EU ska finansiera den ukrainska regeringens driftkostnad i minst tre månader

De nordiska försvarsministrarna träffas i veckan och ska diskutera frågan om hur ett svenskt och finländskt Nato-medlemskap skulle kunna påverka samarbetet. Enligt försvarsminister Peter Hultqvist skulke Nordens gemensamma försvarsförmåga stärkas om Sverige och Finland väljer att gå med i Nato samt om länderna får en gemensam försvarsplanering inom Natos ram.

Varför man inte kan stärka samarbetet genom att ingå i en nordisk försvarsallians istället för att ansluta sig till krigsorganisationen Nato med alla risker som vi får på köpet, får vi inte veta – inte heller varför vi prompt måste gå med i Nato just nu samtidigt som Finland och ta beslutet så snabbt. Är dessa frågor förbjudna att ställa av journalister eftersom ingen gör det och det föreligger faktiskt ett allmänintresse i att få veta?

Samtidigt tuffar EU vidare med sin skrupelfria agenda att suga ut medborgarna och det är våra pengar de leker gud med. Nu senast avslöjade Politico Europe i går med hänvisning till diplomatiska källor att EU planerar att finansiera driftkostnaderna för regeringen i Kiev i minst tre månader. 15 miljarder Euro ska samlas in genom en ny skuldemission, med hjälp av mallen som upprättats för Covid-19-fonden.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har sagt till Internationella valutafonden (IMF) att han behövde 7 miljarder dollar per månad (1 USD = 0,95 euro) för att betala löner, pensioner och andra statliga utgifter. USA har lovat att tillhandahålla en tredjedel av det beloppet under de kommande tre månaderna och EU tänker kompensera skillnaden med särskilda obligationer.

Europeiska kommissionen (EC) ska enligt uppgift ha informerat medlemsländernas ambassadörer om planen i fredags. Det handlar om att ge ut skulder med garantier från EU:s medlemsländer. Programmet är uppbyggt i linje med SURE, programmet som användes för att samla in 100 miljarder euro i stöd till EU-medborgare som förlorade sina jobb på grund av Covid-19-nedstängningarna. Den skulden värdepapperiserades sedan som obligationer på 5-30 år.

Planen ska kunna presenteras redan den 18 maj och minst tre länder – inklusive Österrike, Tyskland och Grekland – har bett om alternativa förslag och hoppas enligt uppgift att icke-EU-länder som Japan, Norge samt Storbritannien också ska ”chippa in”, vilket lämnar EU med en mindre skuldbörda. Frankrike har också föreslagit att EU:s statschefer ska diskutera problemet vid ett toppmöte i slutet av maj.

Samtidigt har EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell föreslagit ett annat alternativ för att finansiera återuppbyggnaden av Ukraina: att konfiskera de ryska valutareserverna som för närvarande är frusna under EU:s sanktioner. Borrell pekade på exemplet med Washington som konfiskerade den afghanska centralbankens medel efter att USA drog sig ur Afghanistan och talibanerna tog över. Det är ”fullt av logik” att använda ryska tillgångar på samma sätt, sa Borrell till FT i en intervju som publicerades i går.

Medan folket sover pågår maktmissbruket för fulla muggar i Bryssel och i andra globala forum – att forcera in Sverige i Nato är bara ett steg på vägen i deras smutsiga agenda. Ändå bockar vi, öppnar upp våra plånböcker och är nöjda med våra ryggradslösa politiker.

#followthemoney

#vembetalar

Bildkälla: SR, RT

14 reaktioner till “EU ska finansiera den ukrainska regeringens driftkostnad i minst tre månader

 1. Kom bara att tänka på det. Hitler var korpral och gick nästan direkt till toppen. Zelensky var skådespelare och gick direkt till toppen med USA hjälp. Zelensky har ingen som helst varken erfarenhet, utbildning eller kunskap i det ha sysslar med, eller försöker syssla med.

  Gillad av 2 personer

  1. Vad kan de ha gemensamt?
   $chickelgruber, för den ene, den andre… jaa.
   Kolla Palme(von Knierimen) medan$ du har brallorna nere.
   Hur hänger Palme/Dutt ihop?
   Hella Wuolijoki & $alme Dutt/Palme.
   Lite att gräva i?

   Don’t shoot the messager.

   Gilla

  2. Hur många svenska ministrar (förutom M.A. i sin tidigare roll) finns det som har adekvat utbildning för sin post?
   Fråga till Jenny: Varför skulle andra nordiska länder, som är med i NATO, överhuvudtaget ge sig in i ett nytt engagement med sämre försvarsresurser än det de redan är involverade i? Knappast förenligt med de åtaganden de redan har heller förvisso.
   Sen måste jag också undra: Finns det något bra med den västvärld vi lever i? Eller är allt bara skit? Om det är så, så är det väl lika bra att flytta till Putin-riket?!

   Gilla

   1. Västvärlden har kommit till vägs ände. En åldrande befolkning och sterila män kräver nytt blod. Varför flytta till Putin-riket när vi kan flytta Putin-riket till Sverige? Hur går det för sådana som du då?

    Gilla

  3. Zelensky behöver ingen prompter, han kan framföra en framlagd text, samt även improvisera kring temat, det har han säkert övat in på dramakursen under sin väg till skådis.
   Tycker Zelensky är kärnmjölkslimpan som man väljer i brist på bröd.
   Han går inte genom rutan, dock med benäget medialt stöd går det bra ändå.
   Säger mycket om de som lyft denna skådis.
   Det var säker bråttom besätta rollen innan tåget gick.
   Exemplet Reagan var däremot en hit, han gick genom rutan, ett klart lyft.
   ”Stjärnornas krig”

   Trump kom som gubben ur lådan, tog folk med storm, skåpade den redan smorde, Hillary.

   Trump störde tidtabellen och måste avlägsnas, via ett val denna gång, inget krut som med Kennedy.

   Bråttom, bråttom , Biden får det bli.
   – Han är ju nästan senil!
   Äh…det märker ingen, det finns ju prompter och MSM.

   Gillad av 1 person

 2. Kanske ska vara Salme Dutt.
  Give it Your best shot…
  Jag vet inte hur mycket som ligger ute fortfarande…
  Världen är liten!
  Hittat Woldemar (Woldemort)?
  Same, same….

  Gilla

 3. Hej Jenny: Svar nej! Jag är den jag är och jag mår inte dåligt av att läsa här. Däremot emellanåt fundersam och förundrad. Tycker dock att du kan försöka svara på frågor jag ställt. Tycker det är en rimlig fråga att undra varför nuvarande NATO-medlemmar skulle ge sig in i ett nytt samarbete, det lär bli svårt att vara i två försvarsunioner samtidigt. Klart det går att anföra att det blir med flera kärnvapenmakter inblandade, men vad är alternativet när den troligaste motståndaren är en kärnvapenmakt? Kärnvapen har, förhoppningsvis, endast en avskräckande effekt.
  Att det är en del foliehattar som kommenterar här är inte ditt fel. Sen tycker jag att du emellanåt har intressanta saker att säga, dock inte allt. Kalla NATO för en ”krigsorganisation” är väl egentligen fel, det är en försvarsallians i första hand. Enda gångerna de aktivt gått i krig är på FN:s mandat, mig veterligen. Eller du har annan info? När du skriver ”krigsorganisation” uppfattar jag det som att du anser att de är offensiva i första hand. Eller har jag fel?
  Hälsningar Kalle

  Gilla

  1. Nato i dag är inte samma organisation i dag som när det bildades och var en riktig försvarsallians. Om man tittar på den förödelse och döda civila som Nato bidragit till de senaste decennierna så är en krigsorganisation en bra beskrivning. Om du läst mina inlägg de senaste veckorna så har du kanske noterat att Nato har stort ansvar i Ukrainakonflikten eftersom de mer eller mindre drivit fram Rysslands agerande genom att i åratal ha ignorerat Rysslands protester mot Natoutvidgningen som ändå skett.

   Ett utökat nordiskt försvarssamarbete behöver inte betyda att Norge och Danmark lämnar Nato, även om det hade varit mer tryggt och billigare för invånarna i de nordiska länderna.

   Gilla

  2. För att kalla det en försvarsorganisation måste det finnas något att försvara sig mot. Warszawa pakten finns inte längre, så vad kan detta något vara. Nato är en krigs- och erövrings allians som drivs av mänsklighetens någonsin aggressivaste och farligaste krigsherre, USA. USA har demonstrativt samma avsikter som Hitler, som även han avsåg att använda Ukraina som en bas för erövring av Ryssland. Bombningen av Jugoslavien och Libyen var väl knappas försvars aktioner. USA vill ju även involvera NATO i Stilla Havet. Försvar mot vad?

   Gilla

 4. För visst måste vi hata Ivan och olga och deras barn så bara in i märgen, speciellt når de går till sitt dagis för att hämta barnen, sedan köra till stormarknadenm för att inhandla veckans behov.som de packar in i en europeisk bil…Jo Kalle, NATO är verkligen en krigsorganisation som nu med det vapenindusrtiiska komplexet vädrar morgonluft, tänk själv, om vi går med i NATO måste Wallenbergs SAAB producera, för miljarder, folk får jobb, hurra. Även Hägglunds får order, mera jobb, men OM nu Putin trycker på knappen, är du där för att sanera atomsopor.?Libyen, Jemen IRAK, Afgahanistan Vietnam, allt ett resultat av UISA s krigss och vapenindrustri, snart på din bakgård! Känns det bra, om inte bara ducka ock undvik obekväma frågor, eller som dom säger, välkommen till LALA-land.

  Gilla

  1. 1. Frågor ställdes till Jenny, men du kanske är hennes ´alter ego´?.
   2. Har inte påstått: ”För visst måste vi hata Ivan och olga och deras barn så bara in i märgen”! Skapa inga halmgubbar av det jag skrev.
   3. Afghanistan invaderades av Ryssland 1979. Fast det kanske också var en nazistutrensning?
   4. Vietnam var från början ett franskt projekt. Sen går det inte att bortse från att USA gjorde förskräckliga saker där, även om de nog tyckte att det var ett krig mot kommunismen i grunden. Samt att USA till slut fick backa undan med svansen mellan benen, vilket jag hoppas Putler får göra i detta fallet med!
   5. Obekväma frågor är inget problem för mig, men kanske för dig?
   6. Vad har bilar med saken att göra?
   7. Är inte Ryssland en kärnvapenmakt? På vilket sätt blir risken mindre för att Sverige anfalls, om vi är allianslösa gällande försvar?

   Gilla

   1. —Afghanistan invaderades av Ryssland 1979, för att skydd landet mot amerikanska angrepp och på enträgen begäran av den lagliga regeringen.
    —Vietnam var inte ett krig mot kommunismen, utom i propagandan. Det var att skapa ett brohuvud för en erövring av Kina.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s