Reflektioner kring dagens nyhetsflöde

*Som jag skrivit om tidigare talar Zelenskyj i kväll till danskarna ”från sitt hemliga gömställe” via storbildsskärm i två danska städer i samband med att Danmark firar sin fredsdag – ett evenemang arrangerat av två danska tidningar och självklart måste DN direktsända talet även till oss svenskar med en snyftig vinkling om att även Ukraina ska få en fredsdag att fira, för det gäller att ta alla tillfällen i akt att strössla propaganda.

*Enligt en omfattande långtidsstudie som genomförts av Berlins universitetssjukhus Charité, är antalet fall av svåra komplikationer efter vaccination mot Covid-19 40 gånger fler än vad de tyska myndigheterna rapporterat samtidigt som det uppmärksammas att drabbade har ignorerats av läkare som inte velat ”ta ställning” i en infekterad politisk fråga. Man kan bara föreställa sig hur statistiken ser ut för Sverige om vi skulle få veta de korrekta siffrorna, men här propagerar vi istället för den femte sprutan.

*Någon gång per år brukar jag rapportera om hur arbetslösheten i Sverige ser ut i jämförelse med övriga länderna i EU och de senaste siffrorna visar ingen större förändring, utan vi fortsätter ligga i botten med en arbetslöshet på 7,6%, vilket är fjärde högst i EU. Ändå slår sig våra makthavare för bröstet och orerar om att det går bra för Sverige.

*På tal om EU så är det med förskräckelse jag läser att Österrikes utrikesminister Alexander Schallenberg sagt till Financial Times att EU måste lätta på sina regler så att Ukraina kan gå med, något vi kollektivt ska betala för. Reglerna i fördraget är bland annat till för att förhindra att EU-bidrag försvinner till korrupta regeringar, vilket utgjort ett hinder för att Ukraina ska få ett snabbt medlemskap, men enligt ministern bör EU-länderna överväga en ”radikal fördragsändring” om man menar allvar med Ukrainas medlemskap. Sedan kan även Kosovo och andra länder på Balkan gå med enligt Schallenberg.

Om vi struntar i uppsatta regler som krävs för att upprätthålla en viss standard, kan man fråga sig vad som i sådana fall är vitsen med EU – förutom att vissa länders medborgare ska betala sjukt mycket pengar för byråkratikolossen som ska diktera våra levnadsvillkor? Om unionen inte längre fyller något syfte för medborgarna kan man lika gärna lägga ned helt. Man kan också fråga sig varför det är så förbannat bråttom att få med Ukraina i EU och detsamma gäller Sveriges galna hetsjakt på ett Natomedlemskap.

*Huruvida det blir något medlemskap i Nato är dock lite osäkert eftersom en del länder hotar med veto samtidigt som det internt inom Socialdemokraterna väcks alltmer protester mot den frampressade processen, där ingen förstår varför det är så extremt bråttom att gå med nu utan någon konsekvensanalys samt varför Finland ska styra vår process. Såväl flera tunga S-profiler som flera S-märkta organisationer – däribland S-kvinnor, SSU samt Tro och Solidaritet – har motsatt sig ett Natomedlemskap och om Magdalena Andersson kör över dessa kan hon få svårt att sitta kvar som partiordförande med ett intakt förtroende därefter. Men när desperationen så tydligt dominerar hela det svenska etablissemanget, är det så klart värt att spela högt – för henne väntar ändå en belöning för den goda insatsen oavsett.

*Avslutningsvis noterar jag att någon dåre, förlåt jag menar klimataktivist, försökt limma fast sig i golvet mitt i direktsändningen av en klimatdebatt i SVT:s program ”Sverige möts”. Höga dunsar hördes i bakgrunden samtidigt som man hör en man skrika:
-”Jag är limmad! Jag är limmad!” Sedan ses klimataktivisten släpas bort av poliser. Only in Sweden… 😄

Bildkälla: DN, Fria Tider

3 reaktioner till “Reflektioner kring dagens nyhetsflöde

 1. Arbetslöshet behöver ju inte betyda att det går dåligt för AB Sverige utan kan ju vara ett tecken på att industrin automatiserar sin produktion. Med tanke på hur många låtsasjopbb som uppfinns till i stort sett ingen nytta så är nog en medborgarlön det enda rätta på sikt. Framför allt tjänstemannasidan har varit extrema på att hitta på nya meningslösa sysselsättningar. En helt meningslös men dyrbar låtsassysselsättning är till exempel alla ISO-certifieringar som i stort enbart fördyrar slutprodukten i tillverkningsindustrin och stjäler skattepengar i stat,landsting och kommuner.

  Gilla

  1. Ja. Idén om ”full sysselsättning” är förlegad. Antingen inför man rejäl medborgarlön, eller så sänker man arbetstiden för alla. Problemet är att alla inom frihandelsområdet måste göra på samma sätt, annars innebär det kapitalflykt. änsterpartiet som inte har ett utträdeskrav ur EU innan regeringsbildning vore alltså en total katastrof för oss alla, så även för alla som har hoppat på det radikalfeminstiska och identitetspolitiska tåget.

   Innan medborgarlön kan införas i Sverige måste vi går ut ur EU. Inget parti i riksdagen har skakat fram en folkomröstning så de är de facto alla irrelevanta och måste bort. Att bli soffligare löserinte problemet. Småpartier som vill ta oss ut ur EU men inte tar sig över 4% löser inte heller problemet.

   Endast bred valsamverkan, med någorlunda seriösa partier, löser problemet. Välkomna!

   Gilla

 2. Zelensky är en briljant skådespelare och propagandist. Han vet hur han skall fånga publikens uppmärksamhet. Det var väl därför USA gav honom jobbet.
  Jag vill bara påminna er om en historisk tidigare säkerhetsgaranti.
  Det var den 30 september 1938.
  —Peace for our time
  https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_for_our_time
  Den gången var det Hitler som gav garantier, vilka han sedan struntade i, idag är det USA.
  Sverige behöver inte NATO för skydd och fred, USA behöver Sverige för krig och erövring. NATO är inte en försvarsallians, NATO är en aggressions allians. Samma metod som när Hitler behövde tillgång till svensk mark, Permittenttrafiken, för att föra fram trupp och krigsmateriel till Norge för ett anfall på de Brittiska Öarna 1940.
  Även Hitler behövde Ukraina för en attack på Ryssland. Nu är det USA som behöver Ukraina för samma ändamål.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s