Fortsatt intolerans och respektlöshet mot yttrandefriheten

När jag hörde att Rasmus Paludan fått tillstånd att bränna fler koraner i Sverige lät det bra att man valt att hålla manifestationerna mitt på dagen när folk i regel är på jobb eller i skolan samt att Paludan skulle befinna sig på avstånd från eventuella motdemonstranter. Men det här är Sverige, där bara en del av befolkningen har sysselsättning om dagarna, medan övriga som inte behöver arbeta för brödfödan eller betygen kan slå dank – till exempel genom att samlas i folkmassor som skriker och kastar sten i Allahs namn.

Således samlades ett stort antal människor (se videon) i Borås i dag för att protestera mot någon som utnyttjar sin rätt till yttrandefrihet och några idioter – däribland ett barn och en vuxen man – simmade över ån Viskan till Sandwalls plats i Stadsparken där Paludan brände flera koraner, där de sedermera omhändertogs av polis.

Den här intoleransen som finns bland många vuxna som bor i Sverige där yttrandefrihet råder och som präglar många barns uppväxt, är något vi borde prata mer om i Sverige istället för att inbilla oss att problemen försvinner om vi inte låtsas om dem. Det räcker inte med att våra politiker deltager i några debatter i media för att vinna politiska poäng inför valet samt säger några väl valda floskler när tillfälle ges, utan här krävs det krafttag och ett nationellt samarbete som även innefattar samverkan kring barn/unga som för denna inskränkthet vidare.

Även om jag delvis kan tycka att det är en onödig provokation att bränna böcker som en del religiösa grupper anser vara en helig skrift, drar Paludan ändå fram en del av våra problem i ljuset som makthavarna försöker förtiga och det är samtidigt välbehövligt. Jag betvivlar dock att de styrande syltryggarna kommer våga gå från prat till verkstad och det gäller alla ”känsliga” frågor i det här landet där den svenska modellen är bygd på att sopa allt obekvämt under mattan så länge som möjligt.

https://www.friatider.se/muslimer-hoppade-i-att-komma-paludan

3 reaktioner till “Fortsatt intolerans och respektlöshet mot yttrandefriheten

  1. Först måste jag säga att jag gillar inte ens Paludan men han har rätt att ha möten i säkerhet och framföra sina åsikter och politik. Eftersom polisen agerar som de gör så måste man ifrägasätta hela valets legitimitet. De agerar inte längre som oberoende polis utan de uppträder som någon typ av politiska agenter, sannolikt på order ”uppifrån”. Ett liknande förfarande förekommer ofta när Afs ska ha möten, tokvänstern (dvs den infiltrerade och därmed helt förstörda arbetarvänstern) får då stå alldeles för nära och nästan störa ut mötena! Detta hände senast idag på deras möte i Norrköping

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s