalar vår arbetsmarknad skapar också problem med bland annat parallell samhällen, brottslighet, klaner och kriminalitet. En stor del av problemet är också att de som har kommit inte vill utbilda sig, många av de vill leva på bidrag och inte bidra till vårt unika skattesystem och detta är en ekvations som inte kommer att fungera.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s