Frågorna som inte ställs

I går fick vi veta att Danmark, Norge och Island står bakom Sverige och Finland vid en Natoansöksan samt att USA är redo att ge Sverige skydd i form av säkerhetsförsäkringar om vi lämnar in en ansökan till krigsorganisationen.

Att vi ens diskuterar att vi kan komma att behöva skydd om vi ansöker, talar starkt emot att vi prompt måste göra det nu under rådande omständigheter och varför Norden inte kan skaffa sig en stark röst genom ett nordiskt försvarssamarbete istället för att förespråka en allians med internationella krigshetsare, framgår inte heller.

Det finns flera viktiga frågor som utelämnas i den begränsade Natodebatten – exempelvis varför Sverige måste ansöka just nu och tillsammans med Finland, vad ett skydd i form av verbala försäkringar från USA är värt för svenska folket när Ryssland kan skicka missiler till strategiska svenska mål inom bara några minuter, varför vi överväger ett samarbete som innebär att kärnvapen kommer förvaras på svensk mark och äventyra medborgarnas säkerhet, vad det innebär för oss som nation att om det blir krig mot Sverige så måste först de övriga 30 Natoländerna besluta om de ska blanda sig i vårt krig, den ekonomiska aspekten, att våra barn riskerar att mot sin vilja skickas till främmande land för att strida i andra länders krig samt den vaga formuleringen av paragraf 5 som inte specificerar vad som händer om ett Natoland attackerar ett annat Natoland. I praktiken skulle det kunna innebära att om Erdogan vill ta Sverige, finns det alltså inget som hindrar att vi blir en del av Turkiet.

Att det inte ens finns en seriös diskussion om alla dessa prekära frågeställningar som kommer påverka svenska folket nämnvärt i generationer framöver, såväl ekonomiskt som säkerhetsmässigt, är i sig en skandal och det är uppenbart att såväl regeringen som den så kallade oppositionen (exklusive Vänsterpartiet) driver en smutsig agenda där man till varje pris vill ha sin vilja igenom.

Hos det kuvade och välindoktrinerade folket knorras det en del i leden, men den stora massan håller som vanligt med politikereliten utan att tänka igenom vad det kommer innebära om det blir verklighet.

#nejtillnato

Bildkälla: DN

9 reaktioner till “Frågorna som inte ställs

 1. Frågan….
  Vilken typ av understöd skulle organisationen NATO bistå Sverige med i ett krisläge.
  Precis det vi ser Ukrainas Robin Hood Zelenskyj erhåller.
  Vackra ord och
  Blandad kompott av material, gammalt och nytt från ländernas lager.
  Kanske också höjdarministerbesök från EU via Skype, en imaginär klapp på axeln….God luck, vi står på er sida!

  En högst ironisk hypotes.

  Gillad av 1 person

  1. 0. Installera INTE en komiker efter en statskupp utförd av nazister
   1. Provocera inte Ryssland eller något annat grannland
   2. Döda inte 14000 rysktalande på ditt territorium
   3. Börja inte framställa biovapen i laboratorier med målet Ryssland
   4. Börja inte gaffla om kärnvapen nära Rysslands gräns

   Tjolahoppsan så kommer du vara kompis med nästan alla ryssar, på hela det ryska politiska spektrumet, helt utan att gå med i en krigsallians ledd av komplett galna människor som ljuger dygnet runt.

   Gillad av 1 person

 2. NATO (USA) bryr sig inte ens om Turkiets spontana attacker mot Grekland. Varför skulle de bry sig då om lilla Sverige, om det i praktiken sätts upp måltavlor på alla viktiga byggnader här (för vem som helst att ‘träna’ på) …?

  Gillad av 2 personer

 3. USA behöver Sverige som uppmarschområde.
  Sverige behöver inte NATO för skydd och fred, USA behöver Sverige för krig och erövring. NATO är inte en försvarsallians, NATO är en aggressions allians. Samma metod som när Hitler behövde tillgång till svensk mark, Permittenttrafiken, för att föra fram trupp och krigsmateriel till Norge för ett anfall på de Brittiska Öarna 1940.
  Även Hitler behövde Ukraina för en attack på Ryssland. Nu är det USA som behöver Ukraina för samma ändamål.
  —Sverige som uppmarschområde
  https://www.globalpolitics.se/sverige-som-uppmarschomrade/

  Gillad av 1 person

 4. Först är Ryssland så svagt att Putin inte ens klarar av att ”brutalt” invadera Ukraina, sedan behöver vi trygghet mot Ryssland för att ansöka om nato-medlemskap…

  Det är något som är väääldigt fuffens med hela propagandan. Tror snarare att de förbereder tredje världskriget och Tyska nazister och USA:s nazister har förmodligen bestämt sig för att Sverige inte ska få stå utanför deras lilla tillställning.

  ”Trygghet” är att stå utanför deras lilla krigsfest, som vanligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s