Allt blir sämre men ingen kritiserar de ansvariga som låter det ske

Börsfall, höjda räntor, dyrare el, fortsatt höga bränslepriser en bostadsmarknad på dekis, lägre tillväxt, högre inflation, höjda matpriser och hotande svältkatastrof är en del av konsekvenserna av Ukrainakonflikten med ett enormt högt pris som folket tvingas betala för att våra politiker ska visa sig på styva linan.

Ändå verkar ingen ifrågasätta varför inte Sverige, EU och övriga västvärlden med fakta på hand arbetar för att mäkla fred istället för att öka spänningarna samt dra ut på kriget genom att regelbundet bistå med såväl pengar som vapen. Inom kort kommer dessutom det sjätte sanktionspaket mot Ryssland, trots att experter redan slagit fast att det bara är ännu ett slag i luften som slår hårdast mot oss själva samtidigt som EU sägs vars redo att bekosta såväl driften av den ukrainska regeringen som återuppbyggnaden av landet.

Man kan lätt få för sig att de medvetet suger ut sin egen befolkning för att gynna sig själva och bidraga till att pengar fortsätter byta fickor. Hur kan vi tyst acceptera att vi får det sämre på bekostnad av maktgalna politiker medan vi glatt låtsas som att vi är nöjda med utvecklingen samtidigt som kriget fortsätter skörda offer?

Nu ska vi dessutom ansluta oss till ett krigshetsande Nato och på söndag har troligen Socialdemokraterna deklarerat att de säger ja till ett svenskt Natomedlemskap trots att de kör över såväl partikamrater som tunga S-organisationer.

Att Boris Johnson nu kommer till Sverige respektive Finland för att träffa bland annat Magdalena Andersson är så klart ingen slump – det gäller att smida medan järnet är varmt och ett militärt samarbete (vapeninköp) kan bli aktuellt.

Så vad tror stora delar av svenska folket som enligt alla undersökningar är pro-Nato ska ske om vi faller för trycket och går med i Nato – kommer kriget i Ukraina att upphöra? Kommer svenska folket att bli mer trygga? Kommer den ekonomiska krisen försvinna från en dag till en annan? Kommer pengar falla från himlen som hjälper till att bekosta visionen som politikereliten satt som mål till varje pris? Kommer ett Natomedlemskap inkludera ett svenskt Iron Dome som effektivt skyddar oss mot en potentiell rysk attack som svar på våra provokationer eftersom Nato inte hinner hit om det blir verklighet?

Att så många låter sig styras utan krav på varken konsekvensanalys eller ansvarstagande från våra makthavare är skrämmande, men det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och invänta kraschen.

#vibetalar

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet, SR, SVT Nyheter

5 reaktioner till “Allt blir sämre men ingen kritiserar de ansvariga som låter det ske

 1. Även Danmark visar färska siffror i samma anda.
  ”Consumer prices in Denmark have jumped to the highest level in 38 years, official figures from Statistics Denmark showed on Tuesday.

  According to the agency, the Danish consumer price index (CPI) jumped from 5.4% in March to 6.7% in April.

  Prices have soared amid the rise in global energy costs against the backdrop of the Russia-Ukraine conflict. The specific key inflation drivers in Denmark were electricity, natural gas, food and tobacco, the agency says.

  Prices of goods have risen by 10.3% over the past year, a rate not recorded since November 1982, data shows. The so-called core inflation rate, which excludes energy and unprocessed foodstuffs, in Denmark rose to 3.6%, the highest since 1990, up from 3.2% in March.”

  https://www.rt.com/business/555246-denmark-highest-inflation-40-years/

  Gillad av 1 person

 2. Det är inte några konsekvenser av Ukraina konflikten, det är konsekvenser av USAs sanktioner. Sanktioner mot Ryssland är helt meningslösa, dom drabbar bara Europa, Ryssland vänder sig redan österut och Ryssland, Kina och Indien blir alltmer ett. Ryssland har råmaterial och energi, Indien har arbetskraft och människor, och Kina har teknologi och organisation och samhällssystem. Att Europa vill ha energi börjar nästan bli en irritation för Ryssland. Om Sverige ansluter sig till USAs krigsherre organisation NATO betyder det bara att USA får alltmer totalitär makt över Sverige, och svenskarna kan förvänta sig fler för Sverige skadliga beslut tom Huawei förbudet, och Sverige slirar alltmer bakåt mot underutveckling. Förutsättningen för att demokrati skall fungera är en IQ novå över 90, Sverige är redan nere på 96, och man tror att Sverige når 90 nivån inom några generationer.https://samnytt.se/antalet-som-far-diagnosen-intellektuell-funktionsnedsattning-skenar/

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s